用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 周宋主愛~~媽咪入嚟交流下
樓主: petmum
go

周宋主愛~~媽咪入嚟交流下 [複製鏈接]

Re: 周宋主愛~~媽咪入

Hi, 支支

希望敏靈早日康復, 打底病菌, 可以一齊去旅行!

[/quote][size=large]一定,一定, 多謝比面!!

[quote]
petmum 寫道:
hello!~~

shekshek birthday party 記得通知我哋呀!   

hi:各位,敏靈好番哂喇!
醫生話唔係手足口,可以去到旅行.

Dear all,
旅行好好玩, d小朋友一起跑來跑去好開心呀!
ko

hi:各位
旅行好開心,眼見孩子門跑來跑去,天真活潑,
希望孩子的友誼自幼建立,成為好朋友呢!

Chunshek請看pm!
thanks!

hi:petmum
是否很忙?好嗎?

生日會主題:童話故事
敏靈做小紅帽  
今早敏靈好開心,著起紅斗篷覺得自己好靘,真係笑死我.
**紅斗篷我昨晚用左四個小時手縫ka呢! **  

petmum, shek mom,
好耐無talk     
shirleen 成日話好掛住周宋主愛, 好想讀番幼兒園喎.       

Shirleen媽媽,你好!
Shirleen個樣好面熟,係唔係剛剛畢業ka?
仲有冇細老妹讀緊?,小學生活如何?
(八卦問下)有媽媽話上左小學d英文跟不上.
thanks!

Hello!! Shirleen媽媽

好耐無見你和Yoko, 小一生活忙嗎??
重有大半年就到我揀小一比Ivan囝啦!! 好緊張,擔心小一課程好深,功課好多~~~!!!
Shirleen 駛唔駛找補習呀!!
*周宋*愉快3年生活,小一會辛苦點,如揀深課程幼稚園就無埋愉快3年.  

Shirleen媽媽 寫道:
petmum, shek mom,
好耐無talk     
shirleen 成日話好掛住周宋主愛, 好想讀番幼兒園喎.       

hello!! all mammy

你哋小朋友打咗預防流感疫苗未呀!!!! Ivan囝上星期打咗啦! 今年學校無得打呀!!

版主

hello. 各位. 好耐冇見.
我地下星期5會返黎玩呀. 睇你地d仔仔女女表演.

版主

講下升左小一生活點先. 嚇下你地.  

每日都係做功課,溫書,做功課同埋溫書.
做完功課,上網做每日一篇,沖涼,食飯,溫書,訓覺.
有時未到9點已經眼訓.試過一食完飯坐晌梳化就訓著左.
我以為佢返學要擔泥.  

蕃薯媽媽小朋友讀邊間ka?咁忘小朋友開心嗎?
thanks!!

希望聖誕晚會唔好洛雨喇.
-------------------------------------------------
由 yoko(蕃薯媽媽) 於 2006-12-07 14:05:12

我以為佢返學要擔泥.  

hello!! all mammy

WISH YOU  ** MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR **

petmum family ~~~

hello 各位家長.我想問你們仔仔or女女升那間小學?Thanks.

hi, yoko,

近況是否很忙呢?  細囝就快半歲啦!   

係時候收下風,好快今年九月份揀小一比哥哥Ivan啦!
你囡囡讀鍾聲好嗎? 功課/默書/測驗 是否好多?
心目中想揀基督教徐澤林. 真光. ..... 因Ivan好動,想揀活動教學,全統校不合適他.  你有否寶貴意見給我嗎??

thanks a lot!!!!! Yoko

petmum

yoko(蕃薯媽媽) 寫道:

我以為佢返學要擔泥.  

版主

hi. 支支.

我個女讀鐘聲囉.
而家佢都習慣左. 係初初唔慣成日要溫書囉.

支支 寫道:

蕃薯媽媽小朋友讀邊間ka?咁忘小朋友開心嗎?
thanks!!

希望聖誕晚會唔好洛雨喇.
-------------------------------------------------
由 yoko(蕃薯媽媽) 於 2006-12-07 14:05:12

我以為佢返學要擔泥.  

版主

hello. petmum.好耐冇傾啦!

大女放左學會開始忙. 忙功課.忙溫書.
鐘聲功課都多架. 默書就中/英文1個月各2次左右.
考試1年3次. 測驗係勁多的. 周不是都測的.
所以讀鐘聲一定要keep住成日溫書.
同埋同學仔d成績都幾好架.

你係咪有宗教分呀? 兩間都好多人揀.
仲有段時間. 慢慢收集下意見啦.
預祝你想邊間有邊間.

[quote]
petmum 寫道:
hi, yoko,

近況是否很忙呢?  細囝就快半歲啦!   

係時候收下風,好快今年九月份揀小一比哥哥Ivan啦!
你囡囡讀鍾聲好嗎? 功課/默書/測驗 是否好多?
心目中想揀基督教徐澤林. 真光. ..... 因Ivan好動,想揀活動教學,全統校不合適他.  你有否寶貴意見給我嗎??

thanks a lot!!!!! Yoko

petmum

yoko(蕃薯媽媽),
祝妳囡囡越讀越精鈴!

各位好,
今年1月頭我趁女女6個月大先幫佢入表報08年9月N1, 會唔會太遲呢? 好似真係好爆...... 如果N1無位, 咁係咪可以等N2?
家姐姐 Sheena 與 細佬佬 Hermus 的 BLOG
希望日日update日日新, kakaka ~~~
~
‹ 上一主題|下一主題