用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62,65網家長一齊交流叩門消息同情況~
樓主: love-baby
go

62,65網家長一齊交流叩門消息同情況~   [複製鏈接]

WHAT A SHAME ON SUCH A RELIGIOUS ORGANIZATION!!!

Wolf in sheep's clothing!!!!

高齡牛師奶 發表於 13-6-19 21:23
回復 likeml 的帖子

浸聯這次收20元的代價好大. 我們一群家長都十分不滿....
That's why 浸聯由始至終都不是我杯茶。我寧願到二綫學校然後與孩子更加努力去挑戰六年小學生活,可能得著還多!

對浸聯實在太失望,仲要用叩門賺錢.

We better seek EDB's adivce if the HK$20 application can be refunded.

其實X聯聽聞一向都是這樣做,只可說願者上釣。

回覆:thomas07 的帖子

青衣世德都有收$20,不過最少唔係見幾分鐘,就走人

引用:其實X聯聽聞一向都是這樣做,只可說願者上

原帖由 Peterpaulmary 於 13-06-19 發表
我之前都覺得你情我願,但基於公平競爭原則下,唔係私底下閉門收生,依傢佢偷步確認收晒叩門生,我哋可以去講俾教署聽佢偷步

引用:其實X聯聽聞一向都是這樣做,只可說願者上

原帖由 Peterpaulmary 於 13-06-19 發表
咁係之前家長無咩分享過此校叩門詳情,以後我地哩班家長一定會多多“分享”俾打後準備叩門嘅家長知,等佢地自行選擇去唔去做哩場show~

回復 conniew117 的帖子

Yes, that is the point. Now it is 2013 but not 1973. This back-door intake may involve bribery.

:;pppp::;pppp:

校長:黃X芬
我 們 著 意 啟 發 學 生 熱 愛 生 命,以 誠 待 人,對 將 來 有盼 望;為 學 生 營 造 一 個 愉 快 而 有 活 力 的 學 習 環境,使 他 們 在 德、智、體、群、靈、美 六 方 面 都 能 發 揮所 長。我 們 重 視 培 養 學 生 積 極、主 動 的 學 習 態 度,敢於 面 對 挑 戰, 誘 發 他 們 的 潛 能 和 創 意,為 學 校,為 社 會 作 出 貢 獻。最 後,我 們 深 信 透 過 與 家 長攜 手合 作,必 能 共 同 創 造 一 間 蒙 神 喜 悅 的 學 校。

仁立今日call 2nd in la,希望好快可以見到大家上來報喜啦~

回復 love-baby 的帖子

你收到 call啦 ?咁早 ?

回復 高齡牛師奶 的帖子

我無收到呀~而且知道一定唔會有...因為我小朋友話in得唔太好...有唔識...所以唔會有call~
但都祝福你地~good luck~

chunsamyuen  都未必架,比D信心小朋友,努力加油 ~~  發表於 13-6-20 09:41

love-baby 發表於 13-6-20 09:23
仁立今日call 2nd in la,希望好快可以見到大家上來報喜啦~

祝你們有2nd in la

其實interview小朋友好慘,位就少人就多,個個天真活發同叻..
大家家油...要錫同獎小朋友..不要負面

回復 matthew_mama 的帖子

完全明白,同意呀~
無論讀邊間小學...我們這一家都會去食餐勁嘅...同小朋友慶祝踏入人生另一個階段~

主恩是好學校

雖然浸聯收生方式係有點問題,但從另一角度看,比20元可令小孩多一次interview實習機會,把餘下的做得更好,又何嘗不是好事呢!

love-baby 發表於 13-6-20 10:04
回復 matthew_mama 的帖子

完全明白,同意呀~

一定要啦

仔仔錫錫你 發表於 13-6-20 10:40
雖然浸聯收生方式係有點問題,但從另一角度看,比20元可令小孩多一次interview實習機會,把餘下的做得更好 ...

20蚊買個hope
‹ 上一主題|下一主題