用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 ...
樓主: accsu118
go

兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 [複製鏈接]

dolphin,

你可以去管理處側的告示板睇, 有詳細開車時間及上落車地點.
因為我無搭村巴, 所以唔知詳細 info.

原文章由 dolphin 於 07-7-11 09:28 發表
各位mami,

想請問有無人知道兆麟苑早上去尖沙咀村巴的資料呀?

thanks in advance!
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

尋日大約3點鐘, 咁岩行過班房出門, 見到我囝囝o個班行緊 catwalk  , 見到佢哋三個三個小朋友咁輪流係d枱上行 catwalk, 勁攪笑呀, 有四個  miss 同佢哋一齊玩,又教佢哋點樣擺甫士, 個個都玩到好投入, 好開心, 我係出面都睇到笑出聲呀   有個女同學著住件三點色泳衣, 著埋草裙, 好可愛呀:loveliness:
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

我yesterday都有問個女有沒有行catwalk呀, 她都係講比我知在classroom d desk上面行ga
原文章由 celia_ip 於 07-7-11 13:25 發表
尋日大約3點鐘, 咁岩行過班房出門, 見到我囝囝o個班行緊 catwalk  , 見到佢哋三個三個小朋友咁輪流係d枱上行 catwalk, 勁攪笑呀, 有四個  miss 同佢哋一齊玩,又教佢哋點樣擺甫士, 個個 ...

今日派了暑期班d時間表啦, 我幫個女報了3個course都收了她呀
原文章由 accsu118 於 07-7-11 15:41 發表
我yesterday都有問個女有沒有行catwalk呀, 她都係講比我知在classroom d desk上面行ga   

今朝九點幾就收到班主任o既電話, 我幫囝囝報的林慕德拼音班都收咗, 但班主任話了解過后, 原來今次暑期班係同囝囝之前讀o個個課程係一樣架,我可以唔需要再讀多次, 等到九月開學先再報, 可以慳返仟五蚊  , 但其餘的課程亦全部收晒囉

原文章由 accsu118 於 07-7-11 18:05 發表
今日派了暑期班d時間表啦, 我幫個女報了3個course都收了她呀   

你哋有無諗住買d小禮物送俾老師呀 :loveliness:
我囝囝話想買d野送俾班主任, 劉小姐 同埋其他老師喎,   唔知佢係咪睇到有同學仔送野俾老師, 所以佢又要送呢
我都諗住18號買d食物返去,等囝囝同其他同學仔 share

我個女又沒有咁講呀! 不過都係一個幾好的提議 我今天幫她排隊比暑期班的費用時好多人呀!
原文章由 celia_ip 於 07-7-11 18:23 發表
你哋有無諗住買d小禮物送俾老師呀 :loveliness:
我囝囝話想買d野送俾班主任, 劉小姐 同埋其他老師喎,   唔知佢係咪睇到有同學仔送野俾老師, 所以佢又要送呢
我都諗住18號買d食物返去,等囝囝同 ...

除了學校d summer course之外我又幫個女在出面報了d, 其餘d時間就在家教她英文, phonics, 寫字, 溫習....:loveliness: :loveliness:
原文章由 accsu118 於 07-7-12 14:41 發表
我個女又沒有咁講呀! 不過都係一個幾好的提議 我今天幫她排隊比暑期班的費用時好多人呀!

林慕德個phonics都收左駿駿啦, 聽晚係第一堂親子堂.  
其餘個d我冇報, 因為吾arm時間, 我之前等吾切學校通知, 係出面報左啦,真激c.

想問下你地有冇人轉左讀全日班呀??
[url=[img][/url]

原文章由 celia_ip 於 07-7-11 13:19 發表
dolphin,

你可以去管理處側的告示板睇, 有詳細開車時間及上落車地點.
因為我無搭村巴, 所以唔知詳細 info.

dolphin,

我e家先答會吾會太遲呢??  有7:30開始有架啦, 係百佳個面排隊, 第一站係Cheung Sha Wan, 跟住TST.   通常上滿人先開車, 不過好快架咋.  我日日都搭, 不過係香港個架
[url=[img][/url]

原文章由 SHRILEY 於 07-7-13 13:12 發表

dolphin,

我e家先答會吾會太遲呢??  有7:30開始有架啦, 係百佳個面排隊, 第一站係Cheung Sha Wan, 跟住TST.   通常上滿人先開車, 不過好快架咋.  我日日都搭, 不過係香港個架

當然唔遲啦, 我係諗住家長日果日搭ga

Good morning

d小朋友好快就放summer holiday囉

Celia

你仔仔現在要彈歌仔未ga, 我都比個女學了數堂琴了, 都ok呀!! 不過我就自人教的 .  另外summer course我都幫她報了口風琴等她練吓氣

[ 本文章最後由 accsu118 於 07-7-16 11:49 編輯 ]

accus118

未呀, 已經交咗下學期學費啦, 到而家學咗21堂, 仲係教緊睇琴譜, 打拍子, 因為要上晒上下學期先會有証書, 所以迫住學埋下學期囉, 十月尾會完結, 之后就報一對一教o個隻,反而仲無咁貴呀.  

原文章由 accsu118 於 07-7-16 11:47 發表
Celia

你仔仔現在要彈歌仔未ga, 我都比個女學了數堂琴了, 都ok呀!! 不過我就自人教的 .  另外summer course我都幫她報了口風琴等她練吓氣

不如大家講吓而家小朋友係學校報咗o個d 暑期班有邊幾樣啦, 睇吓有無機會同一班, 一齊上堂   

bk name       小朋友名         報讀課程(組别)             時間

celia_ip           昊一              英語活動         
celia_ip           昊一              九珠算盤
celia_ip           昊一              美術
celia_ip           昊一              武術

(確實組別&時間, 要今晚返屋企睇番時間表)

放暑假有無諗住同小朋友去邊度玩呀   我囝囝o個班好多同學仔都去旅行呀, 攪到囝囝成日都返黎問我哋幾時同佢去旅行

我唔會帶她去旅行了, 因為她係無証兒童來的 不過我們sat去完ocean park, 可能summer會再去過 & mouse公園囉
原文章由 celia_ip 於 07-7-16 13:34 發表
放暑假有無諗住同小朋友去邊度玩呀   我囝囝o個班好多同學仔都去旅行呀, 攪到囝囝成日都返黎問我哋幾時同佢去旅行

如果要發表大家請先 c & p 才可以ga, 因為新bk出唔到太多前段文章呀

bk name   小朋友名   報讀課程(組别)     時間
celia_ip        昊一           英語活動         
celia_ip        昊一           九珠算盤
celia_ip        昊一             美術
celia_ip        昊一             武術
accsu118    zoe              美術(b2)wed  11:45-12:45
accsu118    zoe              口風琴(b)sat   9:30-10:15
accsu118    zoe              舞蹈(c2)sat   10:30-11:30

[ 本文章最後由 accsu118 於 07-7-16 14:53 編輯 ]

同時monday & thur (pm)會上3hrs english playgroup thur (am)學琴::" /> ::" /> busy busy

[ 本文章最後由 accsu118 於 07-7-16 17:31 編輯 ]

bk name   小朋友名   報讀課程(組别)     時間
celia_ip        昊一           英語活動         
celia_ip        昊一           九珠算盤
celia_ip        昊一             美術
celia_ip        昊一             武術
accsu118    zoe              美術(b2)wed  11:45-12:45
accsu118    zoe              口風琴(b)sat   9:30-10:15
accsu118    zoe              舞蹈(c2)sat   10:30-11:30
非女           HUGO      跆拳道(B1)Fri    11:45-12:45
非女           HUGO      美術組(B2)wed  11:45-12:45
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)
‹ 上一主題|下一主題