用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

chingyu:
咁仲需唔需要我o係橋口等?

HeiHeiMa,
No need....see you in clubhouse...

收到! 到時見!  

HeiHeiMa
我應該識得黎嫁啦, 到時見   

ang_chiu/LittleIssacBoy:
妳o地需唔需要o係mtr等o左你o地先?
泊車入屋苑冇問題, 但食完飯咪又要返過o黎拎車? 好似冇咁方便o咼! 就算玩完車過去, 怕唔怕星期日青衣城難搵位?

sumyinmama,

係呀, 陪一日一小時等於冇陪, 分別不大

各位827朋友

唔洗唔該,舉手之勞
4:45pm - clubhouse見..
6:30pm - 有得食架啦..

sumyinma, ang_chiu, jerrymom - 4:30見啦

Hermanma, Jess647-下次一齊出來玩啦

tungtungma, 有問題call我啦..Alicia 好掛住TungTung

sumyinma
我餅話 我和alicia wee wee 時, 場面失控,所有小朋友變成
dinosaurs, 全場人都望住,真無?

LittleIsaacBoy,
Isaac 無事ma?

heiheima,
睇怕 pizza hut唔敢再接我生意lu

danielboy, 心心,sarama,
我估你地班小朋友全部上車立即變晒豬仔啦

audreymom, tungtungma, 傑傑ma, ang_chiu,
下次再出來玩

Sorry 各位, 我今日忙住照顧細女, 因佢一返到香港就發高燒, 我都忘記左個gathering啦. 真係好對唔住大家, 我咁無交帶......

827 gathering,
今日場好熱鬧,仲好"曹"添﹗希望唔好嚇親街坊﹗

chingyu,
嘩﹗你咁快就上黎﹗今日唔該晒你book枱同你餅攞枱,睇怕pizza hut 聽到x小姐book 枱即刻唔做生意﹗你同alicia wee wee 時,sarah 同 tungtung 開始失控,變 dinosaurs, 先係枱底"捐"出黎,撞孭晒d枱,跟住d男仔(daniel, isaac 等)一齊黎,結果你嚇我,我嚇你,場面非常混亂,好彩alicia 避開d一場戰爭﹗當然,好多人都望住,見隔離枱一對公公婆婆不斷搖頭,可能諗緊點解有d咁曳既小朋友﹗ 我諗短期內我同sarah 都唔會再去pizza hut﹗

見Isaac 都幾傷,希望佢快d靚仔返啦﹗

heiheima,
anson 真係高左好多, 佢同jerry 都好定性﹗ 不過anson臨走時講byebye就張個咀貼到sarah既……﹗   

danielboy,
daniel 果然充滿力量,由頭到尾絶無冷場,就算眼訓都交足功課,發揮佢既表演慾﹗

tungtungma,
今日sarah 同 tungtung 做左孖公仔    ﹗希望下次佢地可以再一齊玩,不過先要推開晒d枱﹗

audreymom,  傑傑ma,
下次再玩﹗

心心,sarama, ang_chiu,
第一次見面    ,多謝你地山長水遠入黎,希望下次有機會再一齊玩﹗

sumyinmama

alanchoi,
唔緊要啦﹗做阿媽既都會好明白,最緊要係你囡囡快d好返﹗

audreymom,
pl check pm

sumyinmama

alanchoi:
我係妳都一樣咩都唔記得啦! 下次再出o黎玩過! 希望囡囡快d好返!

chingyu:
我都錯過o左呢幕! 事發經過我就冇見到, 只係見到傷者由Daddy送去敷藥o乍!

sumyinmama:
佢真係掂到Sarah個......? Oh, sorry! 好在Thomas王子唔o係樹o即!
我諗我呢期都盡量唔去Pizza Hut! 下次真係要book間房, 仲要係隔聲o添!

IsaacMa:
Isaac冇事嗎? 見佢敷完冰又o黎玩過, 我諗應該皮外傷, 好快回復靚仔樣!

Jerrymom:
估唔到成個暑假冇見, 佢o地都仲咁痴纏!

tungtungma/心心/ang_chiu/danielboy/Sara-mama:
今日冇乜時間同妳o地傾計o添, 希望下次時間長d, 大家可以傾耐d!

傑ma/Audreymom:
唔知下次我o地講10min, 佢o地會唔會以為1個鐘呢! 我o地真係傾到不知時間! :

P.S. 如果各位有HeiHei o既相, 麻煩e比我丫! 我今日唔記得帶相機!     

Hi all,

I need to buy PE uniform for my daughter. Last year I bought from Hippo but now all shops were closed  and I don't know where else I can buy the uniforem. Could anyone help to give me the shop name and address. Many thanks.

vivikay[quote]

尋日見d小朋友響playroom發揮晒佢地獸性, 係咁狂走狂玩, 真係開心, 不過都唔敢鬆懈, 睇實個仔有冇打人撞人, 好多驚險場面

chingyu/heiheima
多謝你地既安排

IsaacMa
isaac有冇事? 佢同dan dan真係好夾, 出年分開班真係唔捨得

vivikay and all,
RE: UNIFORM
我都想問邊樹好 and telephone number?
Sumyinma話大溢quite good.

tungtungma and ang_chiu,
我這個傻媽媽, 終於肯望清楚日本奶粉叫mud名, 真係”明治”呀  

danielboy,
原來除了我和心心, 我餅都 ‘猴’住dandan. 佢話dandan越大越handsome.   

心,
傻啦, 小事啦, 希望我地班 TY ma無嚇親你

chingyu/heiheima
多謝你地既安排   

827 gathering
今次Gathering, D 細佬勁曹, 希望你地唔會比人bad listed.
下次見大家就要等生完lu.

Issac 媽
仔仔個傷口好D 嗎??

[RE: UNIFORM
我係亞洲買, 價錢quite good?  但聽講大溢巳被SC 掦除, 有家長報料有平貨執.  有無人有大溢電話, 我想去呀?

tungtungma,
我想試”明治”呀, 是否安排到1罐? 你在那區上班? 謝謝!

chingyu,
Thank you.

Dear all,

需而真係好遠來, 但見到Matthew玩得好開心是值得的.  下次有機會再玩過.

Chingyu and HeiHeiMa,
Thank you for your arrangement.

大溢
2365 7604

chingyu,
變晒豬仔? 唉! 我都以為係,  點知大少捱到返Shatin, 接近9:30先瞓著. 唔去Tsing Yi Pizza Hut, 下次黎Shatin Pizza Hut啦  Handsome?  你同你餅d taste真係...   DanDan咁黑, 不如你猴住<亞占與亞笨>隻黑猩猩, DanDan幾似佢架.

sumyinmama,
係呀, Daniel真唔知咩構造, 明明攰到喺長sofa瞓低咗, close埋眼仔, 我諗住可以享受寧靜嘅晚餐, 點知大少一聽到dinosaur叫聲, 又mark大眼仔揾下邊度有得玩, 最後加入<恐龍大戰>同<扮野大賽>.

Isaac好d未呀? 我好擔心佢, 如果DanDan唔係玩玩下俾我捉咗返埋位, 被抓傷嘅分分鐘係佢, Isaac幫佢擋咗一劫, 相反DanDan真無義氣, 又話幫Isaac敷冰, 敷敷下攞咗d冰去玩   

HeiHeiMa,
Anson尋晚有香豔鏡頭咩? 走咗雞添.  Sorry呀, 今次無帶camera無影相.

alanchoi,
希望囡囡快d好番.

心心,
你隻鹹豬手摸到乜?

vivikay,
同ang_chiu一樣, 我都喺亞洲買, 覺得佢哋d summer uniform & shirt衫好過Hipo, Hipo就d knitwear比較好, 所以Hipo執前我都掃咗平PE uniform同外套. 另世光就靚但貴, 不過舊年好多媽咪complain件冬天PE條領甩色, 好彩我幫襯世光買第二d items, 又OK喎.
亞洲 : 27418909
世光 : 23760119

chingyu, heiheima,

好多謝你地既安排 , 小朋友同大人都好開心, 不過下次要另覓食市啦, 唔知有冇嚇親pizza hut d人   
‹ 上一主題|下一主題