用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有無08-09年度K2H家長...快D入嚟傾吓啦 ...
樓主: graceshumwy
go

請問有無08-09年度K2H家長...快D入嚟傾吓啦 [複製鏈接]

各位:

最遲星期五要交環保專題設計喎, 大家做咗未? 未就要快d做喇, 仲有六月份環保報告都要交喇.

開始做assessment喇, 大家要努力溫習喇.

六月份環保報告,,,請問做咩呀?

原帖由 graceshumwy 於 09-6-1 01:08 發表
各位:

最遲星期五要交環保專題設計喎, 大家做咗未? 未就要快d做喇, 仲有六月份環保報告都要交喇.
~easybring~

啫係之前學校派的(我愛地球) 専題研習呢! 六月份係介紹可循環再造的物品.

原帖由 easybring 於 09-6-2 11:22 發表
六月份環保報告,,,請問做咩呀?

今日終於做完assessment喇, 大家都可以鬆一口氣.

吓?已做完asessement?仲諗住同ryan 温習下添!Grace,点解你成曰都知幾時測驗?

事原係阿仔上星期五話自己做咗assessment, 一問之下...佢話係單對單叫佢出去問字, 仲話老師話佢有d唔識, 叫佢返屋企快d溫習會再問佢, 於是星期一我就同佢一齊返學八吓, 老師一見佢就問佢有無溫習, 今日開始做assessment喇, 問番老師...佢話原來怕停課, 所以提早做, 咁我先知咋, 所以我先通知到大家囉. 如果唔係仲乜多唔知, 因正常情況多數都係第二至第三個星期先會做assessment, 所以我一路都以為係二三星期先做, 只係今年有h1n1先提早咋, 平常你可以計到大約個時間, 多數都係10月, 12-1月, 3月, 6月做.  

原帖由 JoyceMum 於 09-6-3 23:28 發表
吓?已做完asessement?仲諗住同ryan 温習下添!Grace,点解你成曰都知幾時測驗?

Oh! I understand.  My ryan seldom talk about school life.  Summer is coming, so great!!
Wish all of you have a nice holdiay.
Joycemum

夜晚新聞話明天會開會睇吓使唔使全港停課呀 !!
好彩做咗assessment咋, 唔係就煩喇, 我諗就算停課, 都應該唔使暑假保課啦, 而家佢地都係溫習多, 無乜教新嘢.

昨日我都覺得奇怪, 無理由放兩個星期得咁少功課, 問阿仔又唔知, 終於今日老師打左電話嚟叫星期一返去攞功課喇, 老師話會有十日功課比我地, 真係停一日都唔掂. 照舊日日都要做D功課先得.

回覆 310# graceshumwy 的文章

我住康盛花園的, 可以告知觀塘架褓姆車嘅資料嗎?

觀塘架褓姆車唔去康盛花園架, 最盡去到秀茂坪同油塘, 你要搵番tseung kwan o線先啱喎.

原帖由 sarahlmf 於 09-6-19 16:24 發表
我住康盛花園的, 可以告知觀塘架褓姆車嘅資料嗎?

我好想知根德園是否好差是傳統學校

‹ 上一主題|下一主題