用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站 [複製鏈接]

Re: 今年9月入讀優才書院小一的家長請入來分享!

跳跳虎 ,
點解咁早知仔仔讀那班?係唔係校車姨姨講架?
唔知星期六會唔會知道編班結果呢?
我昨天打去金龍, 佢地話星期六可以在學校買埋運動服.

Re: 優才書院家長分享站!

ikiiki,
唔係校車姨姨講,係校車証上除了寫名仲寫埋班別,所以咪知道。星期六會見班主任應該會知編班結果。
好野終於有運動服買

Dear All 家長:
想請教一下,貴校申請學費減免的標準是如何?我GT的網看不到,若有資料可否mail 或PM給我,謝謝!

[email protected]
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

CTCM and jojo2000
Please check PM.
See you tomorrow
Farm

囝囝不喜歡穿裇衫, 所以我打算讓他每日穿運動服  
如果明天買三套不知是否足夠或太多呢?  
你們又打算買多少套呀.

跳跳虎, jojo2000, CTCM
See you tomorrow

Farm

點解我地個標題又變番小一     BK真係怪怪地
Farm

Farm唔關BK事架,我check過原來變番小一標題有幾日喇,係家長發表時click咗舊標題內容的回應先係咁,麻煩大家回應時睇清楚標題,如是" 今年9月入讀優才書院小一的家長請入來分享!",請改回"優才書院家長分享站!"謝謝!

我問過朋友她說小學不可以日日著運動衫,都係明天問清楚先買咁多套。
我就照樣2套恤衫、2套運動衫,我唔會比仔仔日日著運動衫,等佢知道校服規定係咁樣,要佢守規則,唔係鐘意著那套就著那套。

衍彤媽:

本來有考慮要細仔去埋TKO,但係諗真

Hi Hi 大家好

好耐無上嚟,我想問明天(MK) where is the Parent's meeting point??  Sorry, i don't know to type chinese....

rositajjariel,

Pls check PM.

各位優才家長:

我尋晚響BK網度,睇倒一篇發表後,真係好 嬲!!(各位請看Topic:將軍澳一小學)此人在優才新生註冊日前一日,以新ID註冊,發表一篇刻意中傷優才及陳校長的說話,大家都知此人的目的。
希望各位,如接觸過陳校長的,請將實情寫出,還優才及陳校長一個公道!

dabby,

我希望那位家長唔係用d'拿乍'招數黎達到他�她的目的,如果真係,確實係悲哀.

醒目開學勳章

dabbycheung.

點呀! 心情好翻 D 未呀, 其實我相信有好多優才家長都為左呢件事好唔開心, 不過唔緊要啦, 我地大家咁團結, 有乜野風風雨雨都能擋得住!

我估計, 寫那篇文章的人對優才全無認識.  佢只不過是一個為求目的, 不惜憑空亂作的人.  
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

我地早上去完旺角迎新會, 小一兩個班的班主任都由將軍澳調過來的, 雖然只有兩個班, 但將會有兩位NET (美國人), 教導英文, 足球及才華班等. 才華班方面, 將有八個選擇, 與將軍澳一樣. 其中四樣與將軍澳的內客與教師都是一樣.

陳校長及李教授逢星期二, 四都會分別有半天到旺角. 校車方面, 雖然學生人數少, 但在校方的補貼下, 亦成功開出了兩條路線, 為30位同學服務. 全級現有48位同學, 分A, B 兩班.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

醒目開學勳章

跳跳虎 :

剛剛收到校車 EE 電話, 好野! 上落車時間同上年一樣不變, 但返學同放學嘅 EE 就唔同, 返學就同上年一樣, 而放學就係袁太, 佢話因太多人要分開車喎, 即係換言之放學就同你個仔一架車啦!

醒目開學勳章

hkchina2000,

我想知道你個小朋友嘅班主任係邊一位呀?

meimeilam 寫道:
hkchina2000,

我想知道你個小朋友嘅班主任係邊一位呀?

陳老師 (Mrs Poon). 你呢?  

(剛剛睇倒, 原來呢唔係MK小一.)

meimeilam 寫道:
dabbycheung.

點呀! 心情好翻 D 未呀, 其實我相信有好多優才家長都為左呢件事好唔開心, 不過唔緊要啦, 我地大家咁團結, 有乜野風風雨雨都能擋得住!

meimeilam,

本來由尋晚到今朝早,真係好嬲!但看到各位優才家長的團結,已由唔開心變成幾開心。 :
link講得啱,其實我地真係要多謝那位家長,如果唔係,真係唔知道,優才家長原來係咁團結。

各位小一家長:

今日迎新日,各位覺得怎樣呢?小朋友開心嗎?

旺角兩班分別由 Mrs Poon 和梁老師做班主任,將軍澳兩班則由周老師和楊老師做班主任。你們真有福呀!這四位老師都深得小朋友喜愛,不但充滿愛心,而且對初小學生很有辦法,我和我囝囝都很喜歡她們呢!
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)
‹ 上一主題|下一主題