用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾
樓主: yummy
go

【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾 [複製鏈接]

哎吔! 我今個月重點推介湯粉, 湯麵俾kc....
算啦...唯有叫佢自己小心d....倒瀉?! 無得食囉....

原帖由 小桃兒 於 08-9-5 22:01 發表
回師父話~

今次咿間係大X樂,絕對比P1時嘅美X好食好多。

而鍳於P2時嗰間被選中嘅係試食同真正簽约後的質數差太遠,KTS特別要求大X樂將試食當日送去别間小學的飯盒整多啲给我們試,而不要另外整,咁先試到真實版。

結果係 ...

好唔環保, 好驚下世連樹皮都無得做 :;pppp:

唯一缺點:如果叫湯粉,會有三盒。一盒餸、一盒粉、一盒湯,無位擺,又驚倒瀉。

好彩我仔一向只食飯

原帖由 Cassey 於 08-9-5 22:19 發表
哎吔! 我今個月重點推介湯粉, 湯麵俾kc....
算啦...唯有叫佢自己小心d....倒瀉?! 無得食囉....

mp

會計部係負責收錢吖嘛
但無份袋㗎喎
所以 我從來唔同你搶會計位
只會同kec 搶分賬位 or 合作搶都得
原帖由 cheungmp 於 08-9-5 21:55 發表
哇哇~~~....我冇份嘅.....

小桃兒~
唯一缺點:如果叫湯粉,會有三盒。一盒餸、一盒粉、一盒湯,無位擺,又驚倒瀉。***有咁嘅事!? 咁我蝕底啲 買個麵飽比佢話同阿仔掉轉 仲好偉大同佢講 我驚你倒瀉比同學笑 阿媽幫下你呀吓 哇 諗起都好好味
係喎 我都記起你講過話好好味~
原帖由 小桃兒 於 08-9-5 22:01 發表
回師父話~

今次咿間係大X樂,絕對比P1時嘅美X好食好多。

而鍳於P2時嗰間被選中嘅係試食同真正簽约後的質數差太遠,KTS特別要求大X樂將試食當日送去别間小學的飯盒整多啲给我們試,而不要另外整,咁先試到真實版。

結果係 ...

e? 咁你有直口罰佢喎

下個月就食湯粉喇~~
原帖由 cheungmp 於 08-9-5 22:24 發表
好彩我仔一向只食飯mouth:" />

我諗下世食樹皮可能要坐監

就係因為唔環保 政府又唔識保樹 遲啲物以罕為貴  啲樹變晒受保護植物
原帖由 sac.wen 於 08-9-5 22:21 發表

哇 阿同學仔
你段讚美 我真係笑咗出嚟
睇完 就係大學都唔洗讀呀
唔係講笑~~~~

hhkk,

咁罰佢咪即係罰我囉

原帖由 heiheikeikei 於 08-9-5 22:37 發表
e? 咁你有直口罰佢喎

下個月就食湯粉喇~~

mp,

係啦.... 一啲都冇錯~~

原帖由 cheungmp 於 08-9-5 20:41 發表
傻妹...
係唔係諗起...
比仔激到火起, 上黎笑到流眼淚
當阿仔冇帶工作紙/功課, 幾份copy 9秒9 同時係貓箱出現
當手冊寫到一頭煙嗰陣, 呢度有長細解說
返工做到死死下, 擔心冇時間同仔溫書準 ...
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

sw,

你幫mp手搞喊啲mami 吖

原帖由 sac.wen 於 08-9-5 20:59 發表
唔止唔止... 仲有好多深情夜話, 肝膽相照, 豪情暢飲...
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

sw,

d 飯盒咁美味....你5水胆心呀細啦

原帖由 sac.wen 於 08-9-5 21:34 發表
阿細係懶出手同埋成日想食 "零食" ~_~"

同學仔,

大陸cheque收唔收???

原帖由 heiheikeikei 於 08-9-5 21:46 發表
開一個你令你難忘 我又過到數 你又唔范法 我又收到嘅check 就得㗎喇 兩式兩份 分別係A & B

美菜子,

不如攞我啲去啦.....
5蚊斤賣比你

原帖由 cheungmp 於 08-9-5 21:58 發表
美菜子,

隨便攞去啦 阿仔唔水減得咁辛苦

sorry, 同學仔,

請問邊段讚美?

原帖由 heiheikeikei 於 08-9-5 22:43 發表
哇 阿同學仔
你段讚美 我真係笑咗出嚟
睇完 就係大學都唔洗讀呀
唔係講笑~~~~

同學仔 ,

我攪錯 係個哩其夠瞓嘅mami寫嘅

***我覺得自己知識廣咗,創意多咗...好過讀再培訓呀. *** ym , 你係唔係做開廣告部
原帖由 yaumama 於 08-9-5 13:32 發表
小桃,

絕對同意.."Sweety A & Honey B" 一出, 成個 BK 醒神哂.  我地啲媽咪又可學到好多詞語, 我覺得自己知識廣咗,創意多咗...好過讀再培訓呀. 全部都係 Sweety A & Honey B 嘅功勞.

多謝哂你地呀!!! :kiss ...

KTS係一間環保學校,選擇供應商的其中一個要素係環保。如果係唔環保嘅供應商根本行唔到入KTS!当日試食另一間嘅供應商的plastic飯盒會全部回收再用.

咿間供應商則採用美國入口之優質紙飯盒盛載食物,紙張來自有計劃的樹木種植場,所有的廚餘及紙飯盒均會交由澳洲生物科技公司處理,經生物降解處理後之廢物可轉化為有機肥料,整項廢物處理過程無需大量食水及化學劑清洗,避免引致海洋污染及浪費珍貴食水等資源。

不會浪費食水或製造垃圾,協助改善生態環境,而且廢物可轉化為有機肥料更可供作種植用途,達至真正環保的理念。此技術曾於2000年悉尼奧運會採用,但因涉及昂貴的費用,故現今只有少數對環保有承諾之大公司採用。

原帖由 sac.wen 於 2008-9-5 22:21 發表

件羽绒舊年都係賣$335,今年就要$385,加15%咁多。

醒目開學勳章

今日盒飯應該真係好好味, 我囡日常係食小小但時間耐耐, 係我擔心佢呢2日食5食到一半份量既時候, 佢竟然話成盒食晒, 怪不得非洲都會落雪.

希望大x樂同亞囡都一齊...............加油呀!

小兒今年讀P1,請問學校辦的星期六拼音班和會話班,你們是否有參加過,課程如何,有用嗎?我怕學校功課多又要學畫畫,游水.乒乓球,音樂等增加小朋友的壓力.意見如何.謝謝!
‹ 上一主題|下一主題