用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大坑真光 聖心小學 (女仔)
樓主: Julybabe
go

大坑真光 聖心小學 (女仔) [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+ME1227+於+15-12-30+發表其實

簽名被屏蔽

但堅真沒坑真那麼好,聖心不錯吧

引用:但堅真沒坑真那麼好,聖心不錯吧

原帖由 rinarina 於 16-01-07 發表
但堅真沒坑真那麼好,聖心不錯吧
To me.. 堅真坑真are pretty much the same thing

引用:Quote:原帖由+rinarina+於+16-01-07+發表但

原帖由 Julybabe 於 16-01-08 發表
To me.. 堅真坑真are pretty much the same thing
Totally different

簽名被屏蔽

http://www.shcsps.edu.hk/06_perform-promote.html

聖心私小升中統計

其實我想話聖心私小好個浸已經去咗BPS或者英華女校, 睇DSE成績係唔係代表聖心私小唔得呢? 每一間學校好的學生都會更上一層樓, 所以你地睇COED,女拔, BPS, 英華女校, 佢地因為已經吸收了其他精英, COED, 女拔都有D小學上的學生會出國, 所以中一時已補充了其他成績好的學生, 所以佢地DSE成績KEEP 到, 反知留係聖心中學的, 有一些走去了其他BAND 1中學, 或F3, F4出國, 大有人在. KEEP 唔到成績亦可能因為呢個原因.  但聖心私小和真光都係好學校, 我覺得不如FOCUS小學是否適合小朋友, RATHER睇DSE成績決定去邊間?

回覆:大坑真光 聖心小學 (女仔)

一間天主教,一間基督教,樓主又話自己有信仰, 其實真係有咁難揀咩?

puichingforsure  最憎喱D人!但偏偏有好多人覺得冇問題,大條道理話既然已經系校友梗系拎埋嗰宗教分。   發表於 16-1-13 10:01
kathyl331  大把家長明明拜開神,為考學校都可以返教會一年。  發表於 16-1-12 18:47

引用:Quote:原帖由+Julybabe+於+16-01-08+發表To

原帖由 sakbbjaijai 於 16-01-11 發表
Totally different
可以請教有咩different嗎?堅真坑真點揀?

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+16-01-11+發

原帖由 RRRRGGGG 於 16-01-13 發表
真光中學部website 中,true light family 入面,冇提及堅真幼。

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+16-01-11+發

原帖由 RRRRGGGG 於 16-01-13 發表
Some say 坑真is stricter than 堅真,坑真campus is bigger.. 堅真has NET time for around 20 mins or so everyday whereas 坑真don't.. i.e. not on a daily basis... but to me.. they are more or less the same...

‹ 上一主題|下一主題