用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

原文章由 maylinlam 於 07-7-15 14:48 發表
校服我買了7碼你地呢

男仔7碼會唔會好大件???
我女女99 cm高 , 攞左件 5碼校裙,著上身就剛剛好,但怕出年會唔o岩著,所以仲諗緊換唔換好呀!!!!!

updated

~AM CLASS~
~~~~~~~~~
BB名 (男/女)...住邊區 ...校車...login....茶點
==============================
N1A
Andreas (女)...馬灣.....yes...Krystal..Y
ching (女).......上水.....no....gertrude
Him (男).......將軍澳...yes..HH-ma
Jerry (男) .......................maylinlam

N1A1
Coby (女)......沙田.....yes..cobymom..Y
Marco (男)...九龍灣..yes...crystallam519..Y

N1B
Victoria (女)...西貢.....yes...gogoMa..Y
Justin (男)...鑽石山..no....justin1218
Natalie (女)....TKO.....yes..sumsumpapa..Y
Anson仔(男)....土瓜灣....yes....me816...Y
Long (男)...................taipo....yes..longwing
Noelle (女)....藍田...yes...siupoy818...yes

N1B1
Anson (男)...油塘......yes....kittty.....Y
Isaac (男)...馬鞍山....yes...meldoy2216..N

N1C
Christy (女)................K.T.....no....stepanie

N1D
Phevos (男)...將軍澳.yes...anitawai...Y
Naoki (男)...元朗..return..Fionyiu..Y
謙謙 (男)....沙田.....yes..twinnelui..Y
Marco (男)...深井.....yes..midmid..Y

N1E
匡匡 (男)...馬灣.....no....siufo..Y
俊僖(男)....荃灣...... no... heihei2004

N1F
Jeffrey (男)....KTO.....yes..ruby-cheng..Y

~PM CLASS~
~~~~~~~~~
BB名 (男/女)...班別...住邊區 ...校車...login....茶點
==============================
N1A.
YingYing (女)............官塘......yes........ShinTeresa

N1B
GABRIEL (男)..屯門.....yes........patsm..Y
Charlotte (女)....TsuenWan..yes..issacmama..N
BOBO (女) ....荔枝角...yes....evelette...Yes

N1C
cherry (女).....荔景.....yes........maggieszt..N
Zoe (女).........沙田.....yes........ww_so..C

N1D
Sonia (女) .....美孚 -- yes --aptycw --Y
Natalie (女)...Kowloon Bay...CTWCHERYL...Y

(以下媽咪請自己加番入自己O個班,因我冇你地O既資料.Thank you~)
Stephanie (女)............將軍澳..yes..ysandy
Noelle (女)..................藍田....yes...siupoy818
Owen (男)..................荔枝角..yes..Hinsmom
yan tung (女).............青衣......no...yickmaggie  
Mark (男).................屯門......yes........ngkawunkaren

~如有 join 新生適應班,請在下面加名啦 ~
=========================

- Stepanie ------ 囡囡 Christy
- Krystal -------- 囡囡 Andreas
- ysandy -------- 囡囡 Stephanie
- siupoy --------- 囡囡 Noelle
- Hinsmom ------仔仔 Owen
- sumsumpapa --囡囡 Natalie
- HH-ma ---------仔仔 Him
- aptycw----------囡囡 Sonia
- me816 ---------仔仔 anson
-Maggie ----------囡囡 yan tung

我個女(4)碼都大件... ...

[quote]原文章由 Krystal 於 07-7-16 01:10 發表

我女女99 cm高 ,

I also bought size 4 for my little prince.  Just fit him.  So good.

原文章由 gogoMa 於 07-7-16 23:44 發表

[quote]原文章由 Krystal 於 07-7-16 01:10 發表

我女女99 cm高 ,  
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

原文章由 Fionyiu 於 07-7-17 00:04 發表
I also bought size 4 for my little prince.  Just fit him.  So good.

I bought Size 5 for my girl. But just fit, I think only fit for 1st term. Their uniform size is quite big different, size 5 & size 6 已經差1 inch. Next term I may buy for her from outside. Anyone know about if I buy the uniform outside, is it big different ?

我都買左5碼比個仔,但我想如果買黑皮鞋應該買邊間好?

me2 阿女著size 4 都嫌大件
原文章由 gogoMa 於 07-7-16 23:44 發表

我女女99 cm高 ,  

今日返學前班點呀?

阿女今日返學喇!雖是學前班,但佢都好開心!
目送佢入去果一刻,有點感動添!
不過我遲了丁點去接佢,老師話佢喊 (皆因其他小朋友"hum hum"聲去撘校車,所以有點驚!) 話時話,今日準時12點去接佢,但大半同學仔已經散了,究竟幾多點鐘走呢?

Krystal唔好意思尋晚見到個missed call都夜了,so i didn't call you back! 係呢你囡囡點呀?我最終都冇著校服&咩學校書包喎!你呢?

原文章由 twinnie 於 07-7-18 19:03 發表
我都買左5碼比個仔,但我想如果買黑皮鞋應該買邊間好?

我女女o係 toonsland 買左對黑鞋 , 特價左 $89.9 (男/女款都係) , 快d去睇下啦 ~

原文章由 ShinTeresa 於 07-7-18 23:37 發表
me2 阿女著size 4 都嫌大件

今日見到你女女的身型,著4碼都唔會好大件 ...
哈哈 ~ 咁都認到我個女 ... 勁呀 !!!

原文章由 siupoy818 於 07-7-19 14:13 發表
今日返學前班點呀?

阿女今日返學喇!雖是學前班,但佢都好開心!
目送佢入去果一刻,有點感動添!
不過我遲了丁點去接佢,老師話佢喊 (皆因其他小朋友"hum hum"聲去撘校車,所以有點驚!) 話時話,今日準 ...

唔緊要 ...
我今日著便服咋,因女女下午要去健康院,費是著住uniform周圍走,聽日我會著番校服+書包 ...

仲有,我女女話今日玩左sir滑梯,絹山"lone",仲有...放學o既時後我個女唔肯走呀!!!!!

我仍然都好驚 ,個仔正式返學會唔會 ....

今日女女搭school bus返學,
估都估唔到佢全程都無喊過,
好叻,連司機叔叔同姨姨都話,
返到學校女女話有好多玩具,
還學上廁所^^

[ 本文章最後由 sumsumpapa 於 07-7-19 18:35 編輯 ]

囡囡都講有玩"sir"滑梯,仲有唱歌啦,玩積木!我問佢有冇波波池,佢話冇波波喎!仲有一個撘一個膊頭去玩啊!

更正:阿女張學生証都係橙黃色呀(邊有媽咪咁大懞呢 )!

York Uniform - Big Sale

hi 各york 媽媽:

我有一套(全新) york PE uniform
及一套(全新) york女生校裙 平讓.
有興趣, 與我聯絡.
thanks.

你個女好易認呀 其實係我係甘牛甘眼 想識你ma 另外 我個女到我放工返去 都仲話要咩書包返學 好似好中意 我放心 lu 佢同我講有玩滑梯 冇話有波波池 可能阿女未係好識分 淨係知有得玩就得 個miss 都話阿女好叻 冇喊 送佢返學時 阿女冇同我byebye又冇望返轉頭 我仲驚佢入到斑房先喊 好釆又冇 forme 我已經覺得阿女好叻好叻 我好安慰呀 見佢入去返學 自己都有d感動到眼濕濕 阿女大了 有d自大tim希望各位mami 唔好嫌我煩    
原文章由 Krystal 於 07-7-19 15:25 發表

今日見到你女女的身型,著4碼都唔會好大件 ...
哈哈 ~ 咁都認到我個女 ... 勁呀 !!!

已送出了!
各位N1的mami,
我有以下YORK的二手校服送出:
冬季5碼男裝校褸一件
冬季6碼男裝恤衫一件
冬季5碼運動服兩套
夏季5碼運動服一套
有意pm我啦!

注:九龍灣自取不分拆及只限曾在這標題內發表的mami(避免有人轉售)

[ 本文章最後由 Alien 於 07-7-21 13:17 編輯 ]

睇過york隻開學簡介DVD,
好似都攪幾多活動喎

我個小朋友第1日係自己帶返學,今日搭school bus喊到鬼咁
‹ 上一主題|下一主題