用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無K1C (KENT RD) 家長
樓主: graceshumwy
go

有無K1C (KENT RD) 家長 [複製鏈接]

我問我女識唔識對面個同學仔,佢話個同學仔帶口罩架,但就唔知道佢個名,我話佢知同學叫匡匡,話時話,我女話老師無叫d小朋友自我介紹互相認識喎!

原文章由 siufo 於 07-9-12 16:23 硐表
係我仔呀, 佢第一日有帶口罩架, 呢排佢氣管敏感成日咳, 睇左三次醫生都未好, 唔知點攪, 臨天光咳得好利害添, 今日都有幫佢帶口罩呀!

siufo,

我都send咗電話號碼比你, 你到時如果到先你打比我呀! thx!

原文章由 chingchingb.ma 於 07-9-12 10:43 硐表
siufo,

My girl is taking school bus every day, hope she will be on time to be taken into your video on Friday.

今日阿仔話玩"meet"廁紙喎, 唔知係咪真呢?
你地有無聽到呀?
係呢! 你地平時比咩做茶點呀?
今日我同阿仔整咗香腸, 佢話原來好多同學都係食香腸喎!

v.lo,

唔緊要啦! 第時唔一定要喺學校相認嘛, 可以約出黎一齊玩, 係咪?

原文章由 v.lo 於 07-9-12 00:09 硐表
係啦,最衰要返工......睇下之後有無機會送囡囡返學時見下大家!

chingchingb.ma

sorry! 原來你唔得閒,唔緊要啦,都係嗰句,遲D約出黎玩啦.

原文章由 chingchingb.ma 於 07-9-11 23:54 硐表
graceshumwy & siufo,

你地咁快可以相認,最衰我friday唔得閒:( 。

我問亞仔, 佢又係答唔到d同學仔名呀, 讀nusery時佢記得晒d同學名架, 可能未熟呱。

原文章由 v.lo 於 07-9-12 20:31 硐表
我問我女識唔識對面個同學仔,佢話個同學仔帶口罩架,但就唔知道佢個名,我話佢知同學叫匡匡,話時話,我女話老師無叫d小朋友自我介紹互相認識喎!

Today they watched Doraemon.

siufo,

我囡話多謝匡匡送俾佢張貼紙呀,佢好開心呀

今日阿仔話有餵魚呀, 佢餵白色魚, 另外一d餵黑色魚喎...

今朝我同daddy咁arm可以就到時間,專登take my girl to school,希望見到你地,果然比我撞到siufo,好開心重一齊breakfast tim。

By the way, Ms Ma 話下星期開始及往後仍可帶小朋友入school內,不過只到classroom門口,家長不得入classroom內,不是傳聞所講只到school門外。

明天開始我仔仔都開始搭媬姆車喇, 我見佢咁想就比佢試吓啦, 希望佢可以習慣同開心, 不過我都會監察佢一兩日, 睇吓媬姆車安排好唔好, 同有無照顧到佢, 其實當中我姐姐家人反對佢搭, 佢覺得坐車得佢一個之外, 問題係無安全帶唔夠安全. 有日仔仔都問我點解唔比佢搭媬姆車, 我話怕你太細個, 唔安全. 點知佢答我,搭媬姆車有安全帶唔驚架. 我話無安全帶架, 你若真係想搭就要照顧自己喎, 唔可以周圍旭, 因為無安全帶架. 之後佢話自己大個仔, 無問題, 我可以搭架. 就係咁樣, 我就比佢試試啦....

siufo

嗰日同你,匡匡分手之後, parco不段搵匡匡, 話要叫匡匡一齊黎玩...第時有機會多d出黎玩, 等佢地溝通多d, friend d.
我相信班可能太多人啦. 所以一下子小朋友都好難識晒所以同學. 以前佢返nursery有十三個同學, 佢都可以講晒出黎同認得晒. 而家可能就比較困難了.

下次你若得閒約埋我啦. 我除時都可以接仔仔返學放學, 最多就唔搭媬姆車...嘻嘻

原文章由 chingchingb.ma 於 07-9-14 13:22 硐表
今朝我同daddy咁arm可以就到時間,專登take my girl to school,希望見到你地,果然比我撞到siufo,好開心重一齊breakfast tim。

By the way, Ms Ma 話下星期開始及往後仍可帶小朋友入school內,不過只到classroom門口, ...

parco終於搭褓姆車喇, 佢都好似幾開心咁, 原來有安全帶, 咁我都安心d, 我見架車八點半就到學校喇.,咁都幾早. 唔錯唔錯!

v.lo,
我都好開心亞仔有記性呀, 佢仲講得出你囡囡個名, hehe

graceshumwy,
我仔一有小朋友同佢玩就好開心架喇, 好呀, 遲d可以約出黎大人有大人傾, 細路有細路玩, 星期六日我都ok架。

chingchingb.ma,
我都好開心見到你地兩公婆呀, 傾得開心時間都快過, 話咁快就去接放學lu.

好呀!

原文章由 graceshumwy 於 07-9-16 21:13 硐表
下次你若得閒約埋我啦. 我除時都可以接仔仔返學放學, 最多就唔搭媬姆車...嘻嘻

今日派左本"開學了",亞囡話書裏其中一個主角叫玲玲。亞囡重話今日上堂有colourings,又話 Ms XXXX (跟school bus o既老師)o係 school bus 跌親

係呀! 派咗新書, 阿仔話老師叫佢返去溫習吓喎, 我都同佢溫習過喇.

另外, 放學返嚟比阿仔話我, 佢話媽咪搭校車有安全帶喎, 你又話無, 原來好安全架. 我話係呀係呀! 媽咪唔知呀, 而家知道喇, 咁咪好囉, 仲安全D啦. 估唔到比個仔話番我轉頭添...

siufo
好呀! 我星期六就要早上或下晝四點後先得, 佢兩點至三點半要上英文班, 星期日都ok, 不過要早d約定, 我要拎我細仔比人睇住先得, 因工人放假.

Hi siufo,

Thanks for your video.  My girl was in there this time .

亞囡頭先去去下washroom突然講話佢係蘋果組,班裏還有其他組 -- 分別係香蕉&西瓜。重有話read a cat book,我估唔知係未教個"C"字呢?
‹ 上一主題|下一主題