用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手
樓主: Joannelinco
go

沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手 [複製鏈接]

回復 車厘厘 的帖子

決定去邊度讀呀?
祝小朋友係邊度讀都好,要開開心心呀

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

我今日寫左信轉上午班,希望轉到!我要返工,之前揀下午班係想夜晚多啲時間同阿仔相處,但諗諗下返上午班可以由我或爸爸送返學,可以多啲了解阿仔返學情況,所以打去學校問,佢叫我寫信!有位就比我轉!

車厘厘  我give up左個AM offer, 可能有位架~~你再問下老師丫  發表於 13-5-10 18:09

引用:最後階段,+我們放棄了joyful的offer了,+打

原帖由 車厘厘 於 13-05-08 發表
最後階段, 我們放棄了joyful的offer了,
打電話同e-mail比老師, 她們也很nice及諒解,
如果不是家中長輩另 ...
唔緊要啦!希望大家bb都讀得開心

回復 Joannelinco 的帖子

哎呀
我都準備寫,諗住交錢時一齊交

引用:回復+Joannelinco+的帖子 哎呀我都準備寫

原帖由 sytam 於 13-05-08 發表

哎呀
我Email咋

回覆:sytam 的帖子

謝謝大家啊,joyful 真係5錯,最後去了窩打老道迦南呀~~

我B仔9月讀joyful pn 班,大家可互相聯絡。

引用:我B仔9月讀joyful+pn+班,大家可互相聯絡。

原帖由 BBQQQ 於 13-05-09 發表
我B仔9月讀joyful pn 班,大家可互相聯絡。

大家係搭校車/親自接送/定工人姐姐送返學?

我其實住銀禧隔離既屋苑,十分希望轉到上午,咁我就可以帶到小朋友返學,然後姐姐接放學。
如果下午便返放都由姐姐帶。
不過有親友講怕姐姐照顧不周,始終有少少馬路要過。

引用:回復+Joannelinco+的帖子 我其實住銀禧隔

原帖由 sytam 於 13-05-09 發表

我其實住銀禧隔離既屋苑,十分希望轉到上午,咁我就可以帶到小朋友返學,然後姐 ...
唔知轉上午班機會大唔大呢!如果一齊轉到就好喇

我剛剛去交錢了,真係LAST MINUTE,原本諗住另外有一間有機會,最後都無收到CALL ...
我問咗職員話都有好多人排緊上午 ><

BTW 大家會報SUMMER COURSE嗎?

引用:+本帖最後由+sytam+於+13-5-10+17:00+編輯+

原帖由 sytam 於 13-05-10 發表

我剛剛去交錢了,真係LAST MINUTE,原本諗住另外有一間有機會 ...
我聽日先去交!打去問佢比我遲一日聽日先有時間去睇校服

引用:+本帖最後由+sytam+於+13-5-10+17:00+編輯+

原帖由 sytam 於 13-05-10 發表

我剛剛去交錢了,真係LAST MINUTE,原本諗住另外有一間有機會 ...
有Summer course?

今朝去交左錢〜真係好多人排緊上午班
Summer course要2歲先可以報,我仔報唔到,可能7月報pg

咦,您囝囝係幾月B?
JOYFUL 的SUMMER COURSE係一個返足5日,2 WEEKS咁報。
我諗緊報8月最尾兩個星期,當返學適應。

引用:回復+Joannelinco+的帖子 咦,您囝囝係幾

原帖由 sytam 於 13-05-13 發表

咦,您囝囝係幾月B?
我仔係9月b啊!所以10月先插班

請問各位準家長可否講下當時interview 架情況係點架? 問什麼問題? 問家長 or 問小朋友? 用那種語言interview?
我今日收到call, 過2日去interview, 但小b還未識講話呀.

引用:請問各位準家長可否講下當時interview+架情

原帖由 buu2 於 13-05-13 發表
請問各位準家長可否講下當時interview 架情況係點架? 問什麼問題? 問家長 or 問小朋友? 用那種語言intervie ...
Interview算係認真!全英文,分3 part,第一part主要聽學校資料,有一個英文一個國語老師講。第二part bb玩玩具,老師同父母傾計。第三part都係bb玩玩具,老師會同bb一齊玩。果時我仔都唔識講野,又唔肯坐要走黎走去,老師都好好由佢,其中一個老師仲好好留意到我仔鍾意睇動物,即刻唱old macdonald比佢聽!

回復 buu2 的帖子

Joannelinco您INTERVIEW時用英文咁好。

話說INTERVIEW LETTER寫用英文或普通話INTERVIEW,我地以為去到可以揀,點知RANDOM ASSIGN普通話老師INTERVIEW。我地兩個啞曬,阿仔從來未聽過普通話,不過仔仔都比到反應,我已經覺得佢好叻。

講返INTERVIEW分兩PARTS,第一部份老師同小朋友玩下積木及拼圖,之後又同家長傾談。

第二部份係另一間房,另一位老師和小朋友一起睇故事書,指下圖畫。
‹ 上一主題|下一主題