用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 多謝
樓主: rabbittwin
go

多謝   [複製鏈接]

Szetimmy0225 發表於 23-3-1 22:43
甘如果係自行面試收返來就自己拿來攞嚟衰, 大圍收返嚟就吾好彩時運底。
...
原是自己親生仔~~~

PTL_L 發表於 23-3-1 22:30
有興趣想知!
尼啲知道就算.唔講得架,容乜易又告誹謗.
敬而遠之.等出黎社會,自然有人教某人點做人.搞大龍鳳咁過癮

PTL_L 發表於 23-3-1 22:50
原是自己親生仔~~~

車, 甘間學校都算有人性, D好野更係自己收收埋埋好啦! 冇喟放出街外益街坊。

11922645co    發表於 23-3-2 11:56

我反而有興趣想知道如果12歲學生打贏咗,佢嘅家長會有乜嘢反應。

Soundervolt 發表於 23-3-2 09:30
我反而有興趣想知道如果12歲學生打贏咗,佢嘅家長會有乜嘢反應。

説出了重點.打輸了揾家長.怪獸家長就發大來搞.

條片已經講得好明顯,學校層面的處罰要令怪獸家長滿意再最後談賠償.

原來如此~~~~咁樣一條片,講到乜甘,有本事告咯(好似已經報過警咯)

PS:尼度曾經有支持者(可能是該怪獸家長或其一方相關)話會轉校,真係好想知道會有邊一間B1校收

medicine 發表於 23-3-2 11:29
説出了重點.打輸了揾家長.怪獸家長就發大來搞.
大陸作風打人賠錢就搞掂,當中梗係有人搏打搏賠償啦!唔知國安法有冇包含呢條條例?

Soundervolt 發表於 23-3-2 09:30
打死對方咪話自衛還擊囉…冇罪既

HK-MAN 發表於 23-3-2 12:20
打死對方咪話自衛還擊囉…冇罪既
咁咪乜都係怪獸家長講晒?佢話要學校點罰就點罰,要幾時同14歲家長傾賠償就幾時傾

回覆 hkpapa852 的帖子

謝謝分享,睇返報道的內文提到:「 現階段不考慮將中史科列為高中必修」,相信大家可以放心些。

~~~~~~~~~~~~~~~~~

教局:倡議時機未成熟

教育局局長蔡若蓮指,現階段不考慮將中史科列為高中必修,合乎學界實際情況和期望。她指倡議時機與條件均未成熟,令師生壓力增加,而取消中史科選修安排,令大學難以識別有志及有潛能進一步研習的學生,「如果在未有足夠條件的情況下倉卒決定,可能會弄巧反拙、適得其反。」

她強調,當局首要是穩妥推行優化高中核心科目方案,以騰出課時、減少考試壓力和增加課程彈性,教育界亦需要穩定的教學環境,深化及鞏固公民科教學,至於把中史等學習元素融入公民科,則應待該科成效評估及檢討後,始審慎考慮。本報記者

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊