用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 新政策的visa letter
樓主: msmchan
go

新政策的visa letter [複製鏈接]

Hi 2fungs,

Appendix 9 : Part 3 Sponsor contact detail 是寄宿學校資料

原帖由 2fungs 於 09-8-6 15:26 發表
請問附表9個sponsor, 係未講間寄宿學校?

msmchan

恭喜晒

msmchan, congratulations!!!!

我而家等緊 email...我16/7 apply 架...可能要等到下星期喇...唉..真係等到好灰呀...anyway, 我會每日留意 3:31pm, 睇下有冇 email...唉...

原帖由 msmchan 於 09-8-6 15:51 發表
各位,

在3:31分收到email啦!

希望星期一順利取回visa 及取回所有正本!

msmchan

Congratulations!  

BTW just to inform that my daughter just got the visa at 4pm.

Good luck to all parent waiting for email or the visa.

醒目開學勳章

真係太好...而家可以去Shopping

你終於成功啦

跟住就係去行街買野lu...

各位,

msmchan

msmchan, 真係好人, 唔該晒~

apendix 9 d 野好難填,
又問boarding fee, 又問course fee, 學校收個school fee 係包晒架嘛, 都唔知點拆開嚟填, 兩個都填同一金額, 又驚唔得...
仲有, 請問咩係 primary site of study? 亞仔响英國讀左3年, 今次只係續visa, 但响香港申請就要當全新去辦理, 咁我填返佢响幾年前响香港讀書間學校 OR 英國讀緊間學校呢?

仲驚青過搞自己仔D野...

原帖由 msmchan 於 09-8-6 15:56 發表
Hi 2fungs,

Appendix 9 : Part 3 Sponsor contact detail 是寄宿學校資料

Hi Pizza_Hut,

未可以行街住, 星期一成功取得visa 才可以.

msmchan
原帖由 Pizza_Hut 於 09-8-6 16:16 發表
你終於成功啦

跟住就係去行街買野lu...

Hi 2fungs,

boarding fee, 又問course fee, 學校收個school fee..... 唔明是part 幾?

另外 primary site of study, 小兒是第一次去, SORRY所以唔知.

原帖由 2fungs 於 09-8-6 16:29 發表

又問boarding fee, 又問course fee, 學校收個school fee 係包晒架嘛, 都唔知點拆開嚟填, 兩個都填同一金額, 又驚唔得...
仲有, 請問咩係 primary site of stu ...

唔緊要啦 , 我好努力响度填緊, 希望可以過關

原帖由 msmchan 於 09-8-6 16:47 發表
Hi 2fungs,

boarding fee, 又問coursehttp://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=49&cb=12345601&n=a98f6afc fee, 學校收個school fee..... 唔明是part 幾?

另外 primary site of study, 小兒是第 ...

Hi msmchan

恭喜哂!終於可以放下心頭大石。:loveliness:

各位,

msmchan

醒目開學勳章

Primary Site 我個 Agent 填係英國將會讀果間

boarding fee / school fee
跟visa letter 裡面一樣甘填, 如果分開就照分開填,
boarding fee $xxxxx
school fee $xxxxx
但如果一個數就照填一個數
boarding fee+ school fee $xxxxx
(好似只填第一及第三行)
btw, 若果老闆仔係英國先續visa得吾得? 不過要成HK$6XXX

原帖由 2fungs 於 09-8-6 16:29 發表

仲有, 請問咩係 primary site of stu ...

THANKS~
嘩~ 成6k幾, 真係大咬.
香港都離普啦, 打電話問學生簽證d野都要比錢, 虧佢做得出.
我還在努力中....

原帖由 Pizza_Hut 於 09-8-6 17:13 發表
Primary Site 我個 Agent 填係英國將會讀果間

跟visa letter 裡面一樣甘填, 如果分開就照分開填,
boarding fee+ sch ...

各位,

msmchan

Hi!

Just checked your message!  Very Good!  Congratulation!
Hope you have a very good day on next Monday

搞掂了, 原來真係眼大睇過龍, point 6.7 ~ 6.30 都唔駛填, 只填boarding fee 嗰欄就得了.
唔該晒 pizza_hut

原帖由 Pizza_Hut 於 09-8-6 17:13 發表

boarding fee+ sch ...

今天終於收到e-mail la.....希望星期一順利取回visa 及取回所有正本!

原帖由 f1876kk 於 09-8-5 18:26 發表
我在14/7 遞交申請,到今日5/8都未有E-mail 回覆

Hi f1876kk,

恭喜晒!
祝一切順利!

醒目開學勳章

msmchan

恭喜晒.

各位,

msmchan

我諗每位係度討論既家長應該都差唔多搞點晒visa問題喇。得閒既話check一check自己bill多左幾多條白頭髮出黎...[我bill左唔少…= =]  唉,依家settle  晒所有visa既問題,又要開始準備買定大量紙巾抹眼淚…

各位,

msmchan

恭喜晒,好人有好報,您一定可以順利攞到visa的

醒目開學勳章

傻下傻下

我自己之前都填到痴痴呆呆,  你自己再係呢度搵下資料啦!  

Good luck!

原帖由 2fungs 於 09-8-6 18:53 發表
搞掂了, 原來真係眼大睇過龍, point 6.7 ~ 6.30 都唔駛填, 只填boarding fee 嗰欄就得了.
唔該晒 pizza_hut
‹ 上一主題|下一主題