用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 ...
樓主: 榛子果仁
go

日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 [複製鏈接]

老師好高,載眼鏡
原帖由 chichibb 於 11-8-5 12:18 發表

王老師係咪長頭髮好後生架, 佢好好人架, tiffany就應該係新, 因為我聽講上年k1教嗰d net都走, 所以今年應該好多新人or由其他分校轉過黎~~

各位好, 我仔仔都係讀PNA呀!

Miss Tiffany 真係好新, 比較生疏,  似乎唔係好識catch 小朋友 attention. 希望佢愈做愈做喇.

請問可否加入你們的Facebook group呢? [email protected]

唔該哂!

我阿仔是PNA,可否加入facebook呀! 謝謝!
[email protected]

PNA (AM)
1) juliodon - boy  
2) tszkiumama - boy
3) baby_sasa - girl
4) sweetorange - girl
5) chuchu_  - girl
6) Ilovetungtung -girl
7) 菜菜子媽媽--boy
8) SolarSystem - boy
9) qubikong - girl
10) laupig - boy

PNB (AM)
1) 榛子果仁 - girl
2) JCMickey - girl
3) lydi - girl
4) Whitedaisy - girl
5) alvinma0302 - boy
6) PrettyS - girl

PNC (PM)
1/ maybride - boy
2) snow228 - boy
3) maybride - boy
4) gegemok - girl
5) faith_mom - girl
6) Belle2009 - girl
7) Gerard - boy
8) PSKwan - boy
9)sugar8283 - boy

PND (PM)
1/ neko1234 - boy
2/ hoyuma - girl
3/ 傻太 ﹣ boy
4/ barney45 - boy

Thanks neko1234,
請問呢兩日係咪已經好多小朋友返啦?個3位老師唔知係咪好有經驗呢,見到有媽咪話有d老師走左... neko1234 於 11-8-5 08:53 發表
PND班,先自由活動二十分鐘,跟住入班房坐好,跳舞warm up, 傳波波+自我介紹,排洗,英文老師講故事,走得。
二日大致一樣,不過流程稍有不同,第一日傳波+自我介紹,排洗之後先講故事,但第二日先講故事,排洗後先傳波+自我介紹…

PND係 ... [/quote]

原帖由 barney45 於 11-8-5 19:39 發表
Thanks neko1234,
請問呢兩日係咪已經好多小朋友返啦?個3位老師唔知係咪好有經驗呢,見到有媽咪話有d老師走左... neko1234 於 11-8-5 08:53 發表
PND班,先自由活動二十分鐘,跟住入班房坐好,跳舞warm up, 傳波波+自我介紹, ...

係呀..好多小朋友返呀..
老師有無經驗我唔識睇..因為我都係得一個小朋友咋..但老師給我感覺很友善親切..容易溝通..係自由活動時間..會觀察小朋友..並且同家長傾下計..我都有傾左幾句..請老師包容下囝囝..

Hi, 大家好呀﹗阿仔係PNA Juliodon呀﹗因為細佬27/7出世,我唔可以親自帶Julio去pre-visit呀﹗原來你地有facebook gp呀?可唔可以add埋我呀?

delete delete delete

HIHI,我係Matan媽媽,唔知你係咪係miro pg見過面既julio媽媽le?
我地個仔都係同一班wow~
你已經生左la!弓起你呀~~~

原帖由 juliodon 於 11-8-6 08:40 發表
Hi, 大家好呀﹗阿仔係PNA Juliodon呀﹗因為細佬27/7出世,我唔可以親自帶Julio去pre-visit呀﹗原來你地有facebook gp呀?可唔可以add埋我呀?

回覆 549# 菜菜子媽媽 的文章

係呀係呀﹗係MIRO 上堂架﹗HAHAHA~!我地仔仔又同一班啦﹗好有緣呀~!

係呀…細佬出世啦﹗JULIO勁鍾意細佬,不過…好想去搞佢,篤佢眼仔篤佢頭仔,又好用力捉住佢…太肉緊,又有D妒忌…總之變左個麻煩仔,希望佢快D適應就好啦﹗

原帖由 juliodon 於 11-8-8 10:36 發表
係呀係呀﹗係MIRO 上堂架﹗HAHAHA~!我地仔仔又同一班啦﹗好有緣呀~!

係呀…細佬出世啦﹗JULIO勁鍾意細佬,不過…好想去搞佢,篤佢眼仔篤佢頭仔,又好用力捉住佢…太肉緊,又有D妒忌…總之變左個麻煩仔,希望佢快D適應就好啦﹗ ...

Halo, Julio Mama, 我既兒子係同你地一齊學畫畫架.. 而家暑期班逄星期六既1點呢...
佢好叻仔喇.. 而家自己一個上到... 我既仲要痴住我呢...
你post出黎個張相我都未5認到.. 你講完係miro上堂我先肯定

Hi all, my daughter is in PNA. Please add me to facebook group too, thanks all.

我小女是PNA, 多多指教

榛子果仁
我囡囡都係 PNC 班. 請加埋我入facebook group啦!
我已經pm my email address to u.
麻煩哂!

Hi, 你都係呀?恭喜你先﹗係仔仔定係囡囡呀?細佬出世之後,JULIO曳左好多,未適應到…希望過多一排會好D。如果你有帶阿仔返學,你就會知JULIO有幾唔受控制…成日走出位,唉,好擔心佢騷擾到其他小朋友。你呢?咁你仔仔叫咩名呀?

原帖由 bkchan 於 11-8-6 11:35 發表
Hi, 我仔都係PNA, 又係啱啱7月尾生咗,所以去唔到pre-visit!

HI, 原來呢度咁多MIRO同學仔﹗佢平時上堂實坐唔定啦…係咪呢?佢好似第一堂都有喊…
咁你仔仔返學係咪都係坐校車呀?

原帖由 sugar8283 於 11-8-9 14:07 發表

Halo, Julio Mama, 我既兒子係同你地一齊學畫畫架.. 而家暑期班逄星期六既1點呢...
佢好叻仔喇.. 而家自己一個上到... 我既仲要痴住我呢...
你post出黎個張相我都未5認到.. 你講完係miro上堂我先肯定 ...

julio媽媽,
julio都唔係曳,係好動姐~我個matan就真係......第一日開學就對同學郁有郁腳,整跌同學仔.......真係嚇c我~~~
好彩今日黎老師話佢好c文,又專心上堂...先安樂d咋~

原帖由 juliodon 於 11-8-16 15:13 發表
Hi, 你都係呀?恭喜你先﹗係仔仔定係囡囡呀?細佬出世之後,JULIO左好多,未適應到…希望過多一排會好D。如果你有帶阿仔返學,你就會知JULIO有幾唔受控制…成日走出位,唉,好擔心佢騷擾到其他小朋友。你呢?咁你仔仔叫咩名呀?

...

回覆 559# 菜菜子媽媽 的文章

Hello, my daughter is also in PNA. I think Matan is just a bit nervous to so many kids around suddenly and this is how he react. I think should be ok after settling down.
‹ 上一主題|下一主題