用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

家長日老師話阿仔都好平穩, 係學校好靜喎, 成績2的最好變埋1喎.  又話阿囝執筆姿勢唔正確, 叫我地留意下.  唔知有無機會升上小一呢?

雖然我仲係公司OT, 但阿仔打比我話贏左今日的英文故事比賽, 有份puzzle 禮物, 好開心呀!  佢就話自己係第1, 都唔知係咪, 第幾都好啦, 真係好開心!!!

原帖由 carsonethan 於 10-1-15 19:51 發表
雖然我仲係公司OT, 但阿仔打比我話贏左今日的英文故事比賽, 有份puzzle 禮物, 好開心呀!  佢就話自己係第1, 都唔知係咪, 第幾都好啦, 真係好開心!!!

好叻仔呀﹗第幾都好啦﹗最緊要佢enjoy麻..
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 10-1-15 16:16 發表
家長日老師話阿仔都好平穩, 係學校好靜喎, 成績2的最好變埋1喎.  又話阿囝執筆姿勢唔正確, 叫我地留意下.  唔知有無機會升上小一呢?

唉﹗係人都知最好全部1 啦﹗

執筆姿勢如果唔係咁好就要早d同佢更正﹐咪佢大左習慣左就好難改嫁啦﹗

升小一就睇下學期嫁啦﹗所以大家要比心機同小朋友溫書串字啦﹗ 一齊努力啦﹗
大少奶

今日好開心﹗收到禮賢既信﹗收左呀女啦﹗yeah ..
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-16 17:05 發表

恭喜哂!
我個仔俾老師話佢仲係好Baby,好彩以為佢唔識嘅,做評估時佢又識,都叫有進步!
明天要帶食物返去打邊爐呀,買咗四海魚片頭同埋腸仔!

原帖由 carsonethan 於 10-1-15 19:51 發表

好叻仔呀

原帖由 DhaMgc 於 10-1-16 17:05 發表

原帖由 DhaMgc 於 10-1-16 17:03 發表

唉﹗係人都知最好全部1 啦﹗

執筆姿勢如果唔係咁好就要早d同佢更正﹐咪佢大左習慣左就好難改嫁啦﹗

升小一就睇下學期嫁啦﹗所以大家要比心機同小朋友溫書串字啦﹗ 一齊努力啦﹗ ...

大人細路一齊努力啦.

原帖由 kandy 於 10-1-17 20:32 發表

恭喜哂!
我個仔俾老師話佢仲係好Baby,好彩以為佢唔識嘅,做評估時佢又識,都叫有進步!
明天要帶食物返去打邊爐呀,買咗四海魚片頭同埋腸仔!

下﹗要拎野食咩﹖呀仔剩係話要拎用具咋.. 佢話要拎個爐蓋返去.. 我話咁大隻蓋點拎呀﹗我就幫佢執左碗, 匙更, 叉同埋一個打邊爐罩lei 比佢咋.. 乜要拎野食咩﹖
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 10-1-18 11:02 發表

但都係想民生收lor 可以同哥哥一齊
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-18 11:41 發表

但都係想民生收lor 可以同哥哥一齊

一齊讀方便take care

原帖由 DhaMgc 於 10-1-18 11:40 發表

下﹗要拎野食咩﹖呀仔剩係話要拎用具咋.. 佢話要拎個爐蓋返去.. 我話咁大隻蓋點拎呀﹗我就幫佢執左碗, 匙更, 叉同埋一個打邊爐罩lei 比佢咋.. 乜要拎野食咩﹖ ...

我個囝都無同我講tim.    唉..........
不過佢今日都無返學, running nose

原帖由 MandyLau13 於 10-1-18 13:52 發表

我個囝都無同我講tim.    唉..........
不過佢今日都無返學, running nose

所以我地唔上來傾點得呀﹗旨意佢地蛇都死.. 一個話要拎野食, 一個就拎用具.. 一個就咩都無.. 真係比佢地激死﹗

無返學﹖家陣無事麻.. 小心身體呀﹗
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 10-1-18 13:50 發表

一齊讀方便take care

望係咁望啦﹗不過呀女去禮賢個日佢好開心wow.. 氹到個miss 死死下﹗真係比你笑死﹗
大少奶

都唔知要帶打邊爐既食物返去添好彩上黎睇下咋.

原帖由 小黑咪 於 10-1-18 17:03 發表

係老師貼紙仔喺膠套面(旨意個仔就乜都冇得食),不過今日問番佢有乜食,佢就話仲有菜,麵同埋魚蛋,仲同D班一齊食,唔知真定假?
另外22/1又生日會,今次主題(化妝舞會),真係唔知點算?

我頭先問左老師,K2B聽日唔係打邊爐,所以唔使帶野返去食. 另外仲問左佢默書D野,佢話唔係默書係讀寫訓練, 會考小朋友在copy book寫過既字, 如果冇寫過既只會要佢認字唔使默架喎,咁都好D.

原帖由 小黑咪 於 10-1-18 17:03 發表

我個仔話要拎個爐返去wow.. 拎個爐wow 究竟係唔係真﹖
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-18 23:05 發表

我個仔話要拎個爐返去wow.. 拎個爐wow 究竟係唔係真﹖

唔係掛,真係要拎個爐?
上次家長日,老師話要下學期識寫自己個名,依家佢都寫到,但就太大隻字同埋唔靚,我地巳經由學期初每日要佢寫自己個名1次,等佢慢慢習慣,昨天去了文具鋪買了格仔簿同埋寫英文字用嘅簿(學校都會用),等佢唔好寫字出晒界
不過佢死都唔串字

‹ 上一主題|下一主題