用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: jswailam928
go

YORK一問? [複製鏈接]

回覆 2# meimei05 的文章

絕對同意, 我剛剛轉做全職媽媽, 簡直係忙到死,仲要日日唸食物tea ? 不如比多兩蚊人地賺吧嗱

係啦,焗住俾啊如果真係係私校讀。但我bb有食物敏感,係咪講俾班主任知佢會記住嫁?食左唔食得既野好麻煩嫁喎

醒目開學勳章

原帖由 fion_yinyin 於 09-11-23 17:34 發表
係啦,焗住俾啊如果真係係私校讀。但我bb有食物敏感,係咪講俾班主任知佢會記住嫁?食左唔食得既野好麻煩嫁喎

有食物敏感一定要同老師講啦, 正如我不比朱古力同花生小朋友食, 我都會同york講聲先。

咁老師都幾煩,要記住每個bb既食物禁忌

回覆 484# fion_yinyin 的文章

老師不會感到煩的.小兒在別的 kg 讀..並有 g6pd, 同班有小朋友有食物敏感 , 一個不可以食花生, 一個唔可以食奶製品的食物, 我見老師都很謹慎地記錄 & 處理。

我知老師一定會記低並小心處, 因食錯左會好大件事o架.

原帖由 fion_yinyin 於 09-11-23 17:34 發表

咁又係,食左唔食得既野真係好大責任。
唉.........不過最好就係bb快d好返,快d食得怡家敏感既野﹗

醒目開學勳章

呢個post沉左一段時間...

想問一下, 交左660蚊之後, 係咪等4月張交費單就冇咩好做架lar ?

想知多d有關yor k嘅野, eg, 功課量 etc...但又冇咩info...
‹ 上一主題|下一主題