用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

BABY-SUM,

我聽日去!見唔到咯.

karen8888,

收到相,thanks!

原帖由 BABY-SUM 於 08-11-25 10:33 發表
恭喜所有入左心儀學校架媽咪!

fyeung, vhunghk,

Sum Daddy 都會27/11去大坑真光註冊.

原帖由 mmak 於 08-11-25 11:28 發表
好多謝大家, 我仲有D在夢中嘅感覺~~

好登妳高興!

fyueng,

尋日charlotte好開心, 她去到東涌線便估到去邊啦!

mmak,

我睇到你呢個post, 唸到你當時的情景, 都感動到想喊.

希望幸運之神眷顧住st.cat小朋友, 帶我地行當行的路.

原帖由 mmak 於 08-11-24 15:21 發表
baby-sum,

Thanks...

Yes, MCS=Maryknoll

我見到阿囡個名時, 我都唔敢相信 睇咗好多次, 跟著D眼淚就標出嚟~
我都呆咗好耐, 先睇到要即去 校務處 註冊, 我喊著口問校工 校務處 係邊, 可能我樣好淒涼ops:" /> , 佢問 ...

mmak,

點解唔post出來,緊係要啦.同我地分享下你的喜悅嗎!!

原帖由 mmak 於 08-11-25 11:24 發表
0203ma,

多謝... 真係好旺...

我20分 (5分宗教)....我囡算係超級好彩, 我知好多人都抽唔到... 其實本來我唔敢出聲講的, 是fyeung 叫我post 出嚟, 我先敢講.....

...

真係好戥你開心呀! 羨慕c人啦!

原帖由 mmak 於 08-11-25 11:28 發表
好多謝大家, 我仲有D在夢中嘅感覺~~

小熊媽咪,

尋日係咪慶祝到disneyland完場先走人?
蒑蒑知道你地有得去,佢話佢都想去.

原帖由 小熊媽咪 於 08-11-25 13:46 發表
fyueng,

尋日charlotte好開心, 她去到東涌線便估到去邊啦!

me 2, 好戥你地開心呀!.. 協恩都係好難抽...恭喜你地

原帖由 mermaidmom 於 08-11-25 16:26 發表
真係好戥你開心呀! 羨慕c人啦!

同你地熟 我先敢講多D囉, 小一選校 嗰邊有好多人唔開心...  

原帖由 vhunghk 於 08-11-25 15:35 發表
mmak,

點解唔post出來,緊係要啦.同我地分享下你的喜悅嗎!!

fyeung,

我叫阿囡寫定 6個numbers 俾你 吓~

我今日返學校接囡, 見到Miss Cheung(lower 9).. 都講左比佢知啦!...

原帖由 fyeung 於 08-11-25 13:14 發表
mmak,

梗係要post出黎啦!大家都會替你開心.
第一round入到,唔使煩,仲唔快d比6個numbers我買六合彩.你咁旺.
我尋日返學校,都講左比Miss Tse知啦!

原帖由 fyeung 於 08-11-25 18:30 發表
小熊媽咪,

尋日係咪慶祝到disneyland完場先走人?
蒑蒑知道你地有得去,佢話佢都想去.

係呀.......原本lum住stay2個鐘到, 點知兩個大帝好興奮, 樣樣都要玩, 結果shopping完已經放煙花.

小熊媽咪,

2個鐘,一定唔夠喉.
我地要玩到蒑蒑倦到瞓左先走得.

各位,

今晚係咪無"常識科"架野溫?

原帖由 小熊媽咪 於 08-11-26 09:06 發表

係呀.......原本lum住stay2個鐘到, 點知兩個大帝好興奮, 樣樣都要玩, 結果shopping完已經放煙花.

常識科應該冇野温??
我lee排嘜野都冇同呀仔温 , 差唔多晚晚食完dinner就去踏單車or讀下story book,  唸下升左小一就冇禁"油" , 所以e+要好好relax下.

原帖由 fyeung 於 08-11-26 13:57 發表
小熊媽咪,

2個鐘,一定唔夠喉.
我地要玩到蒑蒑倦到瞓左先走得.

各位,

今晚係咪無"常識科"架野溫?

CandyBB,

搞完呢個week,諗住可以培養holiday mood放christmas添.點知下個week又有revision,連續3個weeks,要到christmas假期先可以放鬆下.
小一生活,真不敢想像!

原帖由 CandyBB 於 08-11-26 16:32 發表
常識科應該冇野温??
我lee排嘜野都冇同呀仔温 , 差唔多晚晚食完dinner就去踏單車or讀下story book,  唸下升左小一就冇禁"油" , 所以e+要好好relax下.

...

九,十,十一月各有一張學習通訊,我諗常識係那些每月主題掛,如police, fireman,body,etc.不過我都無同個女溫,等佢打天才波,唔想尼D都同佢溫,大人細路都陰功.

十一月又咁busy,等小學result,又朗誦,又評估,又每星期溫習.真係有時間都休息下.

原帖由 fyeung 於 08-11-26 18:33 發表
CandyBB,

搞完呢個week,諗住可以培養holiday mood放christmas添.點知下個week又有revision,連續3個weeks,要到christmas假期先可以放鬆下.
小一生活,真不敢想像!

原帖由 mmak 於 08-11-26 00:53 發表
fyeung,

我叫阿囡寫定 6個numbers 俾你 吓~

我今日返學校接囡, 見到Miss Cheung(lower 9).. 都講左比佢知啦!...

mmak,
幸運之神眷顧你地一家.
恭喜恭喜.
我可以想像得到你知道 result時
果種難以致信, 感動流涕的心情.

小熊媽咪, mermaidmom, mariobie
你地bingo o左Heep Yunn,
小朋友又可以繼續做同學,
令人又興奮, 又羨慕!

annoymok, vhunghk, fyeung,
alex, 細V and 葭葭 有好的offer,
你地可以鬆口氣過一個快樂聖誕.

其他未有著落的小朋友 & 媽咪,
唔洗灰心, 還有大抽獎.
你地小朋友必定會有心儀的學校收.

Thanks...

你囝囝e+返學係咪好開心呢....

原帖由 birdbird 於 08-11-26 20:21 發表

mmak,
幸運之神眷顧你地一家.
恭喜恭喜.
我可以想像得到你知道 result時
果種難以致信, 感動流涕的心情.

小熊媽咪, mermaidmom, mariobie
你地bingo o左Heep Yunn,
小朋友又可以繼續做同學,
令人又興奮, 又羨慕!
...

各位報咗名 參加party 請注意~~

x'mas party 收費 如下:

adult $110,
Child - K1 and above $100 (已包括禮物)
BB 免費

deadline: Dec 5, 2008 before 6:00 pm

入錢資料已 PM 給大家, pls check !!...

Hi All,
今日派咗評估喇~~

原帖由 mmak 於 08-11-28 00:20 發表
  Thanks...

你囝囝e+返學係咪好開心呢....

mmak,
Grant 返學, ok 啦,
唔洗做功課, 又冇 assessment,
academic 好難同 k3 小朋友相比.
(個仔好似仲退o左步添!)

但係校園生活幾好玩,
e.g. 有 crazy hair day,
UN Day.
明天又有  school fair (歡迎大家來呀!)
個仔見多o左唔同野, 有時變得古靈精怪.
‹ 上一主題|下一主題