用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢? ...
樓主: venus-mama
go

小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢? [複製鏈接]

Re: 小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢?

Many Thanks For your reply.

香港藝術團 (荃灣大會堂 / 葵青劇院都有)
http://www.hkat.com.hk/
可以考慮下, 都幾好, 可以升級又有考試班

我聽過d家長講,藝術團的中國舞班較好,因為它的芭蕾舞班多中國內地老師,就算是幼兒班都以壓腿為主,好少教舞蹈動作,好容易嚇怕小朋友,對舞蹈無晒興趣...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 貢獻勳章

請問是否汪老師教呢 ?

嘉理子 寫道:
試o左堂啦, 我個囡上得好開心, 我又睇得好開心 。個老師好好, 一路講故事咁一路指示小朋友做動作, 同我細個時學既芭蕾舞真係好唔同, 大開眼界, 原來可以用咁既型式小朋友在不知不覺中已經學o左跳芭蕾舞 , 返到屋企我又可以同佢一齊跳, 好玩, 可以親子活動 , 我會畀個囡繼續學。   
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 貢獻勳章

Thanks !

請問你囡囡而家有冇報名學緊ar??
學費幾錢??返咩時間??老師係一對幾多ar??
嘉理子 寫道:
試o左堂啦, 我個囡上得好開心, 我又睇得好開心 。個老師好好, 一路講故事咁一路指示小朋友做動作, 同我細個時學既芭蕾舞真係好唔同, 大開眼界, 原來可以用咁既型式小朋友在不知不覺中已經學o左跳芭蕾舞 , 返到屋企我又可以同佢一齊跳, 好玩, 可以親子活動 , 我會畀個囡繼續學。   

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 貢獻勳章

但我去過藝苗,發現換舞衣的房間不是太好而且studio不大wor !

藝苗 PP grade is $640 per month (twice a week), and fee of each grade will increase gradually $750 ..., so more or less same as other schools.  But of course Jean Wong Ballet is more expensive due to its brand name and much larger scale.

我個女七月返學,上星期六2:30pm & 星期日10:30am, 今個星期日仲係荃灣大會堂表現, 佢做清潔小鳥,嘉理子,你個女有冇參加?
嘉理子 寫道:
$380/月, 一個月有五堂既話都係呢個價。
我囡返緊Sat 2:30pm, o岩o岩番, 又有小朋友加入試堂, 好似呢個時段有7-8個掛。

hihi Debbie媽,
我女女都係清潔小鳥,佢而家返緊星期一、三、五呀~
...我係咪星期日見過你?! 我個仔係成日攬住隻keroro同埋成日扭計果個~

嘉理子   

Hi欣欣軒軒媽

係呀,我個仔仲搶咗你個仔個公仔,星期日見到面再打招呼,
你個女上一星期上三堂咁多,幾多錢?我個女一個月上8堂要$560

欣欣軒軒媽 寫道:
hihi Debbie媽,
我女女都係清潔小鳥,佢而家返緊星期一、三、五呀~
...我係咪星期日見過你?! 我個仔係成日攬住隻keroro同埋成日扭計果個~

嘉理子   

Debbie媽,

我係比$1180上12堂呀,上到12號就完喇,跟住到13號至31號比多$100任上幾多堂都得~

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

唔知有冇見過,但我就好易認,因為我一定帶埋個百厭仔(15個月大), 我就戴膠粗框眼鏡,今個星期六會返,但唔帶亞仔,因為星期日表演,唔方便帶個百厭星

係呀~

嘉理子 寫道:
欣欣軒軒媽, 您係囡囡靚靚裙果位呀呵,  
[quote]
欣欣軒軒媽 寫道:

嘉理子   
[/quote]

Debbie媽, 嘉理子,
女女聽日都會返呀
我想問你地9月會報咩班呀??有冇諗住返邊幾日呀??
Miss Ng話我女女可以報PP,但時間表未定wor~
‹ 上一主題|下一主題