用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正幼稚園家長-----請進
樓主: KK
go

培正幼稚園家長-----請進 [複製鏈接]

Re: 培正幼稚園家長-----請進

Hihi, Rowina

PM replied~~

各位培正媽咪
唔好意思呀, 因呢個星期六我會帶我個囝囝去面試, 現我想請問你地知唔知由觀塘可以坐什麼車去及在那裡落車呀, 唔該你地呀

唔好意思, 我想問下彥彥媽咪大概要幾錢租? hmt 又是邊度? 唔該曬! :wink:

Tungwai:

唉呀....會唔會 reply your message too late lei...but I ony discover it now ja....   

你可以響 Kwun Tong take Bus 16....去到近怡安閣..即係亞皆老剩有間百佳個度落再向 Waterloo Road 方向行番落去....

:  :  :

dpang:

HMT = Homantin

我依家租個度響 Homantin Street, 7 年樓, 1,293 sq ft 全包連車位, about $20,000 per month.

:wink:

hello ar, check pm la   

are you taking Henry to YMCA tmr?  I will take Alexis there tmr.

Alexismama:

PM replied la...    

I think tomorrow I will not go out la..because I have to take Norman to interview ar...    How about next week and next next week lei....hee...   

I have decided to move to HMT on Dec 13 la...so you can come on Dec 18 after you take Alexis to YMCA la...we can chat at home~~   

哈哈~~~~   

好開心呀~~~各位....我孝彥呢張警察相登咗出今期嘅"學前教育"呀~~~仲攞咗個安慰獎呀~~~乜獎都好..有獎我就開心架喇....哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈~~~笑到見牙唔見眼喇~~~~!!!!!!             

彥彥媽咪,

好HAPPY啦, 證明我地一見HENRY張相就話好有型無呃你啦, 係你寄張相去選定係佢地自己係邊樹搵到架。

NEXT WEEK 我長週, 所以係我老公帶個女去YMCA, 再下星期約啦, 記住係新居準備定茶點喎         

你13號搬, 而家咪忙於執野囉, 搬一搬屋都幾頭痕, 但最近又好似好多人搬屋。

點呀, 多唔多培正家長有興趣同你做鄰居呀。我都想呀.........BUT.........一諗到每個月要比多萬幾蚊, 仲要係租金就唔敢考慮, 一年十幾萬SAVE比阿女學下野, 以後升學都好見使架, 學你話齋, 如果佢賣就真係值得諗諗佢呀, 記住有料第一個通知我呀   

各位:

我想問吓係咪所有幼稚園生都會有盤花種架...若係, 咁我想有嘢請教:

話說我孝彥好反斗, 之前佢收到盤花時可能已經係霉霉地架喇..但佢坐校車番屋企時仲係咁搖佢, 結果搖到葉又甩, 泥又散哂...都未拎到返屋企就掉咗喇... :cry:  :cry: 據工人形容, 盤花死得好慘~~~     :cry: 我連條屍都見唔到呀~~~~~ :cry:  :cry:

咁我唯有打電話同張先生講問佢有冇得比過盤我, 又或話我知等我去買過一盤, 因為我覺得若真係種死咗就冇得好講, 但依家我仔仔係連種都未種過嘛...咁...又好似唔同 case 喇...起碼我覺得可以俾多次機會佢嘛...但張先生話d花苗係同康文署度一批買番嚟, 所以係得咁多, 我要自己出去買先得, 但應該都未必買得到...但佢話可以買另一d比佢試吓種囉.... :-|

咁我想請問各位: 你地知唔知響邊度有得賣? 又或你地可唔可以同盤花影張相俾我睇吓呀~~因為我想買番盤差唔多款嘅咁會好d喇....

唔該哂~~~ :cry:

註: 好在搞成咁嘅人(未返屋企就死咗) 據張先生講唔只係我個仔一個, 咁我地都冇咁醜怪...     

彥彥媽咪,

今年康文署派的花叫"四季秋海棠", 間間學校都係種呢隻花, 自由講場有個 topic 講呢隻花, 因好多媽咪都係末種巳死. 聽佢地報料話花墟有二間店有花苗買, 有 $5 同 $10 一盆, 有間仲寫明交功課用, 你可以去看看. 另外, 學校派花的那天也有派發一張花的資料, 上有圖片可看, 如你想看實物, 可給個email 地址我, 我第一天巳拍了照交功課用, 可以email 張相給你. 買到新花後, 要記著淋水時不要淋濕葉面, 否則葉會死!
:wave: :wave:

OKOK...Helloruby:

Thanks very very much for your info ar...

I will go to 花墟 tomorrow to see see sin...:

Yes..pls .. pls send me the photo by email to :

[email protected]

我囡囡盤花情況都差不多,因為拿回家那天校車開得很搖,導致盤花掉了2塊葉,又殘殘地。不過聽講校車上有些小朋友盤花連葉都無哂,只不過剩番o的根,都唔知救唔救得到!

請問培正由:kindergarten-->primary--> secondary是否真的可直升,一絛dragon?  thanks

Dear all:
我以為我女果盆係咁,點知……哈哈!係呀!拿到返屋企都
差不多係咁"大"喇 後來我換左大盆,加左D泥,都o.k.既 :
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

Helloruby, 彥彥媽咪:
好耐冇係度同大家聊天啦,星期五我會到學校參加我囝囝有份表演的聖誕慶祝會,唔知會唔會見到你地呢?

係喎,講黎彥彥媽咪新居入伙囉喎,記得你應承我地會攪個聚會架 ,唔好甩底呀!

在此預祝大家聖誕快樂,身心康泰!
[img align=left]http://tinypic.com/n9j4j[/img]

彥彥媽咪:
我囡囡間幼稚園都係種呢個品種'四季秋海棠',不過真係好難種,因為我澆水時弄濕D葉,所以已經謝咗!所以我都會去花墟睇下

Hihi, Ellen and all PC parents

Merry Christimas and Happy New Year ar..!!  :  :

Ellen:

係呀~~我已經搬咗入何文田喇....呢幾日執屋執到暈~~   

我希望可以響年底邀請大家嚟玩喇...~~   

Ellen>>

我明天返學校做家長義工呀!

彥彥媽咪>>

買吾買到花? 我仔仔果盤種得幾好, 囡囡果盤死左lu.
:wave: :wave:

彥彥媽咪 :
唔該曬!不過要成兩萬租,對我黎講太貴了!
‹ 上一主題|下一主題