用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: walker
go

KIM [複製鏈接]

停電那天仔仔無返學。

其實當天和miss au 傾過了 ,終於知道仔仔是白兔組,沒有藍組 (仔仔藍組的意思,可能是"男"),miss au 話仲有分熊貓和kitty組!

問開始教字未 ... miss au 話剛教完第一周的字 (大, 手, 腳)。
問上課表現 ... miss au 話佢上堂表現都乖,叫我唔駛擔心。

回家後,同家人講 miss au 話佢乖 ... 但全家的反應都是話 ... 都知佢一定乖,因為佢係門口狗,對外和對內是二個人 ! 不過真,仔仔係屋企簡直係一隻蜘蛛俠 (走圍跳,無時停),仲要多多辯駁。

明、後兩天放假,係度先祝大家 "中秋節" 快樂 !!
(有機會一齊約出來玩!)

原文章由 walker 於 07-9-24 08:47 硐表
停電那天仔仔無返學。

其實當天和miss au 傾過了 ,終於知道仔仔是白兔組,沒有藍組 (仔仔藍組的意思,可能是"男"),miss au 話仲有分熊貓和kitty組!

問開始教字未 ... miss au 話剛教完第一周的字 (大, 手, 腳)。
...

上星期五我囡囡有上學(佢爸爸要佢上), 不過放學就作病, 腳仔比野咬, sunday睇醫生, 今天無上學.....早知就唔比佢上la, 我諗多實街校舍涷d.

我囡囡是熊貓組, 佢話肥dodo右係熊貓組.....佢都有講白免組, kitty組.

我囡囡上堂dreaming, 所以唔知老師教左字card

欣穎,

我想那肥DODO那個小朋友不是你仔仔,因為我仔仔都話那肥DODO是熊貓組,所以你仔仔已經脫嫌了!!

sweet2004,

囡囡無事嗎?

我先生最寵壞小朋友,所以一口就決定 "唔返"!!
有時都俾佢激死,我要仔仔溫書,仔仔話唔想溫,佢就話唔想就唔好溫!!

所以有時都唔知佢既決定係啱定錯 !!

Walker

[ 本文章最後由 walker 於 07-9-25 08:55 編輯 ]

原文章由 walker 於 07-9-25 08:49 硐表
欣穎,

我想那肥DODO那個小朋友不是你仔仔,因為我仔仔都話那肥DODO是熊貓組,所以你仔仔已經脫嫌了!!

sweet2004,

囡囡無事嗎?

有時都俾佢激死,我要仔仔溫書,仔仔話唔想 ...

walker,

囡囡無事la, 不過呢兩日成日發忟憎, 好易喊, 應該藥物side effect, 今日無食藥.

但我個囡一時一樣, 佢昨晚話肥dodo是另一組......

Hi walker & sweet2004,

中秋節快樂呀:loveliness: !!

Cheers,
欣穎

原來仲有小朋友都好似我個仔咁百厭既 .....唔該哂幫我個仔脫嫌

今日本書已chop了"我學會了"在第1頁,但係唔見有新書,係咪唔洗再帶返學呢??

上星期五有張通告話買冬季校服 & 一張楊桃既畫,你地之前有無買冬季校服呀?我買夏季校服個陣順便買埋1套冬季校服,唔知夠唔夠呢?? 另外,楊桃個張畫唔知係咪套入個file度呢?

原文章由 walker 於 07-9-25 08:49 硐表
欣穎,

sweet2004,

囡囡無事嗎?

有時都俾佢激死,我要仔仔溫書,仔仔話唔想 ...

仔仔書包又多了本書,但未蓋章,所以都唔知仲要唔要帶回校?
仲有派了張紙,是首2星期所教的課程。問仔仔內容,他又全懂....,我想,仔仔在學進度不錯 (因為我仔仔在家是不肯溫習)。
另外仲派了 "A"  字,應放在FOLDER內,待日後再和他溫。

第1本"開學了"唔洗再帶架啦,
第2本"你會做甚麼"係新書,上星期五先派,要帶返學!

而進度方面,我個仔仲係好似乜都唔識咁,只係識"A"字&"手"字, 問佢其他,佢又講其他野

原文章由 walker 於 07-10-2 08:26 硐表
仲有派了張紙,是首2星期所教的課程。問仔仔內容,他又全懂....,我想,仔仔在學進度不錯 (因為我仔仔在家是不肯溫習)。
另外仲派了 "A"  字,應放在FOLDER內,待日後再和 ...

原文章由 walker 於 07-10-2 08:26 硐表
另外仲派了 "A"  字,應放在FOLDER內,待日後再和 ...

我無幫囡囡溫習.....等我今晚CHECK佢先.
上星期我送囡囡上學......果然肥DODO另有其人.......

sweet2004,
你見到肥dodo呀??

原文章由 sweet2004 於 07-10-2 13:19 硐表

我無幫囡囡溫習.....等我今晚CHECK佢先.
上星期我送囡囡上學......果然肥DODO另有其人.......

原文章由 waiwing 於 07-10-2 14:23 硐表
sweet2004,
你見到肥dodo呀??

yes.
Check pm

今日阿仔應該學左個"衣"字...

仔仔有假期後遺症,落咗褓姆車未到屋企已倒頭大睡...,
所以都唔知佢做咗什麼 ??

今早起身,終於可以問佢 .. 返學做咗什麼 ??
佢既答案就係 "食茶點" .. 激死 !!

你仔仔好早起身架? 我個仔通常訓到11點先起身, 12點2就搭保母車...

原文章由 walker 於 07-10-3 11:22 硐表
仔仔有假期後遺症,落咗褓姆車未到屋企已倒頭大睡...,
所以都唔知佢做咗什麼 ??

今早起身,終於可以問佢 .. 返學做咗什麼 ??
佢既答案就係 "食茶點" .. 激死 !! ...

由出世至到而家,好似未試過過9:00。
一般大概6-7點就起身,因為仔仔每晚都好早睡  (10:30前)。

嘩, 咁早起身, 咁佢有無訓開晏覺呀? 我個仔以前訓開晏覺, 而家如果早起身, 下午一定會扭眼訓....
你地有無上興趣班架?

原文章由 walker 於 07-10-3 12:35 硐表
由出世至到而家,好似未試過過9:00。
一般大概6-7點就起身,因為仔仔每晚都好早睡  (10:30前)。

就係有訓開晏覺!
有學興趣班,葉氏音樂班同英文班。

上午學完先返學呀? 咁佢咪好辛苦囉?

原文章由 walker 於 07-10-3 16:15 硐表
就係有訓開晏覺!
有學興趣班,葉氏音樂班同英文班。

唔係,係星期六同星期日各上一堂。
我覺得佢仲咁細,已經好辛苦!!

尋日我同我媽咪一齊湊阿仔返學,入到去行左一半,我阿仔已經叫我地走,同我地say goodbye, 我諗保母車個保母已經無送佢入課室,要佢自己行入去,原來佢地返入課室第1件事係擺好個書包,跟住自己去洗手間,無人帶架喎,好叻呀!
我媽咪話見到個肥dodo同學仔行來行去,又成日同Miss Au講野,我諗就係我地之前講開o個個肥dodo啦....
‹ 上一主題|下一主題