用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

回覆 #620 berylberyl 的文章

Hi, Berylberyl,

你個小公主如果讀P1, 應該唔會退回, 舊年我地都係做巴士(不動)都冇問題.  唔知P3又會有咩要求.

測完驗係要交番d習作同工作紙, 有時都要帶幾日至收架.  就算寫明都未必有時間收架.

回覆 #620 berylberyl 的文章

Hi, Berylberyl,

你個小公主如果讀P1, 應該唔會退回, 舊年我地都係做巴士(不動)都冇問題.  唔知P3又會有咩要求.

測完驗係要交番d習作同工作紙, 有時都要帶幾日至收架.  就算寫明都未必有時間收啦.

之前亞囡話工作紙老師叫帶先帶,琴日寫左手冊通知今日帶中文,不過簿亞囡佢就自己帶定因老師無講。

原文章由 berylberyl 於 08-4-1 12:40 發表
想問吓, 究竟係咪慣性起測完驗或考完試後的一日就要交返啲習作, 例如今日測數學, 聽日就交返啲數學紙同簿? 尋日背住一大疉習作, 中文同數學, 但就咩都唔收, 背死人, 好心為啲小朋友著想, 個個都咁細粒, 背咁多書, 書 ...

唔係化我地做左好耐架
網上寫住做棋、玩具等ga bor, ng 會打回頭ha ma

原文章由 栗子媽媽 於 08-4-1 10:08 發表
我地5好嚇我呀, 我末收到料要打回頭bor

問左小主人啦,冇比老c打回頭,好在

原文章由 claudi-mama 於 08-4-1 14:18 發表
唔係化我地做左好耐架
網上寫住做棋、玩具等ga bor, ng 會打回頭ha ma

今日有無收中文同數學習作呀, 咁聽日仲帶唔帶好?

冇寫手冊叫拎咪唔拎LAW

原文章由 berylberyl 於 08-4-1 14:49 發表

今日有無收中文同數學習作呀, 咁聽日仲帶唔帶好?   

原文章由 claudi-mama 於 08-4-1 14:18 發表
唔係化我地做左好耐架

原來第一二日係無講topic架, 之後先有, 唓, 開頭就日日上網留意通告je, 根住就無再成日check住, 功課出咗係咁就係咁啦, 鬼知佢間唔中攺咩, 佢哋做野都係 "亂"字, 唉

唔知呢, 隔離班有個媽媽都成日話啲野好亂, 尋日仲同我講想轉校, 同班一位媽媽就話學校一時一様, 令人好混亂, 我都唔知點講, 轉校? 我叫佢唔駛咁激
如果啲老師有睇依個網, 知道吓feedback就好好多

係呀第3日加番模型種類, 我e+有日日上學校網睇下有無新資訊驚好似食物環境衛生局個次漏夜宣佈停課單case咁, 有d家長無朝早睇電視新聞和聽收音機既習慣,所以唔知停課照返學。結果個D家長比人係風煙節目及網上討論區話佢地自己無開啟接收資訊既渠道,就算係朝早公佈都無分別因你都無接收渠道...  唯有自己多行一步啦!

停課宣佈得咁突然, 亂係在所難免, 咁橋又撞正考試和測驗。校長同老師都忙開會,忙應變... 大家體諒下啦!

轉校問題: 每個人既需求都唔同外人好難比意見, 若然真係發覺唔岩既就只可無奈作出抉擇。

原文章由 berylberyl 於 08-4-2 10:09 發表

原來第一二日係無講topic架, 之後先有, 唓, 開頭就日日上網留意通告je, 根住就無再成日check住, 功課出咗係咁就係咁啦, 鬼知佢間唔中攺咩, 佢哋做野都係 "亂"字, 唉

唔知呢, 隔離班有個媽媽都成日話啲野 ...

原文章由 Fanny1620 於 08-3-31 21:11 發表
各位媽咪,

請問交咗模型未呀, 小女讀P2, 佢就慘啦, 老師話全部做錯, 要再做下星期一交, 她現在才說要求發光或發聲或自動會行, 一個二年級小妹妹真係識做? 咪又係家長功課, 我都唔覺得對小妹妹有咩益處, 如果家長唔 ...

toysrus

自製收音機套裝    (適合年齡: 8歲起)  
SKN# 127698  
售價 (每件) : $149.90

[ 本文章最後由 wensi 於 08-4-2 15:37 編輯 ]

聽隔離班講有啲同學仔起11號會見家長, 係因為英文閱讀能力較為弱啲咁, 唔知亞女會唔會有份tim?

嘩, E+有得買咁好

原文章由 wensi 於 08-4-2 15:34 發表

toysrus

自製收音機套裝    (適合年齡: 8歲起)  http://www.toysrus.com. ...

我同呀女都係整左個用磁石控制住一粒鐡珠行即玩具咋,小二時就仲簡單只用紙杯同一粒電磁同一d橡筋,做左隻一拉條線就回自己行即野,超易做喎,小二時都冇話指定要做咩喎.我都係係圖書館揾有好多書教點整架.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

小朋友學啲咩可以開發右腦呢?

hi,

我有d小二普通話/聖經/音樂/電腦書,唔要呀,你地有興趣就pm我呀!我女現在小三,以上d書唔係主科應該少改版.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

想re-cfm下星期一quiz係咪不用默英文呀

YES!
原文章由 栗子媽媽 於 08-4-8 23:06 發表
想re-cfm下星期一quiz係咪不用默英文呀

THANKS

原文章由 JASMINEBB 於 08-4-9 09:36 發表
YES!

請問如果買白運動鞋, 媽咪們會去邊到買? 我囡着開Dr Kong, 但裏面係毛巾, 天熱好焗腳, 睇過New Balance, Addidas, Puma嗰啲淨白色, 內面都係毛質地, 價錢都成3百幾, 有無好介紹呢?
‹ 上一主題|下一主題