用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 07-08年 根德園(根德道) K1A 上午班...黎傾傾 ...
樓主: elainec
go

07-08年 根德園(根德道) K1A 上午班...黎傾傾 [複製鏈接]

elainec ,virginialum & NathalieMiMi

dear all

30日既gathering點呀,有冇人有主意呀

我只係諗到以下je.... 有冇其他人有主意...?

outdoor: disneylake, sai kung?, park (laichikok?), 大尾篤, 動植物公園, beaches?, ..... more suggestions...

indoors: someone's屋企, 餐廳食lunch or dinner,  ..... more suggestions...

[ 本文章最後由 elainec 於 07-9-25 09:14 編輯 ]

祝你地中秋節快樂!!!  

原文章由 elainec 於 07-9-25 09:10 硐表
祝你地中秋節快樂!!!  

大家咁話

尋晚亞囡係咁講"月亮圓,月亮光,好像燈籠在天上"好似好開心咁

我識d朋友既小朋友今年讀k1,但係已經要做燈籠,好在kv唔多呢d親子活動,岩哂我呢d咁懶惰既家長

hello! 中秋節快樂!  

亞囡尋晚都講一樣d說話佢仲加埋動作架, 都幾得意

希望今晚唔好落雨, 就可以帶亜囡去維園la!!!

原文章由 cooltungtung 於 07-9-25 13:14 硐表

大家咁話

尋晚亞囡係咁講"月亮圓,月亮光,好像燈籠在天上"好似好開心咁

My son didn't do so
But he always sings '吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,...Boom!'
Haven't you all heard that?

原文章由 NathalieMiMi 於 07-9-25 13:54 硐表
hello! 中秋節快樂!  

亞囡尋晚都講一樣d說話佢仲加埋動作架, 都幾得意

希望今晚唔好落雨, 就可以帶亜囡去維園la!!!

Hello,

小瑤沒講"月亮圓,月亮光,好像燈籠在天上", 反而有唱"吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,...Boom, 爆咗啦!".

昨天和小瑤看圖書, 其中有一篇是講有小朋友考試成績唔好, 所以唔開心.  其他的小朋友就鼓勵佢, 叫她下次俾心機.  點知亞囡就跟我說, 俾多一次機會您, 下次唔好啦.  我問她是不是她唔乖, 老師跟她說這樣的話. 她又唔答我.  等我過兩天再找Ms Chui update一下亞囡係學校的情況.

原文章由 Virginialum 於 07-9-25 14:32 硐表
My son didn't do so
But he always sings '吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,...Boom!'
Haven't you all heard that?

我亞囡就多左句 '吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,小心吹破.........boom

原文章由 elainec 於 07-9-24 15:16 硐表
我只係諗到以下je.... 有冇其他人有主意...?

outdoor: disneylake, sai kung?, park (laichikok?), 大尾篤, 動植物公園, beaches?, ..... more suggestions...

indoors: someone's屋企, 餐廳食lunch or dinner,  . ...

咁........不如去食tea buffet 囉,
有冇人有意見?

原文章由 CandyChing 於 07-9-26 23:49 硐表
Hello,

小瑤沒講"月亮圓,月亮光,好像燈籠在天上", 反而有唱"吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,...Boom, 爆咗啦!".

昨天和小瑤看圖書, 其中有一篇是講有小朋友考試成績唔好, 所以唔開心.  其他 ...

CandyChing

我囡囡都好鍾意聽故仔架

Morning!

我囡囡冇講比我聼wow....等我返屋同佢講反先...
我提議Tea Buffet 我贊成呀!  小朋友又可以玩耐d....

原文章由 cooltungtung 於 07-9-27 08:24 硐表

我亞囡就多左句 '吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個大波波,小心吹破.........boom  

hello, tea buffet ok 呀, 但係邊度le?? 題意??

我只知disneyland hotel, sunday tea buffet 大人 $168, 要加1, 但有年非有8折可帶7位都有折 (我有1張年非,你地有冇?), 小孩$88都有8折..... 2:30- 5:30pm, 仲可以去disneylake 玩吓"添"...

好歡迎其他題意.....

原文章由 NathalieMiMi 於 07-9-27 09:48 硐表
Morning!

我囡囡冇講比我聼wow....等我返屋同佢講反先...
我提議Tea Buffet 我贊成呀!  小朋友又可以玩耐d....

原文章由 elainec 於 07-9-27 12:48 硐表
hello, tea buffet ok 呀, 但係邊度le?? 題意??

我只知disneyland hotel, sunday tea buffet 大人 $168, 要加1, 但有年非有8折可帶7位都有折 (我有1張年非,你地有冇?), 小孩$88都有8折..... 2:30- 5:30pm, 仲可以去 ...

咁就決定食buffet啦

小童 3歲以下計唔計

報名囉....

login
Cooltungtung                      1A+同同

wei, 大家有題意快d講la... 我諗邊度都要book吓位呀....?

報名囉....
login
Cooltungtung      1A+同同
elainec                2A+囝囝

原文章由 elainec 於 07-9-27 16:22 硐表
wei, 大家有題意快d講la... 我諗邊度都要book吓位呀....?

報名囉....
login

咁多位,我最近攪緊搬屋,屋企冇腦用,每日只可以响公司用腦,不如我地交換電話丫,方便30號及以後聯絡

elainec, NathalieMiMi & Virginialum

Elainec,

"開學了"本書巳教完了,巳印了我學會了
在Page 1, 可不用帶返學了.

您有冇睇到?

Maggie

報名囉....
login
Virginialum          1A+囝囝

Hello All,

小瑤要學跳舞, 下次有空再約大家一齊出來玩.  您們玩得開心D.:

hi maggie,

last night當我問ethan睇唔睇學校本書時佢講左俾我聽"完la,睇完la"同指住個印....!!!

thank u!  c u tonight!!
:) elaine

原文章由 MaggieLau 於 07-9-27 20:01 硐表
Elainec,

"開學了"本書巳教完了,巳印了我學會了
在Page 1, 可不用帶返學了.

您有冇睇到?

Maggie
‹ 上一主題|下一主題