用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! [複製鏈接]

早晨

原帖由 正46 於 10-7-1 22:53 發表
BB,

你囡囡好叻, 對呀, 要同時間競賽, 考得唔好唔緊要,
最緊要知道點做, 唔好剩識問點解.

晨早流流都要 您呀,尋日放假都玩潛水,呢度得您有經驗指導 Betty,竟然唔見人

戥 Betty 心急的 2B

原帖由 bettylam 於 10-7-1 23:54 發表
DEAR all:

布媽all:查實你地比左無限量支持我呀!就係有你地支持,我尋日先可以咁震定.
呀女尋日失控同埋電話中感人場面 ,我當時好堅強地係公司吞晒的眼淚落肚

果下我真係覺得我好叻 ...

Dear Betty

您好叻女呀
俾我實忍唔住,岩岩睇您呢段留言,我都有少少眼濕 經過今次歷練,阿女一定會更加成熟,考試只係人生中的小關口,一眨眼又過一關架啦

原帖由 bettylam 於 10-7-2 00:01 發表
dear 46哥:

呀女學堂呢2年都好差勁,但真係吾知邊樹出問題,聽佢地講老師教得吾錯啊!

今日接呀女同學來電問候,佢會考成績都好ok架,點知都係惆悵緊聽朝網上限時要佢決定,矛與盾,成績要博~~~

佢話全班成績最好果個bio ...

Dear Betty

所以阿女要明白,佢都未係最不幸

原帖由 bettylam 於 10-7-2 00:11 發表
DEAR ALL:

晚安~呢2日朋樸得太緊要,事件一日未settle,一日都仲有牽掛.

黎緊7.30,成績放榜
估計8月中或8月尾查卷知悉

剛岩鼓勵呀女電話前輩問排位入大學經驗,另外問埋去年al勇奪phy,bio&chm 3A的唐姑姐取經.

呀女 ...

Dear Betty

一向都知道您一家人好團結,今次又向前邁進一大步,可喜可賀 ! 加油 !

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

我尋日入0左個女到整0野, 都冇時間上網.....

原帖由 2bzmummy 於 10-7-2 08:33 發表

晨早流流都要 您呀,尋日放假都玩潛水,呢度得您有經驗指導 Betty,竟然唔見人

戥 Betty 心急的 2B
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

bb,

考公開試,除0左睇自己實力, 仲要睇臨場發揮同埋其他人
0既水平, 所以真係一件困難0既事. 依家大局已定,
我相信你個女入U應該唔係問題, 不過就要睇佢揀乜0野科同埋邊間U.

原帖由 bettylam 於 10-7-2 00:11 發表
DEAR ALL:

晚安~呢2日朋樸得太緊要,事件一日未settle,一日都仲有牽掛.

黎緊7.30,成績放榜
估計8月中或8月尾查卷知悉

剛岩鼓勵呀女電話前輩問排位入大學經驗,另外問埋去年al勇奪phy,bio&chm 3A的唐姑姐取經.

呀女 ...

原帖由 正46 於 10-7-2 08:49 發表
太后,

我尋日入0左個女到整0野, 都冇時間上網.....

囡囡係上海返左黎啦 ? 定係講緊大女 ?佢搬左出去自立咩 ?

just to say Hi 大家早晨 :loveliness:

Betty,
希望您囡囡可以揀選到最心水科目同大學啦

晏晨好

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-2 11:12 發表
晏晨好

長老

好晏晨喎

原帖由 2bzmummy 於 10-7-2 09:05 發表

囡囡係上海返左黎啦 ? 定係講緊大女 ?佢搬左出去自立咩 ?

2b

阿女係咪同其他同學合租間樓方便返學???

原帖由 正46 於 10-7-2 08:54 發表
bb,

考公開試,除0左睇自己實力, 仲要睇臨場發揮同埋其他人
0既水平, 所以真係一件困難0既事. 依家大局已定,
我相信你個女入U應該唔係問題, 不過就要睇佢揀乜0野科同埋邊間U.

...

呢次46 至啱聽~~
努力呀BETTY 女~~:D

原帖由 2bzmummy 於 10-7-2 11:22 發表

長老

好晏晨喎

2b

呢度晏, m 場早嘛

Betty,

妳同囡囡都好叻叻呀, 囡囡有妳ge 冷靜分析加埋一家人ge 支持,仲有囡囡抱著積極ge 態度,相信今次囡囡又上左人生寶貴ge 一課。努力加油呀, 呢度一班姐妹同46 都會支持妳哋架

46,
你真係講得啱呀, 條條大路通羅馬,係呢度,你都算係"老"叔父 得閒就要上嚟指點下我哋,俾D客觀意見同分析一班姐妹呀,咪自己上左岸就唔理我哋呀
話時話, 46, 妳細女來年係year 3 喇喎, 有咩打算呀???

原帖由 bettylam 於 10-7-1 23:54 發表
DEAR all:

布媽all:查實你地比左無限量支持我呀!就係有你地支持,我尋日先可以咁震定.
呀女尋日失控同埋電話中感人場面 ,我當時好堅強地係公司吞晒的眼淚落肚

果下我真係覺得我好叻 ...

醒目開學勳章

dear all:

午安呀!

TKS!瑪花,愛麗絲&vivi靚媽:

尋日同呀媽,妹同妹夫飲茶,講起呀女果日失控同場面感人情況,我一輪咀,完全無為意到呀媽感受同動容,呀媽忽然大叫,你吾好講,吾好再講,嚇水我,以為發生乜樹....

望下佢,問佢呀媽,你無事呀馬,比佢笑死,

原來佢就咁聽已經耐吾住失控,眼水奪勇而出...

ps.我呀媽雖然有2對孫仔孫女,但我女係二個家族中第一個出世的小朋友,所以呀媽特別錫佢同對佢好有感情.

betty

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-2 11:24 發表

2b

阿女係咪同其他同學合租間樓方便返學???

長老

我 sense 到 46 應該係講已經自力更生既大女

醒目開學勳章

你成績點呀!跟住佢話,英文同中文拎C啦!我好彩之前已經打定低,預算佢呢2科係B或C,正常.

我講,呀女你好叻叻喎!呢2科取呢個成績吾易架

講住的的的,待續>>>

呀女收線後,隔左15分鐘再打比我,情緒雖然穩定左,不過聽出把聲好低落,

媽咪:我無事架,你地吾洗擔心,不過喊完一輪,好頭痛,因為我真係好怕無大學讀,我而家去搵老師講下黎緊點樣安排同調動.

我話ok!執好左夜晚返黎再商議你有乜野隨時打比我.

到中午接到佢電話話去拎完錢交查卷費,有排排隊,學校繳費處打晒蛇餅.

1點幾接到佢話歸家途,老師已經執好晒佢頭4選,跟住又係樹狂喊,媽媽,你吾好怪我呀!我都無預到會咁樣成績,你吾好大聲講野呀!你係咪鬧我啊!

又喊,不停喊,收吾到聲,佢話吾想返屋企住,因為怕比細佬睇到佢咁樣樣,會嚇親佢

果一刻,真係想即刻飛奔佢身邊,抱入懷裡,安撫.

待續

原帖由 bettylam 於 10-7-2 13:33 發表
你成績點呀!跟住佢話,英文同中文拎C啦!我好彩之前已經打定低,預算佢呢2科係B或C,正常.

我講,呀女你好叻叻喎!呢2科取呢個成績吾易架

講住的的的,待續>>>

呀女收線後,隔左15分鐘再打比我,情緒雖然穩定左,不過聽出把 ...

Dear Betty

您又搞喊我

其實俾著我係您,我會放假陪阿女架 無論考得好唔好,佢都需要有人係身邊支援
‹ 上一主題|下一主題