用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門區邊間幼兒園好??
樓主: peggymrsng
go

屯門區邊間幼兒園好?? [複製鏈接]

Re: 屯門區邊間幼兒園好??

powerfuffbaby 寫道:
請問你啟思近年差了在那方面呢?可否和我們分享吓?

時常聽人說讀全日班的小朋友大多數較獨立,乜原來係咁
架,會唔會係個別學校處理及照顧方面不同或疏忽呢?如困好似你咁講全日班小朋友咪好似孤兒仔,咁我哋家長真的要三思。

我同你想法差不多, 乜原來係咁, 會唔會係個別處理不同呀!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

babyellow 寫道:
powerfuffbaby
我有好多朋友都係做呢行,我因為冇教幾年,我都問佢地而家邊間好,佢地叫我唔好以為啟思好,已唔同曬了,因為好既先生同埋主任都走左了,所以叫我唔好考慮呢間.

咁請問你無教幾多年呀? 係咪想專心湊小朋友呢?

請問你所提的有問題老師多數是教邊個級別呢?
個別的意思是否指1-2個人呢,唉..如果要去討好老師才能得到老師的關懷,咁就慘law...我們這些夫妻兩都要返工,小朋友
都要搭校車返學,好日都見唔到個老師,咁點同佢"駁"friend呀
話實o的小朋友都係佢地個boss呀,做幼教唔係要好好耐心及
愛心嗎????????????

babyellow 寫道:
唔駛咁驚,因為裡面唔係個個先生都係咁,只係個別幾個,而裡面有d質數好好既先生,希望你讀到佢地教果班啦

簽名被屏蔽

一版字有24隻,全部要自己寫,無虛線,假期寫二版字加一張連線及填色,假期作業,通常都係D常識及數學題,不過老師話平日堂上都有做功課,所以小朋友響屋企都係自己做,做完同佢CHECK下...

angelina981109 寫道:

幼兒班要日日寫一版字, 假期寫兩版, 都算好多, 咁一版字要寫幾多個字呀! 謝謝!
This is Blythe~~~~~ [img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid106/peb3d24df3abafa538e08eaa01e1ab5cd/f96dbd55.jpg[/img]

報兆麟st.peter要唔要先檢查身體架?
我見仁愛堂d幼兒園要呀!
by the way,如果小朋友係大陸落黎,(無針咭又無打過針)
媽咪唔係香港人,可唔可以申請到津貼?
入學會唔會好麻煩架?
(我唔想我個仔o既姑姐~未出世~入幼稚園咁麻煩....
因為到時分分鐘係我湊)
:party: :-D

我囡囡今年9月讀兆麟聖彼得,上年報名都唔洗做身體檢查,不過要睇針咭. 你最好打電話去學校問吓喇.
‹ 上一主題|下一主題