用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

倩女幽魂返歸拿

小小姐既成績我滿意收貨,老師話尚有進步空間 另外老師問佢係屋企做功課快唔快? - 我隻妹e+係慢世魔王, 放學個陣好多時同學走哂,佢都未執好書包,喊住咁望住老師救佢 以前幼稚園做野好快,e+

原文章由 栗子媽媽 於 08-2-3 17:50 發表
我歸啦
E+成隻女鬼樣出去食團年飯
好彩栗子成績中中停停,老公冇比老C丙
不過,老C話佢D字太差,送左兩個C比佢

真係對唔住呀~!不過我真係好忙呀! 放假前既中國文化日都係我負責統籌d家長義工, 你知唔知每一個活動之前都有好多準備工作, 而且我地(PTA同校友會)依家已經籌備緊08同09年校慶既大型活動, 所以真係好忙, anyway, 我決定每日都會check住呢度, 如果家長真係有問題, 歡迎問我, 不過可能唔可以即時解答囉, 不過我會盡快回覆既, OK!

我想問查實係 15/2 OR 2/18 返學
栗BA 同 栗子 D 口供都5同既

Thank you for your attention and reply.

原文章由 shirleychan2007 於 08-2-6 10:27 發表
真係對唔住呀~!不過我真係好忙呀! 放假前既中國文化日都係我負責統籌d家長義工, 你知唔知每一個活動之前都有好多準備工作, 而且我地(PTA同校友會)依家已經籌備緊08同09年校慶既大型活動, 所以真係好忙, anyway, 我決 ...

校曆表寫04/2-14/02係CNY假期, 15/02(五) 返學。

各位家長 :

:恭: :喜: :發: :財:  

原文章由 栗子媽媽 於 08-2-6 12:06 發表
我想問查實係 15/2 OR 2/18 返學
栗BA 同 栗子 D 口供都5同既

呢個都係栗子既答案
不過栗BA 話係 教C發展日, 不用上學去

原文章由 claudi-mama 於 08-2-6 20:57 發表
校曆表寫04/2-14/02係CNY假期, 15/02(五) 返學。

各位家長 :

醒目開學勳章

我都祝各位工作順利、心想事成、身體健康、萬事如意

係呀! 放假放到18/2(星期一)至返學呀! 唔好15號就叫佢返學呀!
你地可以上學校個網頁睇睇啦!(http://hacs.edu.hk)

[ 本文章最後由 shirleychan2007 於 08-2-9 17:35 編輯 ]

Check左學校網喇, 18/2 (一) 至返學。

Thanks Shirley.

原文章由 shirleychan2007 於 08-2-9 17:31 發表
係呀! 放假放到18/2(星期一)至返學呀! 唔好15號就叫佢返學呀!
你地可以上學校個網頁睇睇啦!(http://hacs.edu.hk)

原文章由 shirleychan2007 於 08-2-5 10:16 發表
各位: 仲記唔記得我呀? 我係shirley呀! 係天神今屆校友會主席, 亦係家長教師會委員, 如對學校有咩問題, 都可以問我既! 因為我自己本身小時係天神女, 大女舊年已經畢左業, 細女今年天神小一, 所以都應該對學校幾清楚 ...

但你好少回應wor ....

各位mama萬事勝意, 囡囡讀書進步, 聽聽話話 …. 就黎又返學嘞, 快快睇吓啲功課, 唉, 10號又測驗, 快快同佢温吓先得, 大家放假都失哂魂

返學3weeks就text, 真係魂魄都未歸位 , 尤其係我

原文章由 berylberyl 於 08-2-13 10:36 發表
各位mama萬事勝意, 囡囡讀書進步, 聽聽話話 …. 就黎又返學嘞, 快快睇吓啲功課, 唉, 10號又測驗, 快快同佢温吓先得, 大家放假都失哂魂

o下,都未教下學期書,溫咩呀

原文章由 claudi-mama 於 08-2-13 14:19 發表
返學3weeks就text, 真係魂魄都未歸位 , 尤其係我

原文章由 栗子媽媽 於 08-2-13 18:52 發表

温教咗未考嗰啲囉, 常識考到一冊一至六課, 第七,八課教完唔駛測咩? 如果係就唔温嘞

18號返學係咪唔需要帶下學期作業同書住? 等啲老師話帶先帶?

我都想G, 都唔G溫咩 ,不過lee個CNY假期都唔會溫架啦,聽日已經Fri, Sat & Sun 返課外活動, 我倆happy埋lee幾日先, 返學後就會好busy喇

原文章由 栗子媽媽 於 08-2-13 18:52 發表

你真係好勤力既Mummy

原文章由 berylberyl 於 08-2-14 09:52 發表

温教咗未考嗰啲囉, 常識考到一冊一至六課, 第七,八課教完唔駛測咩? 如果係就唔温嘞

我隻妹琴晚已執左書包,佢話帶下學期書及作業,數學-1上B都話要帶。唔知真唔真

原文章由 berylberyl 於 08-2-14 09:55 發表
18號返學係咪唔需要帶下學期作業同書住? 等啲老師話帶先帶?

原文章由 claudi-mama 於 08-2-14 11:21 發表
你真係好勤力既Mummy

唔係勤力既, 我都想開懷大玩, 點會想温書呀, 不過諗到依家得閒就少少... 少少咁温, 咪一開學, 又如臨大敵咁周身唔得閒.....

嘩, 帶埋下學期書, 又帶上學期, 咪好重?! 我見家課冊又無提過, 但唔帶又怕老師話要, 真係 大家媽媽真係要傾傾先至得

我呢個假期買左個新書包比佢,都唔明e+d書包係化學還是d書重
又買左個暖水胡仔比佢,天日太 ,自已都drink唔到涷水

書,除左默書之外,我罷工啦
‹ 上一主題|下一主題