用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.
樓主: cheukmanlai
go

阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.   [複製鏈接]

回復 cheukmanlai 的帖子

很高興!恭喜晒!仔仔要加油呀!

引用:感謝大家的支持同鼓勵,帶着大家的祝福,阿

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-15 發表
感謝大家的支持同鼓勵,帶着大家的祝福,阿仔今曰終於成功了!世界龍崗劉皇發中學叩門成功了,真的非常感謝 ...
恭喜!!

cheukmanlai 發表於 13-7-15 17:26
感謝大家的支持同鼓勵,帶着大家的祝福,阿仔今曰終於成功了!世界龍崗劉皇發中學叩門成功了,真的非常感謝 ...
恭喜你哋終於苦盡甘來

恭喜恭喜!! 开心放暑假lu!!

回覆:cheukmanlai 的帖子

恭喜恭喜
大家都鬆一口氣,你同仔仔今晚要好好休息。希望繼續有好消息,比你多D選擇。

好消息, 終於可以鬆一口氣!

HY412    發表於 13-7-15 18:28

其實叩到e間心滿意足了,因為我住過一段時間在大角咀,e間學生很乖,不錯的,只是一直在想全油尖旺咁多學生,但只有三間band2,應該機會不大,所以一直無試,今日都係諗住博一博,交左表再等消息,無諗過會有面試希望,點知有機會即有面試已經喜出望外,入到e間,我滿足了,不會再去叩其他學校了,

Jackieson    發表於 13-7-16 09:29

引用:感謝大家的支持同鼓勵,帶着大家的祝福,阿

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-15 發表
好嘢!恭喜哂!!!

我個女成績中英,常有70分數學唔合格,如果去叩劉皇發有機會嗎

成績諸聖真係偏弱,得幾個入U。
http://www.skhasms.edu.hk/docs/A ... niversity/index.htm

九工、中聖搵唔到公開試成績。但九工起碼有週年報告睇下,學校環境亦較好。
http://www.kts.edu.hk/school_info/school_report/school_report.htm

恭喜恭喜

cheukmanlai 發表於 13-7-15 18:17
其實叩到e間心滿意足了,因為我住過一段時間在大角咀,e間學生很乖,不錯的,只是一直在想全油尖旺咁多學生,但 ...
不過若有你喜歡的大雄學校或唐乃勤收, 是值得考慮轉去。

cheukmanlai  當然知道,如有機會,再上來問大家意見  發表於 13-7-18 20:55

回覆:阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.

恭喜!一天光哂!

cheukmanlai 發表於 13-7-15 18:17
其實叩到e間心滿意足了,因為我住過一段時間在大角咀,e間學生很乖,不錯的,只是一直在想全油尖旺咁多學生,但只有三間band2,應該機會不大,所以一直無試,今日都係諗住博一博,交左表再等消息,無諗過會有面試希望,點知有機會即有面試已經喜出望外,入到e間,我滿足了,不會再去叩其他學校了,
油尖旺的所謂Band2學校甚少,此校是較受不願離開本區的Band2生歡迎,不要忘記油尖旺亦是所謂強區,Band2頭的學生水平不容低估,雖然也不知道此校收了幾多Band2頭學生,但學生們大部份都正正經經,環顧校舍隣近的兩間都是正經讀書的學校,話唔定囝囝讀得好,出年插班過隔離果間男校都未定,距離屋企應該也不太遠,基於上述情況,我個人覺得比勞工子弟更理想,唐乃勤如果有好消息亦可再考慮。
1   2   3   6  8

恭喜!!!!

回覆:cheukmanlai 的帖子

恭喜你呀! 終於可以鬆一口氣! 祝好運繼續來。

恭喜樓主! 總算放下心頭大石, 我好明白的, 想當年我女都係叩左好多間學校, btw, 好好同囝囝慶祝下, 吃餐好既 relax 下

kwongciu 發表於 13-7-15 18:24

我個女成績中英,常有70分數學唔合格,如果去叩劉皇發有機會嗎 ...
'
你可以打電話去問下,但叩門今日中午12:00已截止,吾知仲收吾收表.
你阿女操行ok嗎?如操行有a,或a+應該有機會的.

redkoni 發表於 13-7-15 18:52
油尖旺的所謂Band2學校甚少,此校是較受不願離開本區的Band2生歡迎,不要忘記油尖旺亦是所謂強區,Band2頭 ...

我知你講的聖芳濟,曾經是我最夢想的學校,因為曾經住附近,見到聖芳濟d學生真係非常乖,有時食飯有學生坐隔離,傾計都係傾d功課,真係乖到不得了,不過知阿仔band2後已經諗都唔敢諗了.
而家劉皇發距離我屋企都係15分鐘步程.我覺得很好了.

只有B+我估計應該難入。因佢數學唔合格
‹ 上一主題|下一主題