用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

cheerful12,

而家先知你地係樹,咁岩見到,"我都補祝cherry 生日快樂,唔洗擔心, d人話遲d換牙好d, 無咁早熟的,cc都未"

save,
唔該晒

原帖由 Mrs.Yellow 於 08-9-22 00:56 發表
Cheerful12,

放心啦! 我仔仲有幾日六歲半, 現在都是未換過一隻牙.
補祝Cherry生日快樂

YYJC ~ 我諗同一班機會好大, 因你囡囡默書日同toto 一樣呀!

各位...我呢個亞媽好失敗...今朝先發現我自12/9 起已無同亞囡簽手冊.....

sszz ~ 唔駛客氣...多點上來坐吧!!
原帖由 YYJC 於 08-9-22 20:11 發表

唔知呀, 唔記得問佢添

save - 小女學校係全校同日默書架 .......

cheerful12,
我仔亦係一隻牙都未換.

原帖由 Cheerful12 於 08-9-21 14:07 發表
我個女剛過了六歲生日, 現在還是半隻牙都未掉下來, 是否不正常呢?

補祝cherry 6歲生日快樂, 越大越靚, 聰明伶俐!!

其實遲d 換牙都好呀! 因為口大d , 牙無咁易"咩"....我朋友個女係p.2 至甩第一隻牙呀!! 唔駛咁擔心.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

你地上summer course o既朋友, tt 有冇叫你地返去o羅野?? 我朋友上完, 佢話tt d 老c 叫佢上山o羅野?? 係咪得隻碟咋??
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原帖由 YYJC 於 08-9-22 20:11 發表

唔知呀, 唔記得問佢添

YYJC,
toto 讀1d呀 ! 同你囡囡唔同班.
講開默書, 仁紀都算有進步, 好似中文將內容改左, 但字詞可不變, 這樣對細路應付考試好有幫助, 因考試全部 (以前) 課外的. 以前大仔考試除默書外從未睇過課本 ^.^
大家努力呀 !

ball,
琴日系mk見到你急急腳.

尋人
有冇mami住荃灣近麗城呢 ? 我見到好熟面口祟真mami ??!!

save,
唔該你.
我就成日唔記得度溫咭

Cheerful,

琪琪打針冇喊到, 佢懶叻話有三個男仔喊, 冇女仔喊.  我諗佢係要面忍住唔喊囉.

貓頭鷹3號

原帖由 Cheerful12 於 08-9-20 23:20 發表
我個女都係一樣, 唔知甲乙丙丁代表咩. 即時話咗比佢聽, 佢都好似唔係太介意自己拿, 甲定乙, 只係在乎駛唔駛改正.

Owl 3, 咁快要打針? 我女果班連針卡都未收., 琪琪打針順利嗎?

阿女學校真係好著重中文, 每星期的 ...

補祝 Cherry 生日快樂 !  笑口常開 ! 身體健康 !

呢排琪琪唔知攪乜, d 字越寫越細, 細到都唔知佢寫乜.  佢話唔鍾意 d 字肥.  我俾佢激到廋就真........

mamamui ~ hehe 睇你message 後先醒起亞囡學校都係呀
原帖由 mamamui 於 08-9-23 16:59 發表
save - 小女學校係全校同日默書架 .......

感激各方好友 ( 應該係各靚太至啱 )給女兒的生日祝福!.

原來都有人陪小女未甩牙, 真係您地唔講, 我都唔知, 仲以為小女有問題, 要去看醫生.

原來小學同幼稚園, 真的差別好大, 日日都要對手冊, check 功課, 同執書包, 仲要溫默書, 真係好回味做幼稚園家長的日子.

zzss  : 多d 上來留腳毛啦!

原帖由 Jennie 於 08-9-23 22:57 發表
你地上summer course o既朋友, tt 有冇叫你地返去o羅野?? 我朋友上完, 佢話tt d 老c 叫佢上山o羅野?? 係咪得隻碟咋??

有呀, 小女 K2 班主任打電話嚟, 我卦住傾又冇問有乜野攞 tim ......

原帖由 somimi 於 08-9-24 00:14 發表

YYJC,
toto 讀1d呀 ! 同你囡囡唔同班.
講開默書, 仁紀都算有進步, 好似中文將內容改左, 但字詞可不變, 這樣對細路應付考試好有幫助, 因考試全部 (以前) 課外的. 以前大仔考試除默書外從未睇過課本 ^.^
大家努力呀  ...

somimi
原來你兩個仔同校, 等時有咩唔明我要問你la
考試考課外, C火, 唔知點溫書

Cheerful12,

係呀...亞囡都仲未甩...不過就成日話d牙好痛似甩...其實都唔知係咪熱氣
原帖由 Cheerful12 於 08-9-24 13:57 發表
感激各方好友 ( 應該係各靚太至啱 )給女兒的生日祝福!.

原來都有人陪小女未甩牙, 真係您地唔講, 我都唔知, 仲以為小女有問題, 要去看醫生.

原來小學同幼稚園, 真的差別好大, 日日都要對手冊, check 功課, 同執書包 ...

cheerful :

補祝cherry 生日快樂 !  身體健康 !

owl : 預祝琪琪生日快樂 ! 快d 谷佢食多d 野 , 遲d 見佢可以肥左又靚左 !

我地tt舊生聚會又黎啦 !  

日期 : 2008年 10 月1 日 (星期三)
時間 : 下午 4 點 至 7點 (3:30 p.m.已交場)
地點 : FORUM CAFÉ (包半場)
(長沙灣深盛路八號名車博覽館一樓一三三號)
(荔枝角mtr, 長沙灣廣場出口,碧海藍天門隔離)
費用 : 約HKD 80 /人 (大小同價, 3歲以下不收費)
人數 : 40人或以上

形式 : 歡樂暢聚 3 小時 + Tea Buffet +飲品 + 波波池
請各位盡快報名啦 !

已報名名單 :
may - 2 大1小
yellow - 1 大 小
queenie - 2 大 2 小
yy - 2 大 1小
save - 1 大 1 小
zzss - 1 大 小
mamamui - 1 大1小
Cheerful - 2 大 1小
phebe - 2 大 小
2 -3 個上午班同學家庭

原帖由 somimi 於 08-9-24 00:14 發表

ball,
琴日系mk見到你急急腳.

乜野時間見到我??
我日日都會o係mk出現,因為要接送阿仔返學/放學

Yiu Yiu, Kai Kai,

我知你倆個都是九月生日, 祝您學業進步, 身體健健康, 聽教聽話。

Cheerful,

囝連牙痛都未有, 5駛擔心噃, 遲早問題jet. 

Jennie,

你5講, 我差些忘記, 是李老師打來叫我攞的。

你們1001會去國金睇煙花嗎? 

各位,

1001有事, 來不到了, 下次攪再來。

May May,

多謝您的祝福!

我忘記問您, 您囝囝學校要認咁多字, 有無特別方法教佢地架? 我覺得教同認中文字比較難, 因為一筆一畫對小朋友來說真係好難認!

琪媽 :

琪琪打針都無喊, 真係好勇敢! 值得讚佢! 預祝琪琪愈大愈聽話, 愈大愈可愛!

希望快d到10月1日見到大家傾餐飽!  Jennie, 您仲唔報名? 您係我們舊生會永遠榮譽顧問, 萬事通, 無您呢個台柱點得呀?

Cheerful
‹ 上一主題|下一主題