用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 康和之服務真差~~~ 聖羅撒御用校巴-無得選 ...
樓主: jeremywkf
go

康和之服務真差~~~ 聖羅撒御用校巴-無得選 [複製鏈接]

Hi Cat108,

我是在濱景上車, 康和於這星期有了改善, 我女兒已經沒有中午放學遲到屋企(在12:40pm已到), 我覺得康和及學校真的有幫小朋友及家長研究行車路線及知道當中有什麼問題, 這令到本人對康和的服務態度有所改善, 希望各校車都可盡力改善啦 :)  

我在此多謝鄭校長和各有關老師的跟進,及多謝康和對行車路線的改善.

原帖由 Cat108 於 09-9-17 22:47 發表
jeremywky 你是那一站上車??

Thank you pandacat and monkey 妹

其實我都好諒解學校嘅苦況架,相信校長和老師們都盡咗最大努力去解決問題!!而司機和褓姆都承受好大壓力呵!

願主保佑!

原帖由 pandacat_bb 於 09-9-17 13:16 發表
我搬咗呀,所以冇坐2號車,我係學校又冇留意到多個司機叔叔係車喎

依家我自己接送,細佬返上晝,家姐返下晝,我一日去學校4次,所以見到鄭校長真係好辛苦,朝早/下晝都見到鄭校長追問校車公司係學校幫手嗰個叔叔,架車幾時到呀,架車 ...

客咩氣,我只係講番我見到既野啫,今朝見1號車同2號車分別9:02同9:03已經到基堤道,似乎情況真係改善咗,希望校車越來越順啦

原帖由 emilycsp 於 09-9-18 11:08 發表
Thank you pandacat and monkey 妹

其實我都好諒解學校嘅苦況架,相信校長和老師們都盡咗最大努力去解決問題!!而司機和褓姆都承受好大壓力呵!

願主保佑!

...

醒目開學勳章 貢獻勳章

good la
原帖由 pandacat_bb 於 09-9-18 14:41 發表
客咩氣,我只係講番我見到既野啫,今朝見1號車同2號車分別9:02同9:03已經到基堤道,似乎情況真係改善咗,希望校車越來越順啦
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

你真係一個好家長(識體諒人)
原帖由 emilycsp 於 09-9-18 11:08 發表

願主保佑!

...

校車有所改善,我們值得高興。
高興背後都要多謝一班為我們不斷爭取既pta家長及教職員。辛苦晒

1號車和5號車既變動

今日1號車應該會有改善, 因為上午已開多輛5號車去接將軍澳既同學, 1號車唔駛兜禁耐了, 可以遲少少上車, 至於放學既5號車就會遲上車(因為是第3批車入學校接學生), 所以要遲d先接到了(我就遲15mins), 不過下個月仲有機會會改車, 因為小學果邊呢個月都仲係放早, 要下個月先正常放學, 所以佢地話架車車牌會唔同, 但仍然都是5號車!
Bernice

醒目開學勳章 貢獻勳章

讚我呀  
原帖由 FlorenceChan 於 09-9-18 23:13 發表
校車有所改善,我們值得高興。
高興背後都要多謝一班為我們不斷爭取既pta家長及教職員。辛苦晒

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 QOOGIRLZOE 於 09-9-21 09:32 發表
今日1號車應該會有改善, 因為上午已開多輛5號車去接將軍澳既同學, 1號車唔駛兜禁耐了, 可以遲少少上車, 至於放學既5號車就會遲上車(因為是第3批車入學校接學生), 所以要遲d先接到了(我就遲15mins), 不過下個月仲有機會會改車,  ...

我諗佢係話校車公司嗰個王小姐

原帖由 monkey妹 於 09-9-8 17:08 發表
你講學校文書黃小姐
而家只有快D寫便條給麥修女知道及跟進喇
‹ 上一主題|下一主題