用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "啟思"的家長 (any branch) please come in. ...
樓主: yungmum
go

"啟思"的家長 (any branch) please come in. [複製鏈接]

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

各位,
擒日既慶祝會, 場面真係好感動呀...(好似畢業咁呀..    ), 開頭睇有d眼濕濕, 跟住睇到d小朋友表演, 好開心呀.
我都要讚下啟思d老師, 佢地真係教得d小朋友好好, 佢地盡心盡力, 我地做家長見到,絕對好放心交個仔俾佢...   

ho_fish, jacqueline,
hehe...擒日未能見面, 希望下次有機會la~~    

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

foon, ho_fish,

係啦! 我都有點眼濕濕, d 小朋友真係淡淡定,有板有眼! 而且 d 衫仔整得好靚,老師們都真係付出好多心血!

不過最衰係自己,見囡囡坐得唔遠,她又冇乜野,就走去跟她講幾句,點知真係俾老師講中(見到媽咪會爹 d),攪到她坐係位度,自己拿住張 tissue 係度飲泣、抹眼淚,幾淒涼 :cry:  :cry: ! ho_fish 您見到喊那個,梗係我個囡啦! 丘老師真係抱左呀囡好幾次來安撫她的!

有個 ??,有個環節有3幾個媽咪上埋台,咁攪笑,係咪因為小朋友扭計/訓著左    ?!

今次同您們緣慳一面,希望下次 meet 到啦!

[size=xx-large]祝各位,
平安夜及聖誕節快樂

[size=x-large]Merry Christmas Creative Kids

祝各位媽咪 & 小朋友 :

[size=x-large]聖誕快樂  ~~~~

Hello各位放假開心嗎?
Boxing day帶左囡囡去海洋公園玩,勁多人呀,不過排隊玩都唔駛排好耐,佢好鍾意聖誕老人學堂有得扮聖誕老人呀,你地有無人去過?未去?唔緊要,至到今個禮拜日2/1仲有得玩。仲有去中旅社買飛會便啲,正價$180(成人),中旅賣$159咋。

happy new year~~   

新既一年, 祝大人及小朋友都身體健康, 事事順利, 小朋友聰明伶俐, 快高長大....   

今日放完長假要返學, 小朋友有無扭計呀....阿仔今朝同我講唔鐘意返學...唔知係咪玩得開心得濟, 攪到唔想返呢??   

今日個衰豬返學就有扭計呀! 唔俾婆婆同姐姐走! 都喊左一陣.

1314,

我都想帶囡囡去海洋公園玩, 老公話怕假期多人喎, 所以諗住遲d搵個星期六去, 會冇咁多人, 你個日凍唔凍呀?

祝各位靚mama新年快樂, 小朋友就身體健康, 快高長大啦。

今日暖番好多勒, , 我個囡平日最鍾意出街既,最凍o個幾日,話同佢出街佢都話唔去。

鴨媽媽:
我諗依家既海洋公園星期一至日都好多人,因為平日就勁多自由行客,假期就多埋本地人。好似我26/12去嗰日就人頭湧湧,除左海洋館同鯊魚館插針都唔入之外,我覺得其他地方都OK喎,唔駛排好耐隊。好彩我地去嗰未太凍,又唔熱,有啲風吹埋嚟都好舒服。

我個囡今朝起身返學就慘咯,因為昨晚去飲,成十二點幾先瞓,今朝要剷佢至起身。

KLLP,
HI, 原來果份”四季秋海棠”紀錄冊, 不是間間啟思要做, 我沙田間啟思就要做.
希望今年4月份我o地可以相見啦.
(你知唔知在那裡見過我出現)

heihei媽咪:
你好犀利呀,棵秋海棠開花喇,我嗰棵仲係得啲葉咋,不過由最初一塊長到依家四塊,希望遲啲會開埋花。係呢,你有無落花肥架?

我彤彤就反而攪攪震,成日問放完假未,要返學啦....

加上我買左少少糖果,叫她請同學仔食+講新年快樂,所以她星期一返學咪冇扭計 law!!

我囡囡今個星期無返學。佢之前咳左成個月, 尤其係夜晚,咳到瞓唔到, 上星期好左,間唔中先咳一,二聲, 但係好多痰,咁我咪諗住佢食左成個月藥,不如煲返d湯水比佢啦。但係過左成個星期d痰都係唔清, 所以帶佢去睇多次醫生lor, 好彩睇多次咋,醫生話佢輕微氣管炎。

touchwood,我個囡平日無乜特別架喎, 但係不嬲氣管都唔係咁好, 攪到我成日都提心吊膽,希望佢大d好d啦。

heiheima,

我終於恢復記憶啦

1314,
YES YES YES !!!
開了兩朶花添, 但聖誕節過後, 兩朶花都謝了. 只係剩餘幾片葉.  可能是果幾日沒有人理盆花了. 因為我奶奶去了旅行, 對仔女又來了我家住.
我奶奶好有心機種, 日日幫盆花灑水、晒太陽. 我回到奶奶家第一件事就問我奶奶有沒有淋花.  真係搞到我o地對盆花好似一家人咁.  (我沒有落花肥, 因為我驚落了花肥, 重衰就慘, 所以只係日日淋花, 及定時放盤花在窗邊晒下太陽. )

KLLP,
終於記得在何處見過我, 最衰就是26/12我沒有去, 唔係就可以同你見面.

1314,

你記住返學校揀相, 我見到芊芊有兩張大頭相好靚女.
你睇下係唔係只係我聖誕聯歡會d張, 我果日沒有問清楚, 因為我成5:30先走, 唔好意思阻住d 老師放工.

你pm e-maill address 比我, 我send 返張相比你啦.

heihei媽咪:
乜有相睇咩?我都唔知添,多謝你提醒。我已PM e-mail address給你,please check!

anyone can sell 2nd hand 啟思 K2 下學期課本?
urgent, thanks
god bless you
‹ 上一主題|下一主題