用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

macro ma,

係呀, 今日派左 .... 一 set 3 件大左, 不過我唔換啦 , 因為校褸而家叫大小小 .... 一改去 s 我怕好快唔啱呀 !

仲有我買風褸 set , L 衫 OK 褲我要 L 可能長左小小 .... 可能要補多一條 M 既褲

picnic ~~ 之前有 2 張通告有架, 你可能 miss 左 .... 甘你去唔去呀 ?? $ 30 /位甘你有無報名呀 ??

呢幾日無咩通告 , 同埋 hebe 11月 改番 4 日興趣班好左好多 , 無再喊啦 !

而家日日唔同不過都係佢鐘意既野 , 笑住上校車呀
原帖由 曦Hei媽 於 09-11-4 19:36 發表
Hebe Ma,

我想問吓近排有無咩通告派過?我今天見miss choy問先知星期五真係school picnic,我之前都無收過通告。今個禮拜係未唔洗做閱讀報告,點解無白色嗰本閱讀報告,你呢?
另外,我想問吓你可否send 之前birthday party的 ...

Hebe Ma,

尋日咪同miss choy講番,咁比埋picnic資料比我,我明天都去,明天見。

至於件校褸真係好細,我要換番m size lu。運動衫都要換番大碼,我買中碼好似都係啱啱好咋!我想問係咪要自己去番校務處換呢?

改番興趣班hebe開心就好lu,咁可以輕鬆啲!

另外,birthday party相片係咪派咗,你有無softcopy,你email比我!email地址我pm咗比你!唔該哂!

明天你準備咩嘢食呢?

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-5 02:09 發表
macro ma,

係呀, 今日派左 .... 一 set 3 件大左, 不過我唔換啦 , 因為校褸而家叫大小小 .... 一改去 s 我怕好快唔啱呀 !

仲有我買風褸 set , L 衫 OK 褲我要 L 可能長左小小 .... 可能要補多一條 M 既褲   ...

hello各位,

博博昨日無返學, 唔知昨日有無通告關於明天旅行呢? 我之前收到通告話小朋友要穿校服, 咁要唔要帶書包? 同埋係唔係話要自己準備食物?? 死啦我無準備呀, 仲有咩要帶架? 唉我今日好多o野做唔會好早有得走, 聽朝又要七點三出門口, 一家三口實變晒大熊貓~~

原帖由 曦Hei媽 於 09-11-5 09:05 發表
Hebe Ma,

尋日咪同miss choy講番,咁比埋picnic資料比我,我明天都去,明天見。

至於件校褸真係好細,我要換番m size lu。運動衫都要換番大碼,我買中碼好似都係啱啱好咋!我想問係咪要自己去番校務處換呢?

改番興趣班hebe開 ...

我初初都諗係著便服,但見學校網頁親子旅行係著校服喎!不過,我明天會同阿仔著校服返去!

原帖由 靚太太 於 09-11-5 21:44 發表
唔好意思呀!請問乜去旅行唔係著便服架咩!!因為通告無寫唔講真係唔知道呀??

係呀, 小朋友要著整齊校服+白波鞋, 但就無講要唔要帶埋書包, 我諗住唔帶喇, 因為完O左可能帶博博去玩~ anyway, 聽日見喇各位!

原帖由 靚太太 於 09-11-5 21:44 發表
唔好意思呀!請問乜去旅行唔係著便服架咩!!因為通告無寫唔講真係唔知道呀??

macro ma,

係呀, 件校褸好攪野 ..... 唔多啱甘, 我都係中碼 ....
希望著到 3 年啦

你要換,最好明天帶番去叫 miss choy 幫
你跟進, 上次我番暑期班時都係自己去番校務處
換架 , 風褸 set 我買左 L , 長袖 TEE 就要左一件
M , 一件 L ...... 真係唔夠, 我先再番去買多一 SET
風褸 + 褲

明天我無咩野帶, 都係烚旦, 維仔奶, 腸仔包甘咋
1:30 番到 MK 先再搵野食 LOR

原帖由 曦Hei媽 於 09-11-5 09:05 發表
Hebe Ma,

改番興趣班hebe開 ...

係呀, 明天見啦 ..... 記得大家相認 BK MAMI

原帖由 Michelle_Hung 於 09-11-5 23:28 發表
係呀, 小朋友要著整齊校服+白波鞋, 但就無講要唔要帶埋書包, 我諗住唔帶喇, 因為完O左可能帶博博去玩~ anyway, 聽日見喇各位!

Hebe ma,

係啦裏面果件仲大過外面嗰件
你唔提我,我都諗唔起不如明天比埋miss choy幫我換添,我仲諗住星期一返去換,依家唔洗行多轉!謝謝!
另外,我想問12月興趣班資料及報名通告派咗未呀?我都諗緊同阿仔報咩好!

明天我整魚肉卷蛋、腸仔飽、粟米及蘋果。

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-5 23:29 發表
macro ma,

係呀, 件校褸好攪野 ..... 唔多啱甘, 我都係中碼 ....
希望著到 3 年啦

你要換,最好明天帶番去叫 miss choy 幫
你跟進, 上次我番暑期班時都係自己去番校務處
換架 , 風褸 set 我買左 L , 長袖 ...

macro ma,

唔好客氣啦, 都係順便姐 ..... 同埋 miss choy 真係好好,
佢真係好細心架 , 見家長個日仲好好 我覺得佢真係一個好老 c !

12 月無甘快架, 上次我係 10/23 星期五先派 11 月既比我 ..... 仲要寫 10/23 前要通知番 wor , 根本係遲左比
我 !

星期一我親自番去問 miss choy , 開埋 cheque 比佢叫佢幫我跟,  佢口頭講基本上無咩問題,  佢 d 班一定 available 架, 我仲多口問 12 月再加可唔可以 ???佢話 ok , 隨時搵佢加減都 ok wor

原帖由 曦Hei媽 於 09-11-5 23:39 發表
Hebe ma,

係啦裏面果件仲大過外面嗰件
你唔提我,我都諗唔起不如明天比埋miss choy幫我換添,我仲諗住星期一返去換,依家唔洗行多轉!謝謝!
另外,我想問12月興趣班資料及報名通告派咗未呀?我都諗緊同阿仔報咩好!

明 ...

hi, 咁多位好呀, 好耐無上黎啦, 因上個week natalie 入瑪嘉烈兩天後出院, 跟住到個細囡入埋e 院4天, 尋晚先返屋企, so今日既秋季旅行都無得去, (巳期待好久的), natalie因為病左一week 都keep 住發燒, 又狂咳又流nose 水, 跟住 有一晚食左退燒藥兩小時內都仲係高燒39.3.so好驚佢係豬流感, 同佢立即入e院, 咁好彩check過唔係豬流感, 唉~~~話係病毒感染, 跟住就傳左埋比個細妹, 細妹因支氣官炎入左4日qe, 希望佢地快快好返哂有個強強壯壯既身體啦~~natalie 無返二week school啦, 下個mon 正式比佢返學, 希望佢可以再適應返啦, 我老公怕佢無返兩week, 有d 野教左唔識, 上堂時佢會唔開心同埋無心機, so 我要打比ms tsang 叫佢幫我睇睇佢先得, 唉~~但其實乜都唔重要, 最重要係健健康康€€

JACBO & 阿靚:
原來我地班仲有一個小妹妹叫RECEBEK 佢又係病左, MS TSANG 話佢肺炎tim, so now D 病菌好倡狂~~

natalie ma,

甘大單呀, 真係健康第一呀 !!  希望你 2 個小寶寶都快 d 好番 ...... 呢 d 天氣真係要小心身體呀 !!

原帖由 chuchu_ 於 09-11-6 15:43 發表
hi, 咁多位好呀, 好耐無上黎啦, 因上個week natalie 入瑪嘉烈兩天後出院, 跟住到個細囡入埋e 院4天, 尋晚先返屋企, so今日既秋季旅行都無得去, (巳期待好久的), natalie因為病左一week 都keep 住發燒, 又狂咳又流nos ...

natalie ma,

原來你2個小朋友都唔舒服, 真係快d好返呀!

d病菌係課室傳來傳去, 哩個好返好快又到下個, 真係輪流來呀. jacob去完旅行返來都有小小流鼻水, 好在星期六日食左2日藥, 已經無事, 真係好驚.

原帖由 chuchu_ 於 09-11-6 15:43 發表
hi, 咁多位好呀, 好耐無上黎啦, 因上個week natalie 入瑪嘉烈兩天後出院, 跟住到個細囡入埋e 院4天, 尋晚先返屋企, so今日既秋季旅行都無得去, (巳期待好久的), natalie因為病左一week 都keep 住發燒, 又狂咳又流nos ...

natile ma,

真係要take care,星期三又開始轉涼喇,時熱時凍,好易病!

大家好!我係marco媽媽呀!

有無人呀!

hi hi ... i am here

原帖由 S.Africa 於 09-11-10 13:33 發表

有無人呀!

Hi, Marco 媽

我係度喎!今日阿仔換番大少少的校服回來lu!

原帖由 S.Africa 於 09-11-10 13:33 發表

有無人呀!

Hebe ma,

send左sms俾你, 唔知你收唔收呢, 所以係呢度留多次俾你喇, 明天體操係禮堂上架

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

本本 ma,

收到啦 , 唔該哂你呀 !!!  

原帖由 corriatai 於 09-11-11 23:22 發表
Hebe ma,

send左sms俾你, 唔知你收唔收呢, 所以係呢度留多次俾你喇, 明天體操係禮堂上架

Hi, 多謝咁多位關心呀,  now natalie 好返好多啦, only仲有少少咳,同埋細囡都無樹啦,但黎緊this week又凍啦,真係要好好睇實佢地先得~

hebe媽:
11月開始hebe 轉左上乜野既課外活動呀,係咪有體操呀,我想問好唔好玩架, 我諗住12-1月個期,我幫natalie 報多二日,total: 上4日, so now 都諗定想比佢上D 乜好,ballet 一定會keep住架啦,英語唱遊班佢又好like,so 應該都會keep, 但我又有興趣上(話劇, 中國dance, 體操, 中華小墨寶),so 要用心諗諗佢~~

阿靚:
今個tue , 阿囡返黎同我講,話李老c今日無叫佢上去唱歌仔呀,我話咁佢叫左邊個同學仔出去唱歌呀, 佢話陳俊言呀hahaha~~~,跟住我問佢唱乜歌.佢又唔肯唱我聽=,=,

jacbo 媽 &阿靚:
尋日李老c 寫左張紙條比我,話natalie 本中文練習一唔見左, 無係學校,問我係唔係home,但我home無wow,咁如果唔見左,(但阿囡無返二個星期學架啦wow),佢會唔會補返本比阿囡呢,你地有無試過唔見左d 書or功課book呀 ?

係呢. 你地唔岩個d 冬季校服 換好哂d 岩size 未呀, 我尋日終於攪好哂換哂返屋企啦~~
‹ 上一主題|下一主題