用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實幾時會知有冇得插班K2
樓主: bopui0607
go

其實幾時會知有冇得插班K2 [複製鏈接]

回復 icecream1222 的帖子

都唔知校務處D人肯唔肯答

引用:是否下星期可以打電話去KV問? +

原帖由 icecream1222 於 13-05-25 發表
是否下星期可以打電話去KV問?
maybe you should call the week after or later, as they need to process 600+ forms of current K1 kids, they really need time to do that.

回覆:其實幾時會知有冇得插班K2

好灰呀, 打去SN, LH 都話D人交晒留位費, 要再等到7月先有UPDATE, 都係打定輸數
唔知依家先插YORK仲收唔收, 不過好似好貴

回覆:wingmanlam 的帖子

你報邊間LH? 我剛收到LV分校email,話5月份內會睇下學位安排,有位先寄信通知

回復 twllc 的帖子

我apply青衣, 不過打去青衣同大角咀分校問, 答案都好一致, 仲話佢地係中央處理, 所以send application去心儀個間就得.  不過我無收過學之園任可email喎

kv 同sc都未呀, ms一早就講明7月先會知, 所以想轉插york law, 買個保險

真係好貴,但唔知係咪物有所值

請問各位有無update? I still haven't received any feedback....

我報了cpkg,sn,york,km,lh和vic

依家有cpkg pm 和sn am offer, york waiting(佢俾Stafford offer我,但我reject了)

其他未有通知

唔知kv 同sc會唔會call呢?

我報左st cat, Vic, York, sn, kv and creative
依家有得in既 Vic pm offer, creative pm (but I reject) and York waiting(佢offer stafford比我,但我已reject)
其他未有回應

回復 pretty_alien 的帖子

我個女暫時都係得Stafford有offer,想問下你咩原因reject?

Standford話就話係york既姊妹學校 但睇派位名氣差好遠 我個女k1去in過 感覺好差 超混亂 個時都有pm offer but i reject 同埋有朋友個仔讀左一年都話唔好要轉校 (原因係每次老師打比佢都係話交$ 小朋友有次跌親 流晒血到放學都無老師幫小朋友貼膠布)

回覆:pretty_alien 的帖子

Rejected stanford and creative, so u accepted vic pm?  vic= victoria? Which branch?

回覆:ltpp 的帖子

Yes I accept Victoria pm in harbour green

‹ 上一主題|下一主題