用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 傳統小学面試要check 內褲牌子?
樓主: auroraszesze
go

傳統小学面試要check 內褲牌子? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 傳統小学面試要check 內褲牌子?

fanny_wong :我都有幫女女在馬莎買內褲. ha ha. 八卦問句,邊間小學咁巴閉???

我很多年前都聽過下.還有會看出世紙看小朋友在那間醫院出世,私立的便加份喎!看父母的意願啦!我就不想自己小朋友在這些"名牌"小學成長.

我想 Calvin Kein

rr 寫道:
真定假呀????????   

我見識少     咪牌子小童底褲是係叫出名      

rr

但現在好多大陸人都付得起錢係私家E院生BB,咁咪會有好多新移民小朋友讀名校???
Homama2004 寫道:
我很多年前都聽過下.還有會看出世紙看小朋友在那間醫院出世,私立的便加份喎!看父母的意願啦!我就不想自己小朋友在這些"名牌"小學成長.

Re: 傳統小

My boy is going to P1 next year.  Could you send me the name of the school and I don't go for it.

My email address: wcat98 @yahoo.com.hk

Thanks

如果真係,我唸個情景會幾好笑, 等我知道邊間, 帶我女去報名, 到時笑吓都好, 見識吓d 名校    
:-P

Hi, Teresa,
Please PM me the school's name.
Thanks a lot!

sonma 寫道:

[quote]
rr 寫道:

rr
[/quote]

真係, calvin kein :tongue:  :tongue:

仲有無再名牌d嫁      

rr

死! 我個女報讀k1時比老師拉左入partition, 會唔會比人睇gor底褲架!!!????     

Maybe Baby Wacoal         
rr 寫道:
[quote]
sonma 寫道:

[quote]
rr 寫道:

rr
[/quote]

真係, calvin kein :tongue:  :tongue:

仲有無再名牌d嫁      

rr [/quote]

睇完成個topic加各位家長意見,我又嬲又笑到死呀!!甘文明既hk竟然重有D甘既學校 你o地諗o下第二時會吾會叫D小朋友除哂衫逐件逐件睇o下係乜mug頭兼夾走去「索一索」D小朋友用乜沐浴露同洗頭水???又或者叫埋家長一齊拎埋條under出o黎揚一揚呀???咁都得???教育敗類!!!!

嘩! 好搞笑呀. 邊間名校? PM我. 係唔係check小朋友去washroom之係有無清潔好咋!!

醒目開學勳章

真是匪疑所思!

私校在乎你要交學費, 津校就有政府支持, 如果咁介意學生穿什麼牌子內衭, 間學校似乎德育有點問題。

慘呀! 我所有衣服的招牌我都會第一時間cut了, 我覺得有個牌好不舒服。等我"連翻"

So, horrible!!!

I also want to know, pls pm me, thanks a lot!

醒目開學勳章

(題外話)

我個親戚有特殊辟好, (她很關心我囡囡)很喜歡CUT我個囡囡D衣服招牌, 總之有我囡囡D衣物經佢手而又見到有標籤的話,都會轉眼間不見了!  (攪到我唔知到有時邊件有牌子及SIZE NO.)

小小bb 寫道:
慘呀! 我所有衣服的招牌我都會第一時間cut了, 我覺得有個牌好不舒服。等我"連翻"

醒目開學勳章

Maybe Baby Wacoal      

好好笑..不過我都想知道係邊間學校啊

醒目開學勳章 王國長老

Yukyuk 寫道:
(題外話)

我個親戚有特殊辟好, (她很關心我囡囡)很喜歡CUT我個囡囡D衣服招牌, 總之有我囡囡D衣物經佢手而又見到有標籤的話,都會轉眼間不見了!  (攪到我唔知到有時邊件有牌子及SIZE NO.)

[quote]
小小bb 寫道:

[/quote]
我都會剪晒至著架, 今次弊喇......    我都要聯返先

如果要聯返………就聯返個”名牌”落去law   
‹ 上一主題|下一主題