用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Khmama&BK FanS黃大仙區B1→B2(男)有音樂天份+喜愛科學 ...
樓主: kammyckwong
go

Khmama&BK FanS黃大仙區B1→B2(男)有音樂天份+喜愛科學應該點揀 [複製鏈接]

回復 978212 的帖子

絕對喺!

除非你嘅小朋友讀書好叻,可以兼顧到其他課外活動,否則所有都要暫停,但唔喺放棄,揀咗中學先玩返。

回復 formula0106 的帖子

名次跌到當然會擔心,但要知道你間學校往年有幾多B1位,如果80名都喺B1,咁冇問題,只要力爭上游,唔好俾佢再跌就OK啦!

有啲學校排50已經喺B2。

原來個細路第三次呈分試成績不差,中英數常分別獲得:DCBB和第二次呈分相約,至於級排名佢哋話唔記得。我個仔中英數常分別獲得:CBBB,但試卷平均分比佢少1.5分,(可能其他作文聆聽等等比佢高分)。級排名83,相信佢級排名可能都係80幾。

Khmama及各位好友:

個細路媽咪今日去咗東莞工商總會劉百樂中學參加叩門筆試,啱啱學校打電話俾佢,叫個細路聽日面試,言下之意,佢筆試OK咗,佢託我問各位,呢間學校O唔OK?大家幫吓佢啦,佢真喺撲到失魂落魄啦。

引用:Khmama及各位好友:個細路媽咪今日去咗東莞

原帖由 kammyckwong 於 13-07-11 發表
Khmama及各位好友:

個細路媽咪今日去咗東莞工商總會劉百樂中學參加叩門筆試,啱啱學校打電話俾佢,叫個細 ...
劉百樂好過樂道好多。

回復 khmama 的帖子

唔該曬!:loveliness:我已經話咗俾佢知。

原來個細路報錯咗呈分試成績同級名次俾亞媽知,結果累死自己,又累死亞媽。
‹ 上一主題|下一主題