用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/11 K1B KENT RD AM
樓主: toto510
go

2010/11 K1B KENT RD AM [複製鏈接]

各位媽媽好, 我係浩浩媽咪.  好開心見到呢條link, 我個仔一d都唔話俾我知學校d事, 只係話有一個同學叫bosco (定係wesco).  不過我估有一個同學應該好鐘意oreo.

23 oct 家長日, 但係我未收到時間, 定係我miss o左?

SKY : toto話佢同sky, eurnis, 彭正中, 都係同一組. 士多啤梨組wo.

哈哈, toto成日話彭正中成日同佢講麥兜.係快樂王子呀!咁law.之後佢地成日傾計仲俾同學shu佢地添.

bernice 梁月晴 係蘋果組wo.
仲有係bosco.

不如等我地計一計呢一班d同學仔先:
報到:

(23) Toto yeung

唔係23oct,  係30oct 家長日. 29oct 係第一次生日會

原帖由 dhey1227 於 10-10-20 13:35 發表
各位媽媽好, 我係浩浩媽咪.  好開心見到呢條link, 我個仔一d都唔話俾我知學校d事, 只係話有一個同學叫bosco (定係wesco).  不過我估有一個同學應該好鐘意oreo.

23 oct 家長日, 但係我未收到時間, 定係我miss o左? ...

報到:

(4) 張震朗

報到:

(4) 張震朗
(16) Sky Liao  士多啤梨組 ~~ 佢係好鐘意食Oreo

彭靖中(18) **鍾意睇麥兜**

原帖由 ececbaby 於 10-10-21 16:36 發表
報到:

(4) 張震朗
(16) Sky Liao  士多啤梨組 ~~ 佢係好鐘意食Oreo

(18) 彭靖中 **鍾意睇麥兜**

降温又未換季,你哋會唔會比小朋友著長襪??得唔得嘅呢?
我覺得男仔冬季絛短褲會好凍(好凍果D日子),可以點呢?

報到:

(4) 張震朗
(14) Bernice - 蘋果組
我個囡話有同學叫Doris, Dorcas, Sasa, Nicole, Yutie (唔係好聽得明)...

[/quote]

KIB 報到:

(4) 張震朗
(8) 何浩謙 - 士多啤梨組

我個仔話有個同學叫Denise (定係Vennse) 唔喜歡坐定定....

好凍呀, 今日我俾阿仔著件大厚外褸(紅色個件).我見到d高班同學仔都著冬季運動衫.佢地話ok既.我諗學校唔會好嚴既.如果好凍係可以著冬季長運動服.

我地呢條link可以多D同班同學仔見到就好啦.因為學校比較少活動,又無旅行.如果可以聚在一起,咁第時都可以約出來俾d小朋友有活動.

KIB 報到:

(23) Toto yeung - 士多啤梨組
(4) 張震朗
(8) 何浩謙 - 士多啤梨組
(18)彭靖中-士多啤梨組

好呀!!我仲想第時幫仔仔搞生日會唔知點請到D同學仔呢??

[quote]原帖由 toto510 於 10-10-28 10:58 發表
如果可以聚在一起,咁第時都可以約出來俾d小朋友有活動.

派邀請咭啦, 我都有咁諗.
今日去學校接阿仔,阿仔話佢調左去香橙組啦.
剛巧見到ms chong傾左兩句.我先至知道原來家長日係分開兩日.上個星期六一半,今個星期六另一半.
阿仔只係顧住生日會個袋禮物都唔同我講佢坐邊.

原帖由 ececbaby 於 10-10-29 18:29 發表
好呀!!我仲想第時幫仔仔搞生日會唔知點請到D同學仔呢??

[quote]原帖由 toto510 於 10-10-28 10:58 發表
如果可以聚在一起,咁第時都可以約出來俾d小朋友有活動 ...

Oh...我而家上黎先睇到原來呢幾日係assessment,但係我囝Sky尋日病咗請假冇返學,今日都冇返(其實只係前晚有好少少燒,好快退晒燒,呢2日都冇嘢,仲好精神過我!!!但係學校叫休息3日),點算?唔知有冇miss咗教嘅嘢?使唔使補做返assessment呢??

.... ....

仔仔話今個星期無教中文字, 不過今日會派新書
另外, 佢話佢調左位, 以家係燈組wor~~

仔仔話今個星期無教中文字, 不過今日會派新書
另外, 佢話佢調左位, 以家係燈組wor~~

我仔都話佢調咗去橙組ar,佢仲話Toto坐佢隔離wor

我個仔都同我講調咗去橙組喎!
‹ 上一主題|下一主題