用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS九龍糖學校(小學部)黑暗悲慘經歷
樓主: 00806143
go

KTS九龍糖學校(小學部)黑暗悲慘經歷   [複製鏈接]

黃大力 發表於 20-12-9 14:30
反對者就是學校護旗手,支持者就是向來不喜歡KTS
等於強姦案中,凡是質疑受害者,就必定是幫兇,凡是支持受 ...
在漆黑的夜裏,暗角處發生了令人非常悲痛,且慘不忍睹的強行侵害事件,導致受害人與身邊的人在身心上蒙受巨大的沖擊與振盪,那種不能磨滅的經歷,過了10個2年,再多33個頁面,都未能減輕那一刻的痛苦而引致的的創傷後遺症;這種情景,真是~黑暗悲慘經歷。

It is understandable to see some replies and discussions being side-tracked instead of responding to the parent's factual experience and why the parents exaggerate the case due to a skiing injury.

Just one question. Is it a norm in HK for a school to offer no help to an injured 6-7 years child and even refuse to discuss with the parents for a better care taking arrangement?

I am curious to know what HK ppl think.

hknz 發表於 20-12-10 00:02
It is understandable to see some replies and discussions being side-tracked instead of responding to ...
Just one question. Is it a norm in HK for a school to offer no help to an injured 6-7 years child and even refuse to discuss with the parents for a better care taking arrangement?Obviously the answer is "no".  How many resources are required to help taking the kid to the washroom once a day?   How hard could that be for a teacher to help open a lunch box? How much effort does it take to talk to the parents and prepare a reference letter?

Here, Rule 101 - don't say anything negative about "reputable schools".   Reputable schools have thousands of reasons for doing or not doing something that the complainants point out.  At the same time, the complainants are usually considered to be evil/ignorant/aggressive/harsh/unreasonable/etc. to make complaints against those schools.  Among all, no.1 conspiracy is perceived to be discouraging others from applying to those schools so that the chance of acceptance would be relatively higher for the complainants.

回覆 猴子爸 的帖子

your explanation is not complete.
In EK, one more reason for blackmouthing a reputable school is that the complainant is not admitted to the school so he hates the school

「吃不到的提子是酸的」

猴子爸    發表於 20-12-10 15:30

ar_mak 發表於 20-12-8 21:17
你咁講都有道理,一方面,我地應該積極同樓主講’你是對的’;另一方面,我地有我地自己再去討論呢件事。:h ...
因为我本性不大喜欢跟人家辩论,说“你是对的'是自然不过的事, 同时我又不太聪明,需要人家告诉我讲”你是对的“的理由,令我说得更加真诚。

ar_mak 發表於 20-12-10 21:04
而家D巴士,有個輪椅位,我打電話去問下巴士公司。

問:果個位係咪輪椅人士優先使用?

My kid is very lucky to escape from KTS after few years of primary school life there. I am still  very 心痛 to see my kid's unhappy face during that period of time. I am totally regretfully to send her there. To tell you an example, when she saw the stern face of the vice-principal in the street, she was so scared and needed to hide away! I am totally sympathetic to  樓主 's situation, but i believe the janitors there were very nice. 我可以講係各所所需,入得去的都不是top tier 學生,但係Kts 可以以它們的手法為學生增值,不過我不能再等,直至佢ruin my kid.

belfran 發表於 20-12-11 01:34
My kid is very lucky to escape from KTS after few years of primary school life there. I am still  ve ...
唔止你,我朋友都係讀左幾年轉校。不過你好大膽,直指KTS收既學生唔係最top
比樓主更犀利⋯

cafeva 發表於 20-12-11 07:06
唔止你,我朋友都係讀左幾年轉校。不過你好大膽,直指KTS收既學生唔係最top
比樓主更犀利⋯
...

每個人有唔同遭遇感受,遇上不快,感覺不良!離開找合適的,我覺得係好事,就算具體指出事件內容亦無不合適,樓主講得出就預了外界對事件有不同的回應
同意學校收回來的學生唔係最top! 最Top都去神校啦!咁尼個係事實,無得唔認!但學校教學有法,會發掘學生潛能,助其增值,使學生有所發揮。學校亦是一貫非誠勿擾!收生收得遲,係大家好好考慮,KTS係咪心儀先好報名/面試

十分同意,KTS工友都好好人

PS 副校唔笑時樣子好嚴肅,但一笑,係另一個感覺,我接觸過的副校係好好人,好愛錫學生啊!

creambun    發表於 20-12-11 09:43

cafeva 發表於 20-12-11 07:06
比樓主更犀利⋯
...
咁我都有朋友在kts struggling. 不過亦有在sfa, dgjs, smc, logos 轉走,wo context 冇乜意思

My kid is very lucky to escape from KTS after few years of primary school life there. I am still  ve ...

KTS 是一間傳統本地中文小學,如果誤以為教學方法似國際學校就是嚴重錯配,十分痛苦。

ar_mak 發表於 20-12-10 21:04
而家D巴士,有個輪椅位,我打電話去問下巴士公司。

問:果個位係咪輪椅人士優先使用?
希望你明白,我本性不大爱辩论,只是你的例子有明显漏洞,我讲不出“你是对的”,所以。。。
1)轮椅人士,不坐巴士,不选那个时段乘搭,还有很多选择,例如的士,uber, gogovan, etc. 时段也有可能可以作点适度调整。
2)学生可否随时不去KTS,而去APS上课, or zoom homeschooling ?
3)  老师授课不会因为某个学生停学而停留,要追课程,默测考,哪有那么容易?
4)事主最底线只是希望有个校工推他的儿子上一次厕所,又怎样妨碍校工照顾其他学生?

猴子爸 發表於 20-12-11 10:50
希望你明白,我本性不大爱辩论,只是你的例子有明显漏洞,我讲不出“你是对的”,所以。。。
1)轮椅人士 ...
這問題以前的留言已經回應過!根本無人答到!問題你睇係推「一次」去廁所,我或者其他網友,甚至學校都會有疑問!如何知道及確定一個小一生一個上午只須要去一次廁所,承諾一次,係咪真係推一次,如果真係去多次係咪唔理學生須要?如果唔得,係咪即係要搵人隨時要standby? 咁真係抽唔到人手做出承諾,點應承你先!
又如果一個小一生可以真係一個上午去一次廁所就夠,就唔會有小一生瀨尿嘅情況出現啦!

而家學校唔係唔幫學生,又唔係唔建議佢受傷唔好返學!係幫唔到家長搵專人standby! 我相信學校出發點係如何才是最幫到學生,唔係最幫到家長。家長同學校都應該為孩子設想

honeybunny8    發表於 20-12-11 12:58

bettyay 發表於 20-12-11 11:08
這問題以前的留言已經回應過!根本無人答到!問題你睇係推「一次」去廁所,我或者其他網友,甚至學校都會有 ...

再重申, 早上返學爸爸車佢,( 因受傷已不能再搭校巴),  回班房之前, 爸爸會親自同佢去一次廁所, 放學工人姐姐嚟接, 佢也會親自推佢一次去廁所, 所以只是欠中午飯後一次去廁所,  要人幫手而已。 當然不是整個上午才去一次啦,其實係返學前一次, 中午飯后一次,放學後一次,總共三次,只是其他兩次我已安排人手。

00806143 發表於 20-12-11 11:30
再重申, 早上返學爸爸車佢,( 因受傷已不能再搭校巴),  回班房之前, 爸爸會親自同佢去一次廁所, 放學工人 ...

咁好簡單,上課中途急時如何處理?中途都有四小時有多喎,小息就係俾學生有時間休息同去廁所

如果你話阿仔中途一定唔會急的,你係媽媽,所以好確定!咁你是對的

bettyay 發表於 20-12-11 11:32
咁好簡單,上課中途急時如何處理?中途都有四小時有多喎,小息就係俾學生有時間休息同去廁所

如果你話阿 ...

整段上課時間, 三次着實已經足夠,每日一樣,除非佢肚痛啫, 事實證明,整整一個月時間, 佢真係冇extra需要急小便要再去

一個月後已經拆石膏,之後他已能自己用拐杖去廁所了

00806143 發表於 20-12-11 11:36
整段上課時間, 三次着實已經足夠,每日一樣,除非佢肚痛啫, 事實證明,整整差不多兩個月時間, 佢真係冇 ...

咁要事後先知!這就更不能怪學校吧!邊個知明天的上午四個小時不用去廁所?都係過後先知啦
咁你又話要工人standby咗兩個月?咁一個月可以用拐杖自己去廁所,又要工人坐兩個月?我開始混亂了mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題