用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ruthin school 2016 入讀請問......................... ...
樓主: 亞史
go

Ruthin school 2016 入讀請問................................ [複製鏈接]

引用:亮燈....讀Ruthin+仲有冇乜野要留意?+星期

原帖由 亞史 於 16-05-13 發表
亮燈....讀Ruthin 仲有冇乜野要留意? 星期六日佢地會去邊架?
今年開始,星期六上午會有測驗,其他時間就自己休息、玩,可出外行下!

如果自己想練下樂器是不是要自己帶去?

引用:如果自己想練下樂器是不是要自己帶去?

如果自己想練下樂器是不是要自己帶去?
唔清楚啊!因為阿大唔鍾意音樂!

獎學金有乜野條件先可申請呢?

引用:獎學金有乜野條件先可申請呢?

獎學金有乜野條件先可申請呢?
唔好意思,都係唔知,因為阿大冇本事攞到獎學金,你可以直接e mail問學校!

我都係八卦問下姐

引用:我都係八卦問下姐

原帖由 亞史 於 16-05-14 發表
我都係八卦問下姐
唔緊要,我知既一定答你,但可惜我唔知,所以要你問學校喇!

亮燈,你已好helpful 我啦!解答我不少問題,真的感謝。

引用:亮燈,你已好helpful+我啦!解答我不少問題

原帖由 亞史 於 16-05-14 發表
亮燈,你已好helpful 我啦!解答我不少問題,真的感謝。
唔使客氣

brother 4 and 亮燈..

我又一難題....而家又有OFFER 選邊間好?
1)Ruthin
2)Gordonstoun
3)Queen Ethelburg's
4)Wells cathedral

引用:brother+4+and+亮燈..我又一難題....而家又

原帖由 亞史 於 16-05-18 發表

關於 Queen Ethelburga, 記得以前有帖子評論過這所學校,提艤你先找出來看看。

至於Gordonstorn, 記憶中 Prince Charles 是唸這所學校的。

引用:brother+4+and+亮燈..我又一難題....而家又

原帖由 亞史 於 16-05-18 發表

四阿哥應該答到你!

如果是你地,又如何選擇?請比小小意見!Thanks

回覆 亞史 的帖子

如果是我,一定一定不會選擇 Queen Ethelburga,York

引用:如果是你地,又如何選擇?請比小小意見!Th

原帖由 亞史 於 16-05-19 發表
如果是你地,又如何選擇?請比小小意見!Thanks
我會睇下學費幾多,校內香港及中(国)學生數目,設施…等,跟住就係俾孩子自己決定!

回覆 iloveyoga 的帖子

願問其詳???????謝謝

回覆 亞史 的帖子

這間學校的目標對象主要是國內的富二代,學校包裝成五星級酒店一樣,樣樣設備皆有,但宿舍郤是三個人一間房,而且房內還有遊戲機,方便學生打機。試問班學生點會不喜歡這樣的五星級酒店設備?
但是香港一d比較急功近利的升學顧問公司會極力推薦這間學校,因為$$$實在太吸引。一個最簡單直接的問題,如果是好學校,受歡迎的學校,為何會有代理還會在六月搞講座,力推這間學校?(今天九月新學年仲有學位?)

引用:回覆+亞史+的帖子 這間學校的目標對象主要

原帖由 iloveyoga 於 16-05-19 發表
回覆 亞史 的帖子

這間學校的目標對象主要是國內的富二代,學校包裝成五星級酒店一樣,樣樣設備皆有,但宿 ...
冇錯,聽阿大講,佢學校D中(国)學生都係在房打機的!

哦~~~~~~~~~~~明哂!謝謝iloveyorga 既意見.....

亮燈...咁..呵大D 中國學生何來有機打呢?

亮燈...........

通常你阿大會同邊類學生一起玩呢?
到目前為此你覺得Ruthin 呢個學校有幾多分呢?10分滿分
‹ 上一主題|下一主題