用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
樓主: KK07
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

回覆樓主

vb28 發表於 11-8-3 17:56
請問醫生在那區?收費如何?可分期嗎?

我朋友跟黃醫生做,但打去問只能二,五下午才做,我們很難陪囡去呢!你是否也是要平日下午檢查?

回覆樓主

我幫我女book 左 三位專科醫生 consultation~
但其中一個女醫生第一次要比2300~ 無得扣~ 但等一個月就做到consultation ~
其餘兩個要個半月至兩個月。

想問大家有無其他專科醫生唔使排咁耐?

wkymama 發表於 17-3-22 16:55
非常好,$45000,分四期比

想問係45000係幾時既報價?
謝謝

回覆 MM1155 的帖子

可PM資料給我嗎? 謝.

megabee919 發表於 17-8-31 00:49
想問係45000係幾時既報價?
謝謝

2015年八月

回覆 Trekblack 的帖子

請pm 我資料, 謝謝

megabee919 發表於 17-8-31 00:41
我幫我女book 左 三位專科醫生 consultation~
但其中一個女醫生第一次要比2300~ 無得扣~ 但等一個月就做 ...
我仔尖沙咀矯齒科邱醫生,箍傳統58000元,邱醫生幾nice,不過超多人超難預約,頭2次去檢查系約到一個月後既星期六,不過到上箍後根本無可能約到星期六,因為星期六要去到2個半月後至有位,而平日仲要無咩時間可以比你,最後要返學請半日假至去到,因為正常4-6個星期換線,都約到第7個星期既平日至有位,所以醫生太忙或人太多絕對唔好。

回覆 yuyueng 的帖子

My child also consults Dr Yau.  Personally I regretted so much in choosing the clinic.  At first I thought it worth to pay 50-60K for Dr Yiu bec he showed his experience in the first two consultations.  Then he told me he would work with another doctor Dr Yau to handle the case of my child.  However, I found he never handled my child any more.  Dr Yau is nice, but he is extremely busy, every time my child has to wait 1-1.5 hr before seeing him. In recent months, my child could not make any appointment on Sat within 1-1.5month.  Even after school on weekdays, offer of time slots are limited as Dr Yau has to hold seminars and teach in class.

MaMaHH 發表於 17-10-10 16:39
回覆 yuyueng 的帖子

My child also consults Dr Yau.  Personally I regretted so much in choosing the  ...
Yes ! Dr Yau is extremely busy in his seminars / personal travel / teaching in University and too many clients.

收費其實唔系問題,第一次上完箍,下排牙有粒用黎翹住橡根既釘未返到屋企就無左,同姑娘講番約時間整番粒釘都要約1星期後既平日,

仲得14點半既時間有位,阿仔放學好趕趕去,果日遲左放學,預先打比姑娘話就快去到,但要10分鐘至可以到,姑娘話最多等5分鐘,遲左無得見醫生,因為遲到,所以排最後,去到等左1個多鐘,入到去用左3分鐘貼番粒釘就出黎。

上次9月中去見醫生,星期六要去到12月至有,我估D星期六系預留大部分比第一次去諮詢/評估,同第一次上釘既人。

回覆樓主

請問有沒有人睇過尖沙嘴姚思禹醫生?好不好及價錢大約多少呢?

missshasha 發表於 17-10-14 01:25
請問有沒有人睇過尖沙嘴姚思禹醫生?好不好及價錢大約多少呢?

可refer 樓上548 /549 &550

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 MM1155 的帖子

MM
請pm 我藍田地址, 因我住將軍澳
MIHO

回覆 MIHO.WAH 的帖子

是在火炭啊!不是藍田!中環都有分店。

回覆樓主:

想帶小朋友去林x港,有冇人可以做介紹人?係咪有介紹人會平d?唔該

我都將會睇中環的林x港,有人介紹真的平D?麻煩大家有無人可以幫忙做介紹人?謝謝!

回覆樓主

我都想睇林X港,有冇JM介紹可收平一D呢?thx

回覆樓主

昨日帶左大女去我睇開間牙科做cool牙檢查,原來cool牙檢查比做普通檢查做多好野,護士先帶我女影x光(大女事後話我知係入面影左好多笑同唔笑的相,又話有部機係佢口入面掃描d牙)

我就填問卷,跟住又入房見醫生,醫生未來又拍一堆牙齒相,跟住見到林醫生,佢檢查左我女牙齒後,說初步可能要脫4隻牙齒,因為阿女有哨牙同擠迫問題,又指著X光解釋阿女d牙哨出來,導致咀唇都唔太合得埋,所以脫牙較好。還有一幅牙齒電腦動畫圖show我們看(都幾神奇,平時都無咁仔細睇阿女掤牙,原來真係好樣衰,又迫又哨牙,哎..)

跟住去另一間房講價錢,阿女想cool 隱適美,
但姑娘話要自律性好高(我都怕佢做唔到)
如果脫牙要48000(包脫牙,洗牙,固定器)唔脫牙就42000
因為我睇開,當我介紹減3000,可以用信用卡分期24個月,咁每個月18xx,都可以接受,
但後來因為我要同我先生商量下先,所以無即日做。

後感:
姑娘都細心,每做一樣野都有同阿女講聲,阿女話佢唔驚
林靜怡醫生都好溫柔,感覺好專業,係診所見到佢拿好多獎,好多病人
診所係尖沙咀方便,乾淨同好大
等候時間有時會耐少少,今次檢查前後攪左個幾鐘
最後係怕大公主唔帶牙cool,都唔知會唔會曬錢==‘
‹ 上一主題|下一主題