用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

我囡囡都係話鍾意返呢間學校, 我問佢點解, 佢話" 因為好快放學", 佢以前又係返全日....

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-23 01:12 發表
我識得既媽咪大部份都係返9:00o個日 所以我都撞唔到~我囡囡係返1030架~~

唔知生日會同囡囡著乜衫好呢~haha

佢返左呢間學校同返之前n1爭好遠~返呢間心情好好多~可能o個時返全日時間長d~佢唔太鍾 ...

我係第一次搭訕, 不過都有上開嚟睇您哋傾計.

我個囡讀下午班, 我個女同您個女讀同一間n1, 唔知您記唔記得有次生日會我見過仲問您個囡是否協恩收了.

我朝早買早餐都見到您個囡同爸爸係油站等校車.

同樣我女都好好鍾意間學校, 特別是坐校車.  以前可能返學時間太長, 依家好投入.

我都有參加義工, 希望到時見

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-23 01:12 發表
我識得既媽咪大部份都係返9:00o個日 所以我都撞唔到~我囡囡係返1030架~~

唔知生日會同囡囡著乜衫好呢~haha

佢返左呢間學校同返之前n1爭好遠~返呢間心情好好多~可能o個時返全日時間長d~佢唔太鍾 ...

原帖由 tungtung_mama 於 08-9-20 15:17 發表
攝影,遊藝會義工等等,你地呢?

我都join o左遊藝會義工,唔知係咪好似今年咁係門口義賣舊書呢??

咁到時可以相認  你囡囡搵到校車未?  我囡話佢地要等埋小學d學生放學先開車返屋企 ...

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-24 12:20 發表

我都join o左遊藝會義工,唔知係咪好似今年咁係門口義賣舊書呢??

原帖由 August07 於 08-9-24 12:37 發表
咁到時可以相認  你囡囡搵到校車未?  我囡話佢地要等埋小學d學生放學先開車返屋企 ...

未呀....個黃太比O左個offer 我地...不過都係接受唔到,算啦..叫姐姐接送先...慢慢再搵..

我地唔洗等遊藝會果日相認架....下個月有家長會..到時都可以見面

原帖由 August07 於 08-9-24 12:37 發表

係wor...咁而家你地放學幾點落車呀??

家長會好似係25/10, 不過我呀仔個日有2個interview, 所以應該爸爸去...

放學返到屋企既時間日日都唔同 ....最遲個日係5:40pm

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-24 12:53 發表

未呀....個黃太比O左個offer 我地...不過都係接受唔到,算啦..叫姐姐接送先...慢慢再搵..

我地唔洗等遊藝會果日相認架....下個月有家長會..到時都可以見面 ...

原帖由 tungtung_mama 於 08-9-22 20:37 發表
我都係9:00個段時間,唔知有冇見過你地?

適應週我都有同阿囡一齊返,你個囡叫咩名,睇下我有冇印象......

呢兩日打風阿囡冇得返學好唔開心,成日問幾時返得,好彩唔係星期五,佢成日拿住個食物盒話要開party

我又入黎搭下訕先......
我個女讀上午班嘅, 佢又係好鍾意呢間學校, 好鍾意番學, 佢仲話校車個孔太好好人呀!!! 不過我問佢學過啲乜, 佢唔識答我, 你地女女係咪咁o架

原帖由 eor 於 08-9-24 10:14 發表
我係第一次搭訕, 不過都有上開嚟睇您哋傾計.

我個囡讀下午班, 我個女同您個女讀同一間n1, 唔知您記唔記得有次生日會我見過仲問您個囡是否協恩收了.

我朝早買早餐都見到您個囡同爸爸係油站等校車.

同樣我女都好好 ...

咦咦~係咩 你個囡囡叫乜名呀~~~我冇乜記性架~~
佢之前都係返安基架?安基d同學仔跟彭老師o個d我多數都記得咩名~^^

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

我囡囡都好鍾意搭校車 又成日同我講佢同校車個黃太傾計~好開心~~佢架校車好準時~~係超級準時喎~唔知係咪早上會準時d~~佢返學八點二上 十二點七落車~~

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-24 15:32 發表
我囡囡都好鍾意搭校車 又成日同我講佢同校車個黃太傾計~好開心~~佢架校車好準時~~係超級準時喎~唔知係咪早上會準時d~~佢返學八點二上 十二點七落車~~ ...

我個女剩係搭放學嗰程, 不過又係超級準時, 揸車嗰個又係姨姨, 2個姨姨都好好人!!!

原帖由 yannstan 於 08-9-24 15:26 發表
我又入黎搭下訕先......
我個女讀上午班嘅, 佢又係好鍾意呢間學校, 好鍾意番學, 佢仲話校車個孔太好好人呀!!! 不過我問佢學過啲乜, 佢唔識答我, 你地女女係咪咁o架 ...

我個囡都係咁,你問佢上堂學左咩、玩咩?佢話唔知或唔記得,有次同老師講開,佢話有可能因為佢地教好多野,每樣大約20分鐘左右,所以小朋友未必樣樣記得好清晰,,你問時最好唔好咁空範,直接問今日唱咩歌,教左A定B咁喎,唔好問佢你今日係學校玩咩,佢會唔識答,因佢玩太多野

岩岩湊完個囡返學,順便問埋余老師日生會既安排:
1) 唔洗著校服同書包
2) 要帶毛巾/杯/食物盒(黃色) 同餐盒(藍色)
3) 帶多個袋裝禮物(係唔係生日都會有禮物)
4) 放學時間係4點 (自己湊小朋友既要留意啦)

** 記住所有帶回學校既野都要寫上名呀! **

報告完畢

原帖由 August07 於 08-9-24 14:42 發表
家長會好似係25/10, 不過我呀仔個日有2個interview, 所以應該爸爸去...

放學返到屋企既時間日日都唔同 ....最遲個日係5:40pm

之前同丁太夾時間,佢話最早果日都要5:45落車,最遲就6點落車,同埋黃太offer 個果車費太貴啦,我地都係自己接送好過...:;pppp:

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-25 10:24 發表

我個囡都係咁,你問佢上堂學左咩、玩咩?佢話唔知或唔記得,有次同老師講開,佢話有可能因為佢地教好多野,每樣大約20分鐘左右,所以小朋友未必樣樣記得好清晰,,你問時最好唔好咁空範,直接問今日唱咩歌,教左A定B咁喎,唔 ...

啊, 原來係咁, 可能我真係問得佢太空範啦, 同埋我放工同佢放學相差一段時間, 所以佢都唔記得lu. 咁我試下你個方法, 睇下佢識唔識答我先. thank you

今日囡囡放學收到手冊有d唔開心~老師係個考查表 寫左饅頭同小朋友掙chair坐又搶小朋友圖書...唉~~
我打左去同老師傾 佢話佢開頭係咁 要成日坐返原身坐個位(因為佢地冇寫定邊個坐邊 次次唔同~)但饅頭好執著呢d野...~老師話佢呢個星期係有改善~可能岩岩返未適應 因為佢n1時有指定位坐~~指於我問佢搶圖書方面~饅頭話佢因為未睇得..所以佢就搶左個小朋友叫佢唔好睇住~~真係激死我呢~~放學到今晚同佢傾左成日 佢都知道以後唔好~希望佢真係聽話啦~

聽日生日會你地同小朋友著乜衫仔呀~我買左個袋比佢做生日會袋~屋企平時佢用都係小手袋 我怕佢裝唔到d野~~係呢 你地有冇今個月生日既小朋友~學校叫你地負責買乜呀??

唔該晒pui_pui,

但呀囡話要帶禮物wor.....佢話老師話架  咁我就比份禮物佢今日帶返去,所以要帶個大d既袋, 突然間又話要禮物, 又要袋,都唔知去邊到搵, 終於比咗個唔大唔細既mickey環保袋佢今日帶返去用住先!

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-25 14:15 發表
岩岩湊完個囡返學,順便問埋余老師日生會既安排:
1) 唔洗著校服同書包
2) 要帶毛巾/杯/食物盒(黃色) 同餐盒(藍色)
3) 帶多個袋裝禮物(係唔係生日都會有禮物)
4) 放學時間係4點 (自己湊小朋友既要留意啦)

** 記住所有 ...

原帖由 August07 於 08-9-26 10:19 發表
唔該晒pui_pui,

但呀囡話要帶禮物wor.....佢話老師話架  咁我就比份禮物佢今日帶返去,所以要帶個大d既袋, 突然間又話要禮物, 又要袋,都唔知去邊到搵, 終於比咗個唔大唔細既mickey環保袋佢今日帶返去用住先 ...

唔洗客氣..
尋晚返到去阿囡已經同我講唔洗帶呢樣唔洗帶果樣,吳老師叫佢地著靚d..咁又冇叫我地帶禮物wor

我都係帶個中細size 既環保袋,因為尋日返學時見到高年班既小朋友帶o左一袋禮物,裡面全部都係細細份既禮物仔,所以唔打算帶咁大啦...不過唔係生日都有禮物收佢地真係好開心架

回覆 # 的文章

Hello,

我囡囡係下午班,知唔知老師有冇話著乜嘢服飾,T-shirt牛仔褲可以嗎?
‹ 上一主題|下一主題