用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 07 Munsang k1 一齊來傾吓
樓主: ms0665
go

07 Munsang k1 一齊來傾吓 [複製鏈接]

今日派咗交換圖書同埋圖書借閱(英文)la
有d擔心唔知呀仔肯唔肯聽我講書呢

今日仔仔講原來郭老師調咗去第2班
黎咗個叫方老師....唔知佢有無講錯呢

[quote]原文章由 ritaor66 於 07-10-3 00:10 硐表

我估係因為之前已經派晒通告la..所以無再提
咁你11月9日記得同你囝囝講要帶生日會袋la:D

係咪開學冇耐派的通告?唔知放在那...咁之後仲有邊幾日呀 ,唔該

醒目開學勳章

亞女都話郭老師走左,而家系何老師 wor........

原文章由 ritaor66 於 07-10-11 22:18 硐表
今日仔仔講原來郭老師調咗去第2班
黎咗個叫方老師....唔知佢有無講錯呢

醒目開學勳章

原文章由 ritaor66 於 07-10-11 22:18 硐表 今日仔仔講原來郭老師調咗去第2班黎咗個叫方老師....唔知佢有無講錯呢

原文章由 twins214wy 於 07-10-13 14:47 硐表

尋日出開去問過朱老師,話有d調動所以郭老師唔係呢班,(阿仔話放學時都見到郭老師ga)會有一位鍾老師,但係咁岩呢位老師又有d家事所以遲d先會黎....而家果個可能係臨時ge
至於何老師不嬲都有係度ga:

Dear all~
我忙左一排:cry: :cry: 而家先有時間返來......唉....我個工人十月頭完約走左,呀仔又唔肯跟新果個,我頭都痕埋 攪到我自己要攞幾日假湊仔又要教新姐姐做野,而家總算好d,起碼佢肯同新姐姐玩喇,不過暫時都係唔肯比佢幫佢沖涼
你地幫小朋友買晒冬季校服未?
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

唉..今日又派通告下月7日高班去旅行...我地d k1仔又要放假la
起碼要等到出年先有得去親子旅行....唔制呀

chunchunbb ~ 買左冬季校服啦, 全部經學校買.
                      換姐姐真係幾煩, 全部要教過哂.

Dear all,
唉..老師今日打俾我, 話亞囡返學重喊.
其實啱啱開學時佢反而無喊, 返左一排先作怪.
最慘上星期佢有3日病左無返學.
而家真係頭痛, 唔知點可以令佢儘快適應.
有無媽咪可以分享下呀.

[ 本文章最後由 queen180307 於 07-10-18 15:42 編輯 ]

原文章由 queen180307 於 07-10-18 15:39 硐表
chunchunbb ~ 買左冬季校服啦, 全部經學校買.
                      換姐姐真係幾煩, 全部要教過哂.

Dear all,
唉..老師今日打俾我, 話亞囡返學重喊.
其實啱啱開學時佢反而無喊, 返左一排先作怪.
最慘上星期佢有3 ...

我就自己出去買ge
你仔仔又係病完之後返學喊呀...我個仔之前都係呀
仲喊咗4日,越喊越勁果隻,點知喊都最勁果日後就唔喊lu
果時我都有4圍問人點攪,我諗都係等佢自己調節low

吓~ 下個月七號又放假咁開心...
其實我個仔响舊年第一年返K1時又係成日病,基本上開頭半年個個月都有加埋都有成個星期冇返學(我記得最慘果次係一個月內睇左六次醫生),情況就同你地仔仔一樣,病完唔肯返學 我就日日同佢講,今日老師打電話比媽咪,話全部老師同埋同學仔都好掛住你,叫你快d打贏d病返去同佢地一齊玩...由下學期開始就穩定d,先冇咁多病痛,啱啱開學係咁架喇,當比佢地養下菌,增強抵抗力,touchwood...我個仔開左學到而家暫時都冇病過,可能係舊年養d菌好勁
原文章由 ritaor66 於 07-10-18 17:00 硐表

我就自己出去買ge
你仔仔又係病完之後返學喊呀...我個仔之前都係呀
仲喊咗4日,越喊越勁果隻,點知喊都最勁果日後就唔喊lu
果時我都有4圍問人點攪,我諗都係等佢自己調節low ...

原文章由 chunchunbb 於 07-10-18 18:05 硐表
吓~ 下個月七號又放假咁開心...
其實我個仔响舊年第一年返K1時又係成日病,基本上開頭半年個個月都有加埋都有成個星期冇返學(我記得最慘果次係一個月內睇左六次醫生),情況就同你地仔仔一樣,病完唔肯返學 我 ...

但係阿仔係成日發燒bor....點算呀
佢上個月返咗2個week學,跟住就係發燒入咗院攪到無返成個week學,但係到咗呢個禮拜日佢又燒,好la,燒2日退一日,到星期2返學前又燒,星期3同星今日都返到學,點知今日放學後又再發燒la
又係燒到面仔紅卜卜同埋成個人都好辣呀
不過佢又無吽吽豆豆bor...傷風咳都係輕微...夠究咩事呀
(上次住院驗過都話驗唔到咩事,淨係話有小小喉嚨發炎jor,點會燒成咁ga)

[ 本文章最後由 ritaor66 於 07-10-19 01:55 編輯 ]

ritaor66,
你不如星期一打個電話比班主任問下佢呢排仔仔果班同學多唔多人病,因為你知啦,細路仔返到學校一齊玩冇避忌,攬頭攬頸,就算同佢地講如果有同學仔有流鼻鼻或者咳,唔好行咁埋.....佢地咪話:哦,我知道喇..不過一玩起上黎,乜都唔記得架喇.咁好容易變成交叉感染,唯有請老師幫忙响班入面睇緊d.
原文章由 ritaor66 於 07-10-19 01:50 硐表

佢上個月返咗2個week學,跟住就係發燒入咗院攪到無返成個week學,但係到咗呢個禮拜日佢又燒,好la,燒2日退一日,到星期2返學前又燒,星期3同星今日都返到學,點知今日放學後 ...

ritaor 66,
亞囡今朝又發燒啦, 情形同你參唔多. 上2個禮拜先病到無返3日學.
今日又黎過.
我都好驚如果病到星期一, 佢又返唔到學, 到時再返更加唔願返.佢 本身已經唔多鍾意返架啦, 一返又喊.
希望大家努力啦, 佢地儘快好番哂.
原文章由 ritaor66 於 07-10-19 01:50 硐表

佢上個月返咗2個week學,跟住就係發燒入咗院攪到無返成個week學,但係到咗呢個禮拜日佢又燒,好la,燒2日退一日,到星期2返學前又燒,星期3同星今日都返到學,點知今日放學後 ...

k1有得去旅行咩? 點解呀?

原文章由 ritaor66 於 07-10-18 15:06 硐表
唉..今日又派通告下月7日高班去旅行...我地d k1仔又要放假la
起碼要等到出年先有得去親子旅行....唔制呀

你地好啊,我仔仔K1 A班 , 溫著好耐先睇到呢topic, :tongue:
希望同靚媽咪們多多交流啊!

又有新同學仔加入la 仲係第一個K1A tim
咁update吓個list先
AM Class :

Prettyenen-----仔---K1A
Howard_Ho-----仔---K1B (黃大仙)
queen180307----女---K1B (青衣)
tammyswl--------仔(Markus Lee)---K1B (美孚)
ritaor66--------------仔---K1C (上水)
linusivan------------仔---K1C (粉嶺)

Twins214wy------孖女---K1C (Cherry)& K1D(Natalie)(TWH)
doramoney------女---K1D (Kwun Tong)
lovebbmom--------仔---K1D (tai wo hau)

HoiHangBB--------女--(青衣)

PM Class :

hin_ma-------------仔---K1E
chunchunbb-------仔---K1F (TKO)
MKY--------------仔---K1F
Anson媽媽----仔---K1F
MAN75---------女---K1F
fenniemyt----------女---K1G (Diamond Hill)
WKW --------------女---K1G
anna2308----------仔---K1H (沙田)
Moon04-----------女---K1H (沙田)
阿Jan-------------女---K1H

MetroCity---------女---K1H (TKO)
Kityeehim-------仔
mazielai------------女
little_hiway-----女---(官塘)
A&S---------------女
原文章由 prettyenen 於 07-10-26 23:26 硐表
你地好啊,我仔仔K1 A班 , 溫著好耐先睇到呢topic, :tongue:
希望同靚媽咪們多多交流啊!

ritaor66,
呀仔好D番未?返學ok嘛?

原文章由 chunchunbb 於 07-10-27 00:08 硐表
ritaor66,
呀仔好D番未?返學ok嘛?

有心呀...未好番晒....呢幾日就咳同流鼻水low
尋日都仲有d燒,不過佢精神ok
今日有返學呀

可以換冬季la

今日派咗通告....話由聽日開始可以自由因天氣情況比小朋友著冬季校服wor
真係正好係我想問學校既時間收到呢個訊息
我決定聽日比仔仔著長袖運動服la
‹ 上一主題|下一主題