用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 新界區2007暑期活動報料站
樓主: hkmimo
go

新界區2007暑期活動報料站 [複製鏈接]

Re: 新界區2007暑期活動報料站

Re: 新界區暑期活動報料站

kitBB 寫道:
免費普通話班
由於反應熱烈, 因此會加開4歲以上的學習小組.

為啓發孩子的多元智能,請讓他參加多元化的活動.但三歲孩童的專注力短,要提高他的學習功效,請讓他一個小時內參加两種不同的活動吧!
除了普通話外,你還想讓你的孩子學甚麼課外活動,請提議.另請寫上上課時間.(例如除了每天的1-3p.m. 要午睡,其它時間均可等字句.)
師資: 資深名校老師
人數:1-4人
參加免費普通話班資格:參加一種或以上之活動(可由你建議)
時間:1小時(普通話和由你建議之活動各佔半個小時)
費用:全免(只限普通話), $80(興趣活動),另加$20(材料費).
地點:長沙灣/調景嶺地鐵站約1-2分鐘
注: 學生作品/照片/學習過程有機會被用作出版/學術宣傳用途.

有興趣或疑問請留電話.

我已pm留電話

得閒黎參觀霖霖blog,留個言!
http://hk.myblog.yahoo.com/maggielau0705/

Please call me.

請問有冇荃灣及長沙灣學英文的暑期班及興趣班

Hi,  Motherinhk,

唔該哂! 好多謝你嘅資料!

我囡囡3歲∼唔該有沒屯門或天水圍既興趣班
pls pm me :

講開暑假活動...

今日行經屯門碼頭附近既湖景村,見到湖碧樓個度有間婦女會,佢地今年都有推出暑假活動俾的小朋友,仲有好多好似幾好咁,如果住屯門、元朗、天水圍的媽媽經過都可以過去望望,好似已經開始接受報名喇...等我明天都去拿番本章程再向大家報料先!!

我個囡囡依家o係馬鞍山富輝間"The Arts"學緊呀,
我覺得d老師好好人,又好細心,
每次同會同我講番囡囡既進度,
呀囡又上得好開心,所以我都叫埋佢d同學仔一齊學,
因為個課程又唔貴,如果我介紹人又有折丫ma
佢地已經有暑期班既資料,好似幾豐富咁,
如果有興趣可以pm我,或者打去問,
tel:26432642

今日終於去左屯門湖碧樓個間婦女會拿左的暑期活動章程,睇完發覺同上年好唔同,今年都幾多元化咁,都係好事黎既,我個仔同女係碼頭個邊補開,但覺得好似間間都麻麻地,今年一於試下呢間。
而且上年我個姪女都係係個度上堂,都幾開心,一來近我住個度又方便。

見到佢地原來同左柏麗個間童夢合辦卡通繪畫班、又有劍橋英語證書、funfun圖像拚音、又有珠心算、奧數、仲有個夏威夷小結他班、合唱團咁、仲有一的多元智能既提昇專注力訓練班、學習技巧提昇小組咁,我一直都搵左好耐呢的專科學童課程,近排的新聞成日都話多元智能,我真係想俾對仔仔女女學習下,好似好吸引咁。

大家行開個頭都過去望望同拿本章程啦!!

電話:2466 5898

(元朗區!)

徵:各行各業小狀元!

勤學軒的“天生我才”證書課程為期八天,每日活動主題為不同的職業。

本活動會請來每個行業的在職專業人士,現身說法,介紹該行業的工作範疇及所遇到的困難。 

並有機會讓孩子嘗試親身工作的滋味,
明白父母出外工作的辛勞。

各行各業與我們息息相關,舉辦此活動的目標為擴闊孩子的視野,令他們找到理想,有遠大的目標。 

今次我們榮幸請到醫生、新聞主播、運動員、廚師、營養師、電腦程式員、店務員及理財策劃師。 

小朋友在活動中可嘗試親自下廚,模擬報導新聞和天氣(拍攝片段),到渡假村進行「奧運前哨戰」,也能參觀大型連鎖商店,學會簡單急救常識等等多元化學習。 

明白父母的辛勞,試後餘暇不虛度;
找出人生原動力,理想目標可達到!

*修畢此課程者,將獲頒發證書一張。 

*首一百名報名參加者,可獲贈:

.成人及小童自助餐券各乙張

.$400課程及興趣班/游泳班/英語班現金券

.試前攻略班(價值$480)

查詢(聯絡人為謝小姐):

(正校)元朗馬田路50號朗景臺16-17號地舖
電話:24773306

(分校)元朗壽富街55號元朗中心508室
電話:24772506

電郵:[email protected](勤學軒)
            [教育署註冊學校]

唔記得左講,
係for幼稚園高班,小一至小六既學生架。
呢間中心年年都有舉辦呢d大型活動,
上年都有個叫做環遊世界既activities,
過百個學生參加,除番d數都幾抵,
又有得食有得玩,有得學野,仲有暑假班優惠。
最抵係送個試前攻略,因為有mock卷同筆記送。
good∼問下都好
下個月就考試,你地都為你地既仔仔囡囡plan定 
點先考得好,同埋之後既試後同暑假啦 

ps.張證書全英文,超pro,拎去見學校都得!

有咩問都可以pm我,不過梗係打去問可以知得詳細d啦

愛築巢無限創意間暑期班真係幾好,舊年我地報咗暑期班"go go 糕食蛋糕",小朋友都好鐘意,今年"好味廚房"內容重吸引過上次,我都會報名!thanks

I live in Ma On Shan too, may I have the details?  Thanks a lot!

sorry my email is [email protected]

Re: 「教協2007夏令班」 適合升小二、升小三、升小四、升小五、升小六之學生

香港教育專業人員協會 主辦
[size=x-large]「教協2007夏令班」

[img align=left]http://portal2.hkptu.org/images/banners/070521bann01.gif[/img]

齊玩 齊想 齊進步
激發多元智能、發揮無限創意、充實人生經驗!

[size=medium] 「夏令班」今年度已舉辦了21年,任教導師持有合格教育文憑,並有多年教育經驗  

適合對象:升小二、升小三、升小四、升小五、升小六之學生

日  期:2007年7月18日至8月3日(逢星期一至六,全期活動共15天,合共48小時)

費  用:非教協會員子弟1350元

活動內容:戶外學習日、興趣日、專題研習、集體美勞創作、德育課、燈迷、球類日、攤位遊戲、圖書展、運動會、天才表演、旅行日(全天)、競技比賽、合作訓練、結業禮等等。
還會為家長舉辦多場親職講座,歡迎家長的參與。

教學目標:從愉快歡樂的氣氛中學習,多獎少罰、多讚少罵、鼓勵主動追求知識,改變傳統乏味的教學方法。

任教導師:持合格教育文憑,並有多年教學經驗,他們均熱心教育,勇於創新教學方法,對學生有愛心、耐心、善導心。

詳情及報名表格,可到教協會網頁瀏覽及下載,請按此處→http://www.hkptu.org/summer-prog.htm

Re: 暑期藝術班

通常我都唔太信討論區啲料,但今次真係無介紹錯!真係好特別,因為我小朋友都喺度跟呢個老師學緊,有綜合視藝畫班,都好想介紹其她媽咪,最緊要係小朋友畫得好開心。

‹ 上一主題|下一主題