用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

上星期五班主任打嚟話 16/7 - 12/8 嘅 summer course 要取消啦, 我即刻揾其他出面嘅 summer course 啦, 點知好多都 full..........

hello,你們好!

我囡囡將會在09/10入讀n1班呀,新入學原來好多野都要預備。其中學校指囡囡所有的用品都要寫上姓名,我想問下大家小朋友的校服、底衫褲用咩方法整名,我細佬以前去英國讀書時有地方可以造繡名,但已經是十幾年前,唔知而家仲有冇呢?

想請教各位mami是用咩方法架?唔該晒

原帖由 danielmorris 於 09-6-18 14:12 發表

係羅!無計啦!
第日我都會響度8吓,你們不會拒絕吧!

梗係歡迎啦 ~~~
你唔好忘記我o地添呀.....

暑假班開番呀 ~~~~

AS_Baby,

你睇下o岩唔o岩 ??? 以前我都係依樹訂...

印o麥 同 織o麥
http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp?id=

人名貼紙, 好多商場 d 臨時鋪仔/ 文具鋪 都有...
網上, 我係依樹訂過..
http://www.jwlabel.com/colorlabel.htm

依家, 我比初讀 n班時懶好多, 無心機囉 ... 好多都用 箱頭筆 寫名算數 .....

係啦, d 暑期班又開又唔開
結果又開返, 真係攪到我心亂如麻!!
我上星期巳經比亞仔返學, 費事佢在家攪攪震, 可以一直返到 15/7, 再繼續返暑期班, 安樂哂!

今日班主任打嚟話叫我地可以返去攞功課.

上星期我知冇 summer course, 即刻報咗出面果 d,  點知而家又話有番.  都唔知點好.

另外 July 要照交學費, 覺得有 d ......   

原帖由 alexmum 於 09-6-25 16:30 發表
我上星期巳經比亞仔返學, 費事佢在家攪攪震, 可以一直返到 15/7, 再繼續返暑期班, 安樂哂! ...

jolo,

唔該晒,你d website好有用呀!

原帖由 jolo 於 09-6-25 11:25 發表
AS_Baby,

你睇下o岩唔o岩 ??? 以前我都係依樹訂...

印o麥 同 織o麥
http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp?id=

人名貼紙, 好多商場 d 臨時鋪仔/ 文具鋪 都有...
網上, 我係依樹訂過..
http://www.jwlabel.com ...

原帖由 alexmum 於 09-6-25 16:30 發表
我上星期巳經比亞仔返學, 費事佢在家攪攪震, 可以一直返到 15/7, 再繼續返暑期班, 安樂哂! ...

我都係....
阿仔會一路返學, 駁住暑假班.....

我都以為無左暑期班而報左一個興趣班, 好在佢地比我退,
所以可以返番學校的暑期班.

7月學費, 學校扣番伙食費, 都算係咁, 對佢地的安排我覺得合理.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-6-25 16:42 發表
今日班主任打嚟話叫我地可以返去攞功課.

上星期我知冇 summer course, 即刻報咗出面果 d,  點知而家又話有番.  都唔知點好.

另外 July 要照交學費, 覺得有 d ......   

...

7月學費....
我梗係話 ok 無問題, 無異議啦...
我同各位唔同 ....   
跟本, 除左星期六唔返得, 每日要早 d 接走之外, 日日有返學o麻......
學校有老師嬸嬸返, 不停清潔抹野洗野, 開哂冷氣, 有齊番咁多餐食, 我日日返見到個個教職員 都一樣笑容滿面, 重見到有校車添(雖然我仔無搭)....

停課, 所以個個都好忙 ???

7 月開始, 真係越o黎越多同學仔返學囉... 校車都多左好多學生.... 唔知係咪多人返, 連廚房出面個餐單, 無見一排, 星期一見番囉....
阿仔, 好開心呀 ~~ 近星期, 日日都有新勞作/手工拎返屋企......

Hi, all,

六月返咗九日學, 七月冇返過學.  有冇人知 school bus 有冇得退 $$$ ?

JUN我估就無, 7月好似有, 你call 下譚太.
我之前同佢約時間, 佢都有提及如果7月唔搭會安排退款....我囝囝有返學有搭車, 所以無退.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-7-13 03:47 發表
Hi, all,

六月返咗九日學, 七月冇返過學.  有冇人知 school bus 有冇得退 $$$ ?

唔該哂.

Just called 譚太, 你講得啱, June 冇得退, July 可以退 $.

原帖由 alexmum 於 09-7-13 11:39 發表
JUN我估就無, 7月好似有, 你call 下譚太.
我之前同佢約時間, 佢都有提及如果7月唔搭會安排退款....我囝囝有返學有搭車, 所以無退.

升左班啦!仲5開個09-10 k2.
祝各位仔仔女女開學大吉!

好靜呀, 冇人發表.

原帖由 danielmorris 於 09-9-1 12:23 發表
升左班啦!仲5開個09-10 k2.
祝各位仔仔女女開學大吉!

聖三一的配套真的很好,很懷念.

你小朋友新學校生活如何 ?  分享吓呀.

原帖由 danielmorris 於 09-9-3 15:41 發表
聖三一的配套真的很好,很懷念.

danielmorris, 囝囝新校生活開心嗎?

亞仔最近話比我知有個新的uncle mark....我估新的英文老師, 你地知道新老師叫咩名嗎?
‹ 上一主題|下一主題