用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 09/10 K1家長
樓主: noelyip
go

09/10 K1家長 [複製鏈接]

哈哈! 我聽到既時候都話咗比佢知嘞~~

原帖由 josesinmicki 於 09-12-7 20:52 發表
迦迦真係好叻叻呀,不過唔該你話比迦迦聽澄澄Daddy無佢咁靚仔...

彤彤媽, 澄澄媽, 悠悠媽 :

Smartfish 個度覆咗, 佢話舊味(橙+lemon)已經無哂貨, 現在全部買緊都係新味, 至於市面有部份舖頭有得買都係買緊舊貨, 佢話查實新味係檸檬+香杏, 唔係杏仁呀, 所以個味都係清清甜甜咁, 好易接受, 唔駛怕小朋友唔食, 其實之前都收過佢地寄嚟既新味, 我比過迦迦食, 佢都話新個隻好味過舊味, 而且我嗅過都無咁"胜", 質地仲無咗杰, 好軟身好似奶昔咁, 所以你地唔駛擔心喎! 佢話如果依家order個批有效期係2011年4月份, 係最新鮮運來個批.

我地依家共要訂20盒smartfish, marketing個女仔話如果訂夠24盒, 就可用group order 價錢計, 收$190一盒, 咁你地會唔會每人要多一盒, 夾齊24盒訂平d, 如果唔夠數就用$200一盒落order, 你地決定點再話我知啦!

想問下彤彤同澄澄有無同你地講話要帶支魔術棒同收銀機番學校呀, 上星期五晚迦迦已經同我講話要, 我又唔明佢講乜, 之後仲忘記咗, 昨晚佢又提過, 話林老師話要每個同學仔都要帶喎! 你地知唔知係咪咁樣?? 咁如果無係咪要買架, 係就今晚放工去買啦~~

哈哈!妳話俾迦迦知佢真係好叻叻定係澄澄Daddy無佢咁靚仔呀?

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 10:07 發表
哈哈! 我聽到既時候都話咗比佢知嘞~~

我又無聽過喎!?唔通彤彤唔記得左講?

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 10:25 發表
想問下彤彤同澄澄有無同你地講話要帶支魔術棒同收銀機番學校呀, 上星期五晚迦迦已經同我講話要, 我又唔明佢講乜, 之後仲忘記咗, 昨晚佢又提過, 話林老師話要每個同學仔都要帶喎! 你地知唔知係咪咁樣?? 咁如果無係咪 ...

我其實都有試過喱款新口味,但我自己個人就覺得原味較為好食D,但如果佢地唔再出都無辨法啦!訂多一盒都無問題既!麻煩曬妳!

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 10:16 發表

Smartfish 個度覆咗, 佢話舊味(橙+lemon)已經無哂貨, 現在全部買緊都係新味, 至於市面有部份舖頭有得買都係買緊舊貨, 佢話查實新味係檸檬+香杏, 唔係杏仁呀, 所以個味都係清清甜甜咁, 好 ...

呵呵! 我同迦迦講佢似澄澄daddy咩, 澄澄daddy有無咁靚仔先?  

以上只係講笑, 澄澄媽唔好嬲喎!

[quote]原帖由 noelyip 於 09-12-8 11:51 發表
哈哈!妳話俾迦迦知佢真係好叻叻定係澄澄Daddy無佢咁靚仔呀?

[/quot

咁點算好

原帖由 noelyip 於 09-12-8 12:02 發表
我又無聽過喎!?唔通彤彤唔記得左講?

咁我要多一盒呀..唔該晒

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 10:16 發表

Smartfish 個度覆咗, 佢話舊味(橙+lemon)已經無哂貨, 現在全部買緊都係新味, 至於市面有部份舖頭有得買都係買緊舊貨, 佢話查實新味係檸檬+香杏, 唔係杏仁呀, 所以個味都係清清甜甜咁, 好 ...

我記得老師話,要相信佢地既話.
你要信佢呀, 如果到時同學有,而佢無,佢就會唔開心。
原帖由 stephanielum 於 09-12-8 10:25 發表
想問下彤彤同澄澄有無同你地講話要帶支魔術棒同收銀機番學校呀, 上星期五晚迦迦已經同我講話要, 我又唔明佢講乜, 之後仲忘記咗, 昨晚佢又提過, 話林老師話要每個同學仔都要帶喎! 你地知唔知係咪咁樣?? 咁如果無係咪 ...

我都係咁想過, 要相信佢地講既野, 好似上次話要帶公仔番去咁, 証明佢講啱咗, 因為老師又post咗相上去, 真係好多小朋友都有帶BB番去, 咁好啦, 今晚去睇下邊度有得買先.
thanks~~悠悠媽

原帖由 sumyau1012 於 09-12-8 14:03 發表
我記得老師話,要相信佢地既話.
你要信佢呀, 如果到時同學有,而佢無,佢就會唔開心。

無問題,我都要多一盒呀,唔該曬

當然唔會嬲啦,因為你講介都係事實.哈哈..

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 13:18 發表
呵呵! 我同迦迦講佢似澄澄daddy咩, 澄澄daddy有無咁靚仔先?  

以上只係講笑, 澄澄媽唔好嬲喎!

[quote]原帖由 noelyip 於 09-12-8 11:51 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back ...

我都問了澄澄.林老師有無叫佢扲乜野返學校呀,佢都話無喎,我仲要問佢有無話要扲收銀機.佢都話無喎..
不過你都係比迦迦帶返學校先啦,如果唔係都無乜所謂啦..
原帖由 stephanielum 於 09-12-8 13:20 發表
  咁點算好

已經訂咗啦! $190一盒, 咁睇下佢幾時放嚟我度再聯絡邊度交收啦~~~

我昨晚時收工再打比迦迦, 問佢係咪要帶收銀機番學校, 佢都仲話係要, 仲要帶埋神仙棒. 我諗既然佢幾日都仲記得, 應該真係要帶番學校啩, 所以去買咗部收銀機同神仙棒比佢, 如果到時唔駛咪都可以係屋企玩啫! 昨晚佢已經玩咗成晚, 擺哂D野食出嚟, 話係百佳超市收錢, 佢不知玩得幾投入!
不過話時話, 宜家D玩具真係做到似模似樣, 個收銀機模仿超市條輸送帶都做埋, 就連加數都識, 真係講都唔信.  

原帖由 josesinmicki 於 09-12-8 21:07 發表
我都問了澄澄.林老師有無叫佢扲乜野返學校呀,佢都話無喎,我仲要問佢有無話要扲收銀機.佢都話無喎..
不過你都係比迦迦帶返學校先啦,如果唔係都無乜所謂啦..
...

係呀!宜家既收銀機真係做得好迫真嫁!我見彤彤果部有bar code同埋credit card燙糟,我覺得真係十足百佳同惠康咁款!

不過唔知點解彤彤成覺得買野果個人同時有貨品又有得收錢喎,可能佢見到我地有得找錢,所以產生誤解都唔定,都唔知點先至可以令佢明白...

妳講記好似我都有聽過彤彤話帶公仔番去喎!但最後我又唔記得左, 只係見到有通告話角色扮演,我仲問佢扮邊個好,佢答我話想扮印印姐姐咋!

原帖由 stephanielum 於 09-12-8 14:18 發表
我都係咁想過, 要相信佢地講既野, 好似上次話要帶公仔番去咁, 証明佢講啱咗, 因為老師又post咗相上去, 真係好多小朋友都有帶BB番去, 咁好啦, 今晚去睇下邊度有得買先.
thanks~~悠悠媽

...

唔怪之得d相彤彤剩係得扮演飲水食野, 佢係咪咁樣扮印印姐姐呀! 原來係媽咪唔記得同佢帶公仔?? 你個無記性既媽咪呀~~

原帖由 noelyip 於 09-12-9 16:54 發表
妳講記好似我都有聽過彤彤話帶公仔番去喎!但最後我又唔記得左, 只係見到有通告話角色扮演,我仲問佢扮邊個好,佢答我話想扮印印姐姐咋!

...

迦迦個部仲有discount card潻, 真係頂佢地唔順, 扮得咁似都有既.

現在佢地唔名加減道理, 因為佢地見我地比完錢又有錢收番, 所以我會同迦迦講有時要找錢囉, 佢都一時時明白, 遲下大d佢地就會明.

原帖由 noelyip 於 09-12-9 16:50 發表
係呀!宜家既收銀機真係做得好迫真嫁!我見彤彤果部有bar code同埋credit card燙糟,我覺得真係十足百佳同惠康咁款!

不過唔知點解彤彤成覺得買野果個人同時有貨品又有得收錢喎,可能佢見到我地有得找錢,所以產生誤解 ...
‹ 上一主題|下一主題