用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: Rachethew
go

校際音樂節 [複製鏈接]

原文章由 yinyin 於 08-3-13 00:22 發表
唔知停課會不會不用比賽呢, 有冇人記得沙士果時有冇停比賽架

沙士果時完晒比賽架啦........

剛收到朋友通知,今日比賽取消
原文章由 Sindy 於 08-3-13 00:50 發表

沙士果時完晒比賽架啦........

各位家長:

香港學校音樂及朗誦協會宣報: 因教育局宣報全港幼稚園及小學由即日起停課兩週, 故現正舉行的第六十屆香港學校音樂節將只保留中學組及部份未受影響之賽事.

於今天(3月13日星期四)舉行之賽事如下:
1. 項目N241高級組弦樂隊
2. 項目N244高級組學校管弦樂隊
3. 項目U312中學美樂笛小組合奏
4. 項目N411第9組中學中級組長笛獨奏
5. 項目N446中學高級組圓號獨奏
6. 項目N454第1組中學初級組長號獨奏
7. 項目N454第2組中學中級組長笛獨奏
以上項目的參賽者必須於指定比賽時間準時出席比賽。

至於今天下午舉行之粵曲決賽及優勝者表演將只保留決賽部份. 而項目N801藝術歌曲獨唱公開組及N802歌劇獨唱公開組之賽事安排將於今天中午十二時於該會網站內公佈. 至於其他受影響賽事之安排, 該會將容後公佈.

另外,3月14日至3月20日的賽事安排, 請稍後溜覽香港學校音樂及朗誦協會網站.
http://www.hksmsa.org.hk/

原文章由 gogochurch 於 08-3-12 23:44 發表
Dear Kwankit,

My daughter has not played her U118 competition yet, but heard some comments :-

1. Count the beats correctly
2. Para. 2 & 4 - Scherzando - playful; LH has to be pp.
3. Para. 1, 3, 5 w ...

Dear gogochurch,

多謝你的回覆, 你的囡囡於何時參賽這首歌, 希望大家都可以取得好的成績.

我囡都係今日比賽, next week還有一首.....我囡就5多happy la, 因為佢言念住彈埋今曰lei 首, 就可以專心練另一首0麻!
原文章由 blythe 於 08-3-13 00:24 發表

係呀!我囡明天比賽,
係咪都取消埋呢!??

[ 本文章最後由 asinai 於 08-3-13 09:28 編輯 ]

我剛打去校際那邊, 可惜一直未能接通, 我想反映番比佢地聽, 係咪應該要一刀切取消, 點解唔可以由參加者同學校自行決定參加與否呀!!~

練左幾個月, 如箭在弦, 點可以話取消就取消呀!!

真的很慘,小學管弦樂隊比賽今天不能進行,已經練了差不多一年啦,聖誕和農曆年假期也沒有休息來練習,真是有血有淚呀,說一聲停課就化為烏有 ,小朋友都很不開心 ,老師和指揮的一番心血簡直...

原文章由 Zoey 於 08-3-13 10:26 發表
我剛打去校際那邊, 可惜一直未能接通, 我想反映番比佢地聽, 係咪應該要一刀切取消, 點解唔可以由參加者同學校自行決定參加與否呀!!~

練左幾個月, 如箭在弦, 點可以話取消就取消呀!! ...

[ 本文章最後由 cheungll 於 08-3-13 11:52 編輯 ]

原文章由 cheungll 於 08-3-13 11:47 發表
真的很慘,小學管弦樂隊比賽今天不能進行,已經練了差不多一年啦,聖誕和農曆年假期也沒有休息來練習,真是有血有淚呀,說一聲停課就化為烏有 ,小朋友都很不開心 ,老師和指揮的一番心血簡直 : ...

我剛 send 了 email 去, 因真係無法打通佢地既電話, 希望佢地真係慎重考慮下!!~  我地都係個人同團隊既比賽都未進行 , 個人比賽項目亦應該可以由比賽者自行決定出席與否啦, 一句取消真係好容易啊 !

[ 本文章最後由 Zoey 於 08-3-13 11:57 編輯 ]

Dear Zoey,

我唸你唔好期望他們會好快覆你,因為我早排都send過email比他們關於比賽歌錯歌詞的問題,他們足足十日才回覆。
呀女都仲有3場比賽,都唔知延期定取消,現在只有等。

原文章由 Zoey 於 08-3-13 11:55 發表

我剛 send 了 email 去, 因真係無法打通佢地既電話, 希望佢地真係慎重考慮下!!~  我地都係個人同團隊既比賽都未進行 , 個人比賽項目亦應該可以由比賽者自行決定出席與否啦, 一句取消真係好容易啊 :badfe ...

回覆 #2 cheungll 的文章

我囝囝今早起身,知道比賽取消都呆了.練習的時間和精神全部都浪費了.六年班的小朋友最慘了.明年沒得代表學校參加團體比賽了.

小朋友真係會好唔開心. 我女明天運動會都未知點.  音樂節首歌練咗好幾個月啦, 都無機會比賽 . 唉.......

原文章由 violetching 於 08-3-13 12:24 發表
Dear Zoey,

我唸你唔好期望他們會好快覆你,因為我早排都send過email比他們關於比賽歌錯歌詞的問題,他們足足十日才回覆。
呀女都仲有3場比賽,都唔知延期定取消,現在只有等。

...

Dear violetching,

若大家都唔想取消餘下既賽事, 一齊向校際那邊反映一下啦!  今早一直到 e 家, 都打唔通電話, 最後都 send 了 email 同佢地講, 唔好話取消就取消.

星期六阿女都有另一個中小學普通話比賽要進行, 佢地大會一樣如期舉行, 由學校同家長自行決定出席與否, 我覺得這樣不是更好嗎!~

有最新公布了...請留意.

原文章由 Zoey 於 08-3-13 12:48 發表

若大家都唔想取消餘下既賽事, 一齊向校際那邊反映一下啦!  今早一直到 e 家, 都打唔通電話, 最後都 send 了 email 同佢地講, 唔好話取消就取消.

星期六阿女都有另一個中小學普通話比 ...

但好似無清楚指示有否延期或直接取消,希望快D有安排啦,呀女問咁仲駛唔駛練?

原文章由 kiwaiwong 於 08-3-13 13:27 發表
有最新公布了...請留意.

Zoey,

我send了email去表達意見啦!

原文章由 Zoey 於 08-3-13 12:48 發表

星期六阿女都有另一個中小學普通話比 ...

你click入去你比賽日的下載文件就見到是否已取消.  這是14Mar 的-- http://www.hksmsa.org.hk/flu/SN14-3.doc
原文章由 violetching 於 08-3-13 13:34 發表
但好似無清楚指示有否延期或直接取消,希望快D有安排啦,呀女問咁仲駛唔駛練?

Dear kiwaiwong,
我的意思係取消的event會唔會稍後再安排比賽,或是完全取消。

原文章由 kiwaiwong 於 08-3-13 13:49 發表
你click入去你比賽日的下載文件就見到是否已取消.  這是14Mar 的-- http://www.hksmsa.org.hk/flu/SN14-3.doc

原文章由 violetching 於 08-3-13 13:34 發表

violetching,

很多賽事都取消了, 沒有說延期, 所以佢地應該乜都唔理, 一刀切取消了大部份的比賽!~

真令人失望!  咁既大會 . . .

已再 sent 了電郵, 務必要佢地回覆一下, 不是不接聽電話就可以.

醒目開學勳章

原文章由 Zoey 於 3/13/08 13:57 發表

很多賽事都取消了, 沒有說延期, 所以佢地應該乜都唔理, 一刀切取消了大部份的比賽!~

已再 sent 了電郵, 務必要佢地回覆一下, 不是不接聽電話就可以. ...

只保留中學組別,其他全部取消左喇。

zoey, 對呀, 電話一直打不通.  真係好失望.

原文章由 Zoey 於 08-3-13 13:57 發表

已再 sent 了電郵, 務必要佢地回覆一下, 不是不接聽電話就可以. ...
‹ 上一主題|下一主題