用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年2C班過來傾下啦喂!!!
樓主: ckckcktina
go

08-09年2C班過來傾下啦喂!!! [複製鏈接]

yes, she used coloured painting to make it and can't erase them.

chingma,

sorry, 幫你唔到, 我尋晚返到家, 我女都係已經用左顏色筆油左個頭啦.   你女油得好核突咩? 不過係要用顏色油架哦.

bbqueen,

我地既女報既都一樣  不過ms.ng俾左粵語我女, 我已經打左俾佢, 同佢講左,係英文, 佢話mon會同我女改返.

咁你pth揀左邊首未呀? 我叫阿女揀"春天" 不過佢好似對"小老虎" 有興趣d. but我驚佢又要背英文, 呢篇對佢來講好似長左d. "春天"好似易記d.

原帖由 ckckcktina 於 08-9-6 09:48 發表
bbqueen,

我地既女報既都一樣  不過ms.ng俾左粵語我女, 我已經打左俾佢, 同佢講左,係英文, 佢話mon會同我女改返.

咁你pth揀左邊首未呀? 我叫阿女揀"春天" 不過佢好似對"小老虎" 有興趣d. but我驚佢又要 ...

我哋多數揀春天, 易 D 嘛!

我都係說服左我女揀左 "春天"

原帖由 bbqueen 於 08-9-6 11:29 發表

我哋多數揀春天, 易 D 嘛!

你哋有冇報樂器班 ar?

Dear All,

Pls kindly let me know when we will know the lucky draw result of the ECA? I am planning the ECA for my daughter, knowing that she probably will fail to get a deat, i could plan for sth else for her.
tks

gogocat,

ECA唔係人人都有份架咩? Y仲要lucky draw架? 其他果d要俾錢就要lucky draw.

bbqueen,

我咩都無同我女報呀. 咁麻煩, 又無車. every sat仲要自己帶, 而且又未知幾點, only寫左9至12, 不過我都係算架啦. 咁多人抽, 費事同人爭啦.

ECA 每個同學都要上, 只不過是玩的野唔同, 上下學期轉各一次, 有d重會表演比大家睇.

原帖由 gogocat 於 08-9-9 08:39 發表
Dear All,

Pls kindly let me know when we will know the lucky draw result of the ECA? I am planning the ECA for my daughter, knowing that she probably will fail to get a deat, i could plan for sth els ...

thanks twu_hk and ckckcktina for your replies.
Actually, I would like to know when the result of those fee-charging course will be released.
Apologies for making it clear in previous posts and any confusion caused.
Tks.

原帖由 ckckcktina 於 08-9-9 12:42 發表
gogocat,

ECA唔係人人都有份架咩? Y仲要lucky draw架? 其他果d要俾錢就要lucky draw.

bbqueen,

我咩都無同我女報呀. 咁麻煩, 又無車. every sat仲要自己帶, 而且又未知幾點, only寫左9至12, 不過 ...

咁又係, 不過見佢 D 學費又唔貴, e + 仲諗緊試唔試吓 law! 知唔知 D ECA 係唔係年年都唔一樣 ga?

bbqueen,

我諗maybe真係年年唔同, if一樣, d小朋友都無興趣啦.

你女英文揀左邊首呀? 我都係叫我女揀最短果d. 費事記死人囉.

gogocat,

哦...你係講緊要俾錢果d幾時知呀.

因為我上年淨係報左南華會游早水. 其他都無報, 不過好似都好快上堂, 10月就上第一堂. 我諗9月尾會知呱.

你同阿女報左好多野呀?

not many, only French on sat, probably will not get a seat....
anyway, thanks for your reply.

原帖由 ckckcktina 於 08-9-10 14:29 發表
gogocat,

哦...你係講緊要俾錢果d幾時知呀.

因為我上年淨係報左南華會游早水. 其他都無報, 不過好似都好快上堂, 10月就上第一堂. 我諗9月尾會知呱.

你同阿女報左好多野呀? ...

你地今個fri會同阿女著咩special衫呀?
我叫阿女著牛記就算啦. 又唔係萬聖節, 使咩著到咁特別.

gogocat,

你又係揀French呀, 真係多人揀.
就我識得既, 已經有4個人揀啦. 真係要lucky draw先知囉. good luck!

原帖由 ckckcktina 於 08-9-11 12:12 發表
你地今個fri會同阿女著咩special衫呀?
我叫阿女著牛記就算啦. 又唔係萬聖節, 使咩著到咁特別.

記得帶燈爖返去玩 ar!

FRENCH 我今年唔報了, 上年都唔知學了什麼, 我又唔識教佢, 佢返來就失憶話什麼都唔記得,上網查字佢都冇心機 ,算把啦.

今日著Cinderella, 阿女話同個同學仔撞衫 , 下次公益日阿女巳經話要著美少女了.

下星期返全日了, 開始努力, 十月測驗啊.

原帖由 twu_hk 於 08-9-12 23:51 發表
FRENCH 我今年唔報了, 上年都唔知學了什麼, 我又唔識教佢, 佢返來就失憶話什麼都唔記得,上網查字佢都冇心機 ,算把啦.

今日著Cinderella, 阿女話同個同學仔撞衫 , 下次公益日阿女巳經話要著美少女了.

下星 ...

亞囡都有提到有同學仔著Cinderella 衫 ar, 我個囡都係著 casual wear 咋!  

会唔会係 10 尾至 test

Hi all

今日 ge (生改) 係唔係生字改正 ar?  有冇人知 ar?
‹ 上一主題|下一主題