用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07 李宗德小一 "分享區"
樓主: 家熹媽咪
go

06-07 李宗德小一 "分享區" [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 06-07 李宗德小一 "分享區"

該用戶已被刪除

Sammi_Mami

各人要求不同, 得閒上黎睇下各mami 留言,多了解學校對小朋友學習有幫助.

RACHEL&MAVIS 寫道:
[quote]
BrianMami 寫道:
RACHEL&MAVIS

嘩......傻啦!聽聞你大女好醒woh!!!

轉讀元小咁點跟家姐讀官小????

元朗官小   

唉!呢個女今年痴左,落緊斜路,一星期收到2次老師來電, 晒頭[/quote]

哦~~~~我以為係元朗商小
老師都跟得好貼woh!!!

話時話到時我可能簡屯門既中學.

其實我個女K1-K2(上學期)讀英藝, 後來發覺我個女越
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

[quote]
Sammi_Mami 寫道:
Hi! 各位李宗德mami, 我是新加的, 小女有幸亦被選中, 今日亦都走去交留位費, 但唔知
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

請指教,升中時,天水围/屯門點分區?

吓~~指教, 行情你重熟過我啦.

自選interview 果時簡law, 我唸有得in 既學校機會大d
我見個fan阿女 讀科小都入左"屯門百周年",

百周年好野丫 , 但揀屯門點解唔解元朗呀 , 我都係喺屯門大 , 果邊雖妳人口老化 , 但都有一定既?掙力架 ! 元朗起碼多選揀丫!隨口都講倒幾間啦 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

你睇下元朗有幾多間英中, 好多掛曬勾

幾年前d fan 已簡落 屯門, 係天水圍band 2頭有機入屯門band 1尾中學, 好多都得.

宣小都好多學生報屯門中學, 派得都唔差

Sammi_Mami 寫道:...
臨場in 的表現好緊要, 邊間幼稚園都唔係問題. ....

我都好有同感 :wink:

[quote]
[quote]
其實我個女K1-K2(上學期)讀英藝, 後來發覺我個女越

家熹媽咪 寫道:
百周年好野丫 , 但揀屯門點解唔解元朗呀 ,  我都係喺屯門大, 果邊雖妳人口老化 , 但都有一定既?掙力架 ! 元朗起碼多選揀丫!隨口都講倒幾間啦 !

我都係喺屯門大, 80年代"保良局百周年" & "屯官"已好出名, 近年"梁銶琚"都係勁料之一!  
2012先到我地d仔仔女女升F.1, 我諗到時咪睇o下邊間英中勁至揀囉     

我仲未惗得咁長遠囉!其實我本身住响九龍,APPLE係跟婆婆住,所以到中學時可能會出返去九龍讀書都唔定!   :
該用戶已被刪除

香港九龍塘基督教中華宣道會陳瑞芝紀念中學

保良局百周年李兆忠紀念中學

保良局董玉娣中學
順德聯誼總會梁銶琚中學

南屯門官立中學
屯門官立中學
以上啱你要求la ,    用英語授課.

我個仔原來係你個女LK(上學期)既同學仔呀[quote]
Hello!煒良媽咪:
我個女以前係英藝讀NCB & LKB(a.m),唔知你個仔係米讀呢班? 之前NCB班主任Miss Wong好好人,又細心又有愛心重好有責任感, 因她有病遲學一段時間,後來代替她的就是Miss Poon 佢一半都比唔上Miss Wong.
  之後Miss Wong休息一段時間後復課(變了助教),但我已經決定轉校,記得sammi最後一天上課(Zenith),Miss Wong同sammi及她的同學仔拍照留念,還送了一位禮物給她 .
我個女讀NCB時考第一名, 好記得Miss Wong同我講,你個女好叻好聰明,但係佢覺得sammi對得失看得好重,怕她下次考唔到第一,會好失落.錯敗感太重,叫我們小心留意,連我自已及老公都察覺唔到, 所以我覺得佢真係一位好老師

各位支持anson的ma mi, 我終於用左2日時間逗左封信喇 patee, 最後我都冇用到你post出來的叩門信sample, 全部都係我既真心話, 希望用我的誠意打動校長啦. 不過又驚到時校長約見我時, 我個寶貝又唔知會唔會有其它驚喜比我 , 到時又再hurt一次, 咁咪死  

我個女以前係英藝讀NCB & LKB(a.m),唔知你個仔係米讀呢班? 之前NCB班主任Miss Wong好好人,又細心又有愛心重好有責任感, 因她有病遲學一段時間,後來代替她的就是Miss Poon 佢一半都比唔上Miss Wong.

你女女個名(sammi)我都有係煒良口中聽過, 原來佢地由NC開始已同班啦 你所講有關Miss Poon 既事我都有同感. 雖然我係working mummy, 但我會係平日放假時去接煒良放學, 每次見到Miss Poon, 佢既表情都係笑容欠奉, 睇落去完全唔似一個幼師. 另外我每次係家長會時同佢傾談有關煒良既事情時, 我都
覺得佢所講既全部都係表面說話, 你可想像得到佢有幾細心 佢亦試過大矇到將煒良既功課同其他人換轉 我係係家長會同其他家長傾談時至知原來Miss Poon已被家長投訴多次.
好彩依家UK唔係佢教, 但佢依然係度繼續任教 :tongue:
‹ 上一主題|下一主題