用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

醒目開學勳章

尋日比我個同偉哥好餅印的表妹夫笑死,好難捉到佢打4圈麻雀,因為佢個寶貝大女吾比佢打,話如果佢呀爸輸晒的錢,無錢買靚衫比佢喎,我無無錢買靚,咪買靚褲囉!

結果講完一輪數,打左4圈後,走時表妹夫竟然係lift口扮栢金遜,隻手係樹震下震下,好鬼死似架~~~我望到問佢,你隻手做乜事,佢話扮定栢金遜喎...

咁我咪應佢囉,你扮栢金遜,我咪要扮老人痴呆,佢就由表妹照顧,我就由偉哥照顧,一齊扮傻,吾洗做,又幾好喎..

諗諗下,我地都真係有幾衰得幾衰,如果係就屋企人最痛苦,呵呵!吾好玩我咁架野,好彩姑姐無為意,吾係初二比佢開年

大家早晨好

噚晚真係有天寒地凍的感覺, hb同班一年一次聚首的老表玩攻城遊戲, 今朝5點鬆才回歸, 仲her her 聲bathing完上班去, 真以為自已仲十八廿二, 後生仔一名

原帖由 bettylam 於 10-2-16 04:03 發表
尋日率先到呀媽樹,如果吾係偉哥係樹,斬眉弄眼打晒眼色,我都真係差的忍吾住同呀媽開年~~~~~~片佢...你地睇下我有幾不孝

話說的老人家都真係好like拗野同吾知自己up緊同up左的乜...其實都真係小事一則,執著同爭拗黎做 ...

betty,

您要明白伯有都七十幾歲啦, 真係有返老還童之態, 好多時將事物兼時間搞亂哂, 無傷大雅咪讓下老人家囉 我媽都係架, 總之佢俾利市我地生日, 我地都照單全收, 理佢過佐定未過生日

原帖由 2bzmummy 於 10-2-14 22:00 發表

Dear Betty

您確實好趣致呀

我上星期先同同事講起,唔好見我結婚咁多年,我都唔慣派利市呢個動作,所以我咁多年都無俾利市兩位公子,佢地都好習慣亞媽呢個咁奇特既習慣,我淨係記得有一年 HB 每人俾 ...

2b, Betty,
初三入嚟講聲早晨先.
你地派利士習慣好奇特呀.

2b,
你返工派唔派利士架 ?

我要派幾封比幾個男同事, 30幾40歲, 有3個獨居嘅, 我懷疑佢地有女友同居架, 第一年唔知頭唔知路派開, E + 年年都要派比佢地幾隻嘢, 唔派又好似好衰咁.

另外補習社, 你有無派開利士 ?

我 E + 好耐無到補習社等仔女啦, 駛唔駛撘仔女攞利士比個兩位小姐呢 ?

醒目開學勳章

DEAR ALL:

虎人早~

是日初三,例牌無落雨就黃大仙綠實生號舖見

布媽:以我性格都好忍讓,但呀媽性格好執著,你吾應佢,佢仲會更加講多幾次,擰你起火,嘻~好彩尋日吾你初三赤口.

sf:今年咁樣派利士,我都係第一次拾左我地經理pat屎,借題發揮咋~

要出發的betty上

醒目開學勳章

剛係網上求左支正簽

第 44 簽

上 簽

原文

壇 為 皇 朝 拜 將 登 登 壇 便 把 令 來 行
海 晏 河 清 民 安 樂 不 勞 甲 胄 也 太 平

解簽

自 身 堅 定 信 心
財 運 有 財 運
訴 訟 勝 訴 雖 大 但 以 和 為 貴
行 人 將 至
生 育 可 得 男 孩
出 行 合 宜
事 業 守 業 為 佳
姻 緣 時 機 到 了
家 宅 平 安
搬 遷 吉 方 為 佳
疾 病 小 心 腸 胃

可得男孩

原帖由 2bzmummy 於 10-2-14 23:07 發表

stitchfriends

澳門好近咋,聽日買張船票去感受一下囉

2b,
我同阿女都病咗呀,

阿女由2月6日病到今日, 食埋今朝藥應該好番啦, 又係喉嚨發炎嚴重到頸淋巴腫大呀 + 埋傷風, 病得最長今次呀.

年三十晚仲猛咁咳, 成9點諗住睇多次醫生啦, 樓下姑娘話無醫生睇要初四啟市, 咪即刻打多次電話問, 可唔可以配番舊藥囉, 去到診所好多人等睇醫生呀, 可能我打得遲無得睇.

我由年廿九著得衫少, 冷親呀, 晚上開始頭痛, 又唔食得藥, 我10點零要飲中藥, 年30晚食咗感冒清都唔得, 初一食咗兩次必理痛止咗頭痛啦, 今朝仲有少少頭痛.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-14 23:13 發表

食得是福 最緊要食得健康

2b,
之前我9 9 成日叫我要聽話戒口, 初一叫我唔駛戒得咁清, 食少少蘿蔔糕, 得果幾粒蝦米唔駛驚喎., 乜都佢讗哂

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-14 23:13 發表
SF,

我都係每樣淺嘗咋, 難得有咁多美食嘛, 仲要係老爸一路笑一路煎俾我哋食架, 老人家最鍾意見到我哋食得開心, 所以肥多少少都唔緊要啦, 最緊要一家人開開心心嘛

...

VV

原帖由 alicetong 於 10-2-14 23:58 發表
情人節 鋪頭好熱鬧喎
格格返來囉
今次唔駛食白麵包0拿

格格,
情人節晚餐好豐富呀,  煮咁多又係你HB 下廚呀 ?

原帖由 bettylam 於 10-2-15 10:23 發表
DEAR ALL:

各位虎人早呀!

初二開年呀!中午例牌返外家

2b:偉哥呀爸都吾係無喇喇,皆因佢個look似呀差,佢自己up話40幾都好多呀嬋追佢,呀奶處走計落都有成16年lu~佢2個都無晒感情,最近呀爺搵岩件,咪狂call佢 ...

Betty,
你 9 9 係親戚面前唔覺得無 face 咩 ?

你老爺又誇咗D 70幾有乜可能似40幾呀 ?
食咗咩不老藥, 講嚟聽吓 ?

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-15 15:33 發表
今日有色、香、味美冰花鍋貼

V V,
我又見識少, 咩叫冰花鍋貼 ?
你 HB 排得好靚喎.

首祝您一家身體健康, 萬事勝意

原帖由 stitchfriends 於 10-2-16 11:19 發表

2b, Betty,
初三入嚟講聲早晨先.
你地派利士習慣好奇特呀.

2b,
你返工派唔派利士架 ?

我要派幾封比幾個男同事, 30幾40歲, 有3個獨居嘅, 我懷疑佢地有女友同居架, 第一年唔知頭唔知路派開, E + 年年都要派 ...

sf

新正頭最緊要利利是是, 公司有位女朋友同居佐1x年的同事 (4x歲), 但佢一日未結婚, 佢好意思收, 我年年都又照派 另外我習慣派埋俾公司receptionist, 妹妹仔(結佐婚都派), 阿嬋同埋司機

原帖由 bettylam 於 10-2-16 11:26 發表
DEAR ALL:

虎人早~

是日初三,例牌無落雨就黃大仙綠實生號舖見

布媽:以我性格都好忍讓,但呀媽性格好執著,你吾應佢,佢仲會更加講多幾次,擰你起火,嘻~好彩尋日吾你初三赤口.

sf:今年咁樣派利士,我都係第一次拾左我 ...

betty

出門好寒冷, 記得著多件衫保暖

以我性格都好忍讓,但呀媽性格好執著>>>>> 您性格咪同阿媽一樣

今日年初三, 各位靚太有冇覺個口赤赤地呢,
不過唔好諗住咬人喎, 唔好意頭0架.
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

VV,

等我搵日放早D同你揀過...

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-15 23:11 發表
46,

呢兩個月就冇打, 我哋book 果d 鐘數我易book 架咋, 不過您就應該打唔到, 我哋book 6-7 架
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

總算叫咬番何生一啖!

原帖由 2bzmummy 於 10-2-15 22:10 發表

今年我妹妹都送左新葡京既腰果曲奇餅俾我呀

SF,

您都唔係好識架咋, 有人話係呢個名, 我咪照up 囉  如果您想知正統ge 冰花鍋貼係點, 上網search 下啦

原帖由 stitchfriends 於 10-2-16 12:03 發表

V V,
我又見識少, 咩叫冰花鍋貼 ?
你 HB 排得好靚喎.

咁多位, 預祝大家虎年開工大吉, 事事順利!!!!

聽日天氣都會好寒架, 各位出門返工記住著夠禦寒衣物呀
‹ 上一主題|下一主題