用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

原帖由 chris712 於 09-10-23 03:29 發表
請問係點嫁?
時間係點?係咪整番比ik1的學生??
當然,,我煮唔係好得..

(之前幾時報過名??)

之前有一張form填全年義工項目, 睇下有冇家長有興趣架。不過當日美食坊未出日期, 而家firm左係17號, 所以有d家長join唔到。
你有冇興趣呀? 如果ok, 你可以留pm比我打比你講。
到時係煮比全幼稚園既下午班學生食架。

原帖由 S.Africa 於 09-10-23 10:55 發表
我有興趣,可否比d detail,例如時間

時間11月17號, 下午1點-4點。
如果你都ok, 你可以留pm比電話我, 我打比你解釋。thank you!

***so far我仲欠6-7個家長架! 多謝各位幫忙呀!

原帖由 Michelle_Hung 於 09-10-23 11:13 發表
哈哈我妗日見到你喇蕭蕭, 不過你見唔到我~ 好彩我早o左上去見老公俾部腦我check email 順便入下BK先見到你個pm, 如果唔係就見你唔到喇~

你講的同老師講一樣, 廖老師昨日見到我同我講停晒博博全部興趣班, 話佢好明顯 ...

哈哈....冇機會同你打聲招呼添, 不過來日方長, 總有一日會相認既
咁你都試下比博博試一試, 又同佢傾下興趣班有咩玩, 開唔開心咁, 可能佢會開心返架! 但如果都唔work, 就真係要停一停囉....

Hebe ma,

呢兩日阿仔腸胃炎,又發燒,又嘔又疴。但阿仔又扭計,話要返學,真頭痛。咦,你改咗興趣班未呀?同埋呢兩日有無功課同特別通告呢?

ok .... 無問題 , 我而家留 tel # 比你啦 !

pls check pm

原帖由 silvia_ng 於 09-10-23 12:10 發表

方便留pm比我嗎? 我或者打比你同你傾。
煮果D野食都係好簡單, 放心! 因為學校都理解而家大部份媽咪都係"無飯煮婦"。

博博 ma,

我估我 hebe 個 case 同你仔仔一樣, 今日番 ballet 又係喊喊喊, 一見到我係 school 入面又喊 , 換完衫又喊 , 番到自己課室又喊, miss choy 都開口叫我 cut 一 d 先 , 仲有唔好再做義工 mama 住啦 ... 唔係佢都係見到我想我陪佢 wor !

今日佢講 hebe 行為已經倒退中 , 成日玩後面個櫃筒唔專心呀, 今日轉左去近門口張枱, 希望佢可以集中 d 上堂

而家等緊佢 tel 再傾下點攪, 今日 hebe 見我走時勁喊 , 仲扯住唔比我走 tim

真係一日差過一日
原帖由 Michelle_Hung 於 09-10-23 11:13 發表
哈哈我妗日見到你喇蕭蕭, 不過你見唔到我~ 好彩我早o左上去見老公俾部腦我check email 順便入下BK先見到你個pm, 如果唔係就見你唔到喇~

你講的同老師講一樣, 廖老師昨日見到我同我講停晒博博全部興趣班, 話佢好明顯 ...

macro ma,

係今日有功課同埋閱讀報告 , 不過又係一本書但有閱讀國樂同閱讀報告要做 .... 唔 g 係唔係漏左一本呢 ??

macro 鐘意番學未好 lor , hebe 日日都喊住話唔番 !

11 月我之前問左 office 話有通告 , 等到今日收到啦 .... 又寫要 10/23 前 (即今日 return ) 我等緊 miss choy call back , 希望可以轉到其他 , 不過我都會 cut 1 - 2 日架啦 ...... 5 日番哂, 可能 hebe 唔習慣都唔定 , 希望減 d 會唔再喊啦 !

原帖由 曦Hei媽 於 09-10-23 22:35 發表
Hebe ma,

呢兩日阿仔腸胃炎,又發燒,又嘔又疴。但阿仔又扭計,話要返學,真頭痛。咦,你改咗興趣班未呀?同埋呢兩日有無功課同特別通告呢?

hebe ma,

hebe真係好似越來越痞你bor, 睇來真係要cut一d.

我都問左miss tsang其他仲有無位, 佢叫我自己打去問候老師.
我見通告11/2-3-4家長日, 但係見miss laura
原帖由 chickenwing2006 於 09-10-23 23:09 發表
博博 ma,

我估我 hebe 個 case 同你仔仔一樣, 今日番 ballet 又係喊喊喊, 一見到我係 school 入面又喊 , 換完衫又喊 , 番到自己課室又喊, miss choy 都開口叫我 cut 一 d 先 , 仲有唔好再做義工 mama 住啦 ... 唔係 ...

係呀 . 我都收到 memo , why 係見 miss laura 架 ??

唔係見 miss choy 咩, 我都怕怕地 .....

會 cut 1 - 2 日 , 不過我未收到 miss choy 個 call , 再問下佢邊 d 有位先 .... 一cut english 個度有 3 日空檔

原帖由 basicjanny 於 09-10-23 23:20 發表
hebe ma,

我都問左miss tsang其他仲有無位, 佢叫我自己打去問候老師.
我見通告11/2-3-4家長日, 但係見miss laura
...

係得一本書嫁,學校借果本係做閱讀報告,閱讀國樂係要家長自己搵/借本書比小朋友架~之前老師係同我咁講的~

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-23 23:13 發表
macro ma,

係今日有功課同埋閱讀報告 , 不過又係一本書但有閱讀國樂同閱讀報告要做 .... 唔 g 係唔係漏左一本呢 ??

macro 鐘意番學未好 lor , hebe 日日都喊住話唔番 !

11 月我之前問左 office 話有通告 , 等到今 ...
[http://www.snugglepie.com]

係呀, 唔該哂你呀 !!

下星期 miss choy 打電話比我, 我再問下佢先 ..... 問左再話比你 g 啦 !!!

原帖由 chris712 於 09-10-24 17:55 發表
係得一本書嫁,學校借果本係做閱讀報告,閱讀國樂係要家長自己搵/借本書比小朋友架~之前老師係同我咁講的~

hi hebe媽,

咁我諗你幫hebe cut d 興趣班呀,同埋我都覺得停左做義工媽媽先, 因為好似我個囡咁. 明明平時...好地地.如果我唔送佢by school bus,佢返學好開心架,但我放假送佢返學,佢都會喊哂口,so我地個囡都係likeo爹我地,所以你先停下等佢習慣左後先再慢慢做返義工媽媽,so我都諗緊,我黎緊11-12月放(數)個fri,好唔好返去做ballet 義工媽媽,我都怕我個囡我走時佢會狂喊~~
仲有個日natalie 佢返黎,做左好多ballet 既動作, (一個小矮人, 兩個小矮人), 跟住跟住又唱左首英文歌, 做d 動作,睇黎佢好like 上ballet class, 我諗住比佢keep住上,我想問呢.中國dance呢,係興趣班個張紙搵唔到for K1既,only for K2校隊,我想問for K1係咪叫舞藝小搖藍呀?

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-23 23:09 發表
博博 ma,

我估我 hebe 個 case 同你仔仔一樣, 今日番 ballet 又係喊喊喊, 一見到我係 school 入面又喊 , 換完衫又喊 , 番到自己課室又喊, miss choy 都開口叫我 cut 一 d 先 , 仲有唔好再做義工 mama 住啦 ... 唔係 ...

hi,係架, 白色一本閱讀報告係for 學校every fri 係圖書館借返黎做既,另一張叫閱讀國樂呢,係紙一張only, 係for 自己係home 搵圖書做架,CCCC,因我個個week都係咁做ccccc,張閱讀國樂紙,係會收左去唔派返架~~

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-25 02:24 發表
係呀, 唔該哂你呀 !!

下星期 miss choy 打電話比我, 我再問下佢先 ..... 問左再話比你 g 啦 !!!

HI~其實我都好奇怪點解會見misslaura , 唔係見班主任咩.唔知係有分見邊個teacher, or all IK1 都見MISS LAURA 呢....~~

原帖由 basicjanny 於 09-10-23 23:20 發表
hebe ma,

...

natalie ma,

係呀 ... 我都會 cut , 睇下要 3 日定 4 日 lor !   miss choy 都未打電話比我, 我會再追問下佢點先

義工 ma ma ~ 睇黎都要 cut , 不過問多句 miss choy 先 , 到時都會麻煩佢搵個個興趣班 miss 講番 !

上星期 ballet 係好好玩 , 7 個小矮人做 7 個動作 ( 拎拎頭, 點點頭, 彎彎腰 , 扭 pat pat .....  ) 另外仲有 "擇提子" , bend bend jump , 乖乖腳送飛吻 , 曳曳腳醜醜醜 .... miss mui 真係攪到佢地好開心架

原帖由 chuchu_ 於 09-10-26 20:31 發表
hi hebe媽,

咁我諗你幫hebe cut d 興趣班呀,同埋我都覺得停左做義工媽媽先, 因為好似我個囡咁. 明明平時...好地地.如果我唔送佢by school bus,佢返學好開心架,但我放假送佢返學,佢都會喊哂口,so我地個囡都係likeo爹我地,所 ...

仲有呀 .... k 1 中國舞就係舞藝小搖藍 , 不過我同小劇院撞左 , 報唔到 lur

我個次同 miss choy 講, k 1 最開心係中華小墨寶同小劇院 , 不過小墨寶就好多人 , 成 50 人一班 wor   我而家想改都未必入到 , 真係超多人架 !

原帖由 chuchu_ 於 09-10-26 20:31 發表
hi hebe媽,

咁我諗你幫hebe cut d 興趣班呀,同埋我都覺得停左做義工媽媽先, 因為好似我個囡咁. 明明平時...好地地.如果我唔送佢by school bus,佢返學好開心架,但我放假送佢返學,佢都會喊哂口,so我地個囡都係likeo爹我地,所 ...

其實有無媽咪知小墨寶同小劇院點好玩法?? 博博一o的都唔肯同我講玩咩, 係早幾日睇到有媽咪話小劇院有個mask叫"丹丹"我先搵返佢果個mask出來問佢係咩黎, 佢講o左少少, 同埋哩幾日成日搵o野扮mic叫我講o野, 我問佢好唔玩, 佢講"好好玩架", 問佢有咩玩架, 老師教咩佢又走o左...

今日開始姐姐會帶佢直接返學, 可以訓多一個鐘, 希望有幫助唔會發脾氣同喊啦..

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-27 00:18 發表
仲有呀 .... k 1 中國舞就係舞藝小搖藍 , 不過我同小劇院撞左 , 報唔到 lur

我個次同 miss choy 講, k 1 最開心係中華小墨寶同小劇院 , 不過小墨寶就好多人 , 成 50 人一班 wor   我而家想改都未 ...

問興趣班d野, 打俾候老師呀,
我今日問左佢星期四:活力體操班 仲有無位, 佢話有, 叫我開票俾老師轉交俾佢, 報下個月的活動.
原帖由 chickenwing2006 於 09-10-27 00:18 發表

我個次同 miss choy 講, k 1 最開心係中華小墨寶同小劇院 , 不過小墨寶就好多人 , 成 50 人一班 wor   我而家想改都未 ...

小劇院我囡番左 3 星期, 真係好開心甘 ! 不過個 miss 好 cool , 個日我番到去想問都唔多理我玩左咩

呢 2 堂我囡番黎好開心下

1. 第 2 堂開始成日攞 remote control 扮 mic
2. 第 2 堂有一小手工 : 丹丹老師
3. 第 3 堂有一頂似生日既 hat , 上面又係有個畫個人仔 : 丹丹 daddy

內容我囡都表達唔到玩咩, 不過我一講今日星期 3 要番去搵丹丹老師 .... 佢就會好開心, 上校車都無喊 !  希望明天都可以唔再喊啦

原帖由 Michelle_Hung 於 09-10-27 12:21 發表
其實有無媽咪知小墨寶同小劇院點好玩法?? 博博一o的都唔肯同我講玩咩, 係早幾日睇到有媽咪話小劇院有個mask叫"丹丹"我先搵返佢果個mask出來問佢係咩黎, 佢講o左少少, 同埋哩幾日成日搵o野扮mic叫我講o野, 我問佢好唔 ...

朗 ma,

thank you 你先 .... 明天我打去問下 , 不過我今日都寫左張 memo 比 miss choy , 我取消英語樂園架啦 !

唔 g 佢有無問到個位侯老師呢 ??

原帖由 basicjanny 於 09-10-27 16:15 發表
問興趣班d野, 打俾候老師呀,
我今日問左佢星期四:活力體操班 仲有無位, 佢話有, 叫我開票俾老師轉交俾佢, 報下個月的活動.

‹ 上一主題|下一主題