用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區
樓主: CCW
go

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區 [複製鏈接]

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區

sabina_bb, crystal111 & venuscheng,

原來今日NG唔係好多人扮野, 其他班多d, 得charlotte扮snow white(ms.alton見到她好興奮! ), 有個女仔扮cinderella(後來charlotte話果個係海晴), 仲有幾個batman.  掛住同ms.cheung傾係留意到甘多, 今晚再問charlotte先.

小熊媽咪 寫道:
sabina_bb, crystal111 & venuscheng,

原來今日NG唔係好多人扮野, 其他班多d, 得charlotte扮snow white(ms.alton見到她好興奮! ), 有個女仔扮cinderella(後來charlotte話果個係海晴), 仲有幾個batman.  掛住同ms.cheung傾係留意到甘多, 今晚再問charlotte先.

我整個眼罩比MATTHEW, 等佢更加似BATMAN, 但佢唔肯戴.   

[quote]
venus823 寫道:
為了下午的party,昨晚全家一齊整

meowross

睇你形容囡囡今日返學的情景, 好好笑呀. 可惜我仔返下午班兼且我今日請唔到假, 睇唔到阿仔 & 其他小朋友的興奮開心樣. 我叫工人姐姐幫我影d相 (等校車時)... 但係工人姐姐投先打黎話佢唔識攪部機的閃光燈 function, d相可能會好 '暗'.:cry:  :cry:

我仔同你囡囡一樣, 講中文有進步, 不過依然係好短ge句子 &  詞語多. 還有, 到目前為此, 我仔只係認到3個中文字 '口', '人', '大' (仲要呢幾個字在 pre-nursery 已經學o左), 我諗, 阿仔比其他小朋友學得慢.

Venuscheng,
我仔好鐘意食

小熊媽咪,

你今日有去到學校?可惜我地遇唔到.我同Karen, blakemom & jamie (NGREEN媽咪)都有約埋一齊去.
D小朋友好開心.好多小朋友都扮鬼扮馬.
Karen & blakemom記住oct 29都同Cherie & Blake dress up.到時所有小朋友會有大合照.
小熊媽咪 寫道:

Kristen once go into the classroom, she tell Ms Law: "Ms Law, I pretend a princess"
I'm so happy she is so enjoy!!

Jamie,

我成日同Karen講,咩你咁難搵架,今日終於見到面,多D蒲頭啦!
Jamie 寫道:
Kristen once go into the classroom, she tell Ms Law: "Ms Law, I pretend a princess"
I'm so happy she is so enjoy!!

CandyBB,

哎喲~~ 我依排無入o黎chat... 好"背"tim

我無幫zoe 扮野o架... 幫著到 去飲 咁樣咯, 個囡俾校車ee讚佢靚, 已經好開心勒...
佢得一條 snow white dress 咋, 條裙又長 怕佢自己唔小心 會跌到 又怕弄髒 1029gathering 咪無得著 ?? 所以無扮... 我見校車上有 witch & 公主 丫 ...

CandyBB 寫道:
今朝送achilles上school bus見到个个小朋友都扮得好靚, 有sleeping beauty, cinderella ......., d家長係到映相, k3大哥哥, 大姐姐个个都好出位 , 初初仲唸住唔幫achilles扮, 好彩最後都扮左海盜. 下午班嘅小朋友記住扮靚d la!!      

fyeung 寫道:
小熊媽咪,

你今日有去到學校?可惜我地遇唔到.我同Karen, blakemom & jamie (NGREEN媽咪)都有約埋一齊去.
D小朋友好開心.好多小朋友都扮鬼扮馬.
Karen & blakemom記住oct 29都同Cherie & Blake dress up.到時所有小朋友會有大合照.

有呀....不過大塞車, 成9:05am先到學校.     聽講窩打老道爆水管wor.

oct 29 charlotte都dress up!

小熊媽咪 寫道:

係呀....仲有1個好"青見"仔架, 成套老西, 係butterfly組, 唔知係咪keith呢?

venus823, feel到您地一家人幾咁"大陣象".........不過我都係吖!

計我話, 家下做女真係幸福, 開個party都有咁多人服侍, 第日嫁人都唔知點算!

venus823 寫道:
為了下午的party,昨晚全家一齊整啫哩糖...阿女(venus)都不知幾高興..負責攪同"筆"碗....我預備了全班份量.同埋預備埋切片蜜桃(阿女好鍾意食).希望今天佢地玩得開心d!!!   

mmak,

您仲好笑, "著到去飲咁囉".....+下d細路.....都係嗰句, 幸福都暈!

meowross 寫道:
mmak,

您仲好笑, "著到去飲咁囉".....+下d細路.....都係嗰句, 幸福都暈!

同意.....以前細個去街衫都唔多件, 有時執家姐架咋.  依家連呢d穿1-2次既扮野衫都有...真係好幸福.

醒目開學勳章

Dear choimum

好多謝你幫我留意 charlotte 呀! Sorry 今日無同你地影到相, 因為我攪喊左我女, 等旅行個日我地再影過吖. Charlott 入到學校一見到我就開始扁咀, 坐係課室時仲喊埋出黎, 攪得我方寸大亂, 或者係我攪得佢方寸大亂. 唉~ 我想如非必要, 我都係唔應該再係學校出現啦. 如有機會, 麻煩你同其他 n purple 家長幫我留意下 charlotte 啦!

小熊媽咪 寫道:
[quote]
小熊媽咪 寫道:

係呀....仲有1個好"青見"仔架, 成套老西, 係butterfly組, 唔知係咪keith呢? [/quote]
一定唔係我個仔因為我個仔著t-shirt同長褲. 小熊媽咪有無見到我個仔呀? 佢扮batman同有eyemask(eyemask中間有隻綠色大蝙蝠). 本黎諗住今早整d腸仔咁點知噖晚個女唔係好舒服, 即時無晒心機. 今日都好想去不過請唔到假 下次生日會係12月, 仲係我個仔生日既月份, 我諗到時一定會去, 仲會整多d野食.
我想問你今日係唔係陪個女返學直至放學呀? 有無影相? 佢地係唔係無咩野食呀, 因為我工人話帶左好多糖果
另外我想問個讀書報告知唔知要點做同做係邊呀 好多問題添

meowross,

我個女既snow white扮相....好作狀呀河!

sabina_bb 寫道:
一定唔係我個仔因為我個仔著t-shirt同長褲. 小熊媽咪有無見到我個仔呀? 佢扮batman同有eyemask(eyemask中間有隻綠色大蝙蝠). 本黎諗住今早整d腸仔咁點知噖晚個女唔係好舒服, 即時無晒心機. 今日都好想去不過請唔到假 下次生日會係12月, 仲係我個仔生日既月份, 我諗到時一定會去, 仲會整多d野食.
我想問你今日係唔係陪個女返學直至放學呀? 有無影相? 佢地係唔係無咩野食呀, 因為我工人話帶左好多糖果
另外我想問個讀書報告知唔知要點做同做係邊呀 好多問題添

妳講起綠色大蝙蝠eye mask有d印象呀!  他好可愛呀!

妳個女點呀 :-|  希望她快d好返!

無呀....唔准陪架! 跟住我返公司lu.

緊係多糖果啦...個個家長都拎去, 我見到張檯d糖果小食, 成坐山甘i呀! :  :  :

讀書報告好似係填手冊貼住個張星星紙, mark返小朋友有幾喜歡個本書wor.   

小熊媽咪 寫道:

係呀....仲有1個好"青見"仔架, 成套老西, 係butterfly組, 唔知係咪keith呢?

MATTHEW原本都有套踢水兔, 但有件恤衫有少少短, 所以成套送左比人, 早知今日咁多公主, 我就讓囝囝著埋今日先送比人啦!

小熊媽咪 寫道:
妳講起綠色大蝙蝠eye mask有d印象呀!  他好可愛呀!

妳個女點呀 :-|  希望她快d好返!

無呀....唔准陪架! 跟住我返公司lu.

緊係多糖果啦...個個家長都拎去, 我見到張檯d糖果小食, 成坐山甘i呀! :  :  :

讀書報告好似係填手冊貼住個張星星紙, mark返小朋友有幾喜歡個本書wor.   

你用好可愛黎形容男仔 :cry: 不過佢細個時個個都話佢好"靚女"   不過佢d皮膚真係白裹透紅, 真係比佢吹脹 仲要白過個妹  怪唔得下一胎真係女啦    
個女鼻塞下半晚瞓得唔好 (我都係) 咪又係比個仔傳染囉
咁佢地有無tea食呀, 我都驚太多糖無野食

小熊媽咪,

有少少, 佢好掂! 仲識得擺個側身post............通常呢種post係 for 露背裝真空上陣嗰d.........小心小心, 佢e家未識咋, 遲d您就知

您嗰套snowwhite同我個囡嗰套又有d出入, 係咪係我上次講嗰度買??等我得閒又post張相出嚟先!

小熊媽咪 寫道:
meowross,
我個女既snow white扮相....好作狀呀河!
‹ 上一主題|下一主題