用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 07 Munsang k1 一齊來傾吓
樓主: ms0665
go

07 Munsang k1 一齊來傾吓 [複製鏈接]

eee....K1C無呢張紙仔wor
原文章由 queen180307 於 07-8-29 23:43 硐表
Tammyswl,
張藍色紙仔先寫老師可致電家長的時間.(方便日後老師與我地聯絡) 如果小朋友有特別性格, 或需老師特別注意地方, 亦可寫在藍色紙仔上.

你意思係無得陪坐車 但係我係連阿仔都無得坐呀
陪就更加唔使講....一日都無:cry:
唉...隻佬話...梗有第一次ga la....叫我唔好咁擔心wor
...即係....佢9月4日就自己返學la:cry: :cry: :cry:
原文章由 hin_ma 於 07-8-29 17:36 硐表
9月3日第一日返學,冇得撘校車添,我怕仔仔唔肯上車呀... ,你們會陪細路返幾日學?

原文章由 fenniemyt 於 07-8-29 19:47 硐表

如果我囡囡畢業時扮
成咁,我唸我會笑到收唔到口

fenniemyt,
原來你話呢様, 唔知點解, 無mug 仔扮野相....

AM Class :

ritaor66-----------------K1C (上水)

HoiHangBB----------(青衣)
Howard_Ho-----
---K1B (黄大仙)
linusivan---------------K1C (粉嶺)

tammyswl--------
(Markus Lee)---K1B (美孚)
queen180307----
---K1B (青衣)
doramoney------
女---K1D (Kwun Tong)
lovebbmom--------仔---K1D (tai wo hau)

PM Class :

Kityeehim-------

mazielai------------
little_hiway-----女---
(官塘)
hin_ma-------------
仔---K1E

A&S---------------

MetoCity-----------(TKO)
fenniemyt----------
---K1G (Diamond Hill)
WKW --------------
女---K1G
anna2308-------------K1H (沙田)
chunchunbb-------仔---K1F (TKO)

Moon04--------------K1H (沙田)
阿Jan----------------K1H
MKY--------------仔---K1F
Anson媽媽----仔---K1F
MAN75---------女---K1F

ritaor66,
老師話每班既班主任做法都唔一樣架
原文章由 ritaor66 於 07-8-30 00:49 硐表
eee....K1C無呢張紙仔wor  

重新整理過....容易d搵同學仔ma..

AM Class :

Howard_Ho-----仔---K1B (?大仙)
queen180307----女---K1B (青衣)
tammyswl--------仔(Markus Lee)---K1B (美孚)
ritaor66--------------仔---K1C (上水)
linusivan------------仔---K1C (粉嶺)
doramoney------女---K1D (Kwun Tong)
lovebbmom--------仔---K1D (tai wo hau)

HoiHangBB--------女--(青衣)

PM Class :

hin_ma-------------仔---K1E
chunchunbb-------仔---K1F (TKO)
MKY--------------仔---K1F
Anson媽媽----仔---K1F
MAN75---------女---K1F
fenniemyt----------女---K1G (Diamond Hill)
WKW --------------女---K1G
anna2308----------仔---K1H (沙田)
Moon04-----------女---K1H (沙田)
阿Jan-------------女---K1H
Kityeehim-------仔
mazielai------------女
little_hiway-----女---(官塘)
A&S---------------女
MetoCity-----------女(TKO)

原文章由 queen180307 於 07-8-29 23:43 硐表
Tammyswl,
張藍色紙仔先寫老師可致電家長的時間.(方便日後老師與我地聯絡) 如果小朋友有特別性格, 或需老師特別注意地方, 亦可寫在藍色紙仔上.

Thank you! queen 180307
你住青衣 - 會搭校車or自己帶小朋友返學, 我個仔搭校車 - 百利
9月3日開學見 - 我個仔叫李正鏗

係呀,第一天係冇得坐校車,第二天才有得坐,我問過有得陪坐,但邊日有得陪就仲未知? 好似陪放學坐咋...自己撘車到學校先law.

原文章由 ritaor66 於 07-8-30 00:52 硐表
你意思係無得陪坐車 但係我係連阿仔都無得坐呀
陪就更加唔使講....一日都無:cry:
唉...隻佬話...梗有第一次ga la....叫我唔好咁擔心wor
...即係....佢9月4日就自己返學la:cry: :cry: :cry:  ...

咁都好呀...起碼可以感受吓個仔坐車ge情況吖嘛...
我...一次都無呀
原文章由 hin_ma 於 07-8-30 19:52 硐表
係呀,第一天係冇得坐校車,第二天才有得坐,我問過有得陪坐,但邊日有得陪就仲未知? 好似陪放學坐咋...自己撘車到學校先law.

Tammyswl
Hello, 小女會搭校車返. (係郭叔車)
我都好期待9月3日. 希望到時可以同你及鏗鏗認識.
小女個名我pm你呀.
原文章由 Tammyswl 於 07-8-30 15:35 硐表

Thank you! queen 180307
你住青衣 - 會搭校車or自己帶小朋友返學, 我個仔搭校車 - 百利
9月3日開學見 - 我個仔叫李正鏗

開學la.....
今朝阿仔......超百厭 又多口
我諗k1c同學仔一定知係邊個

原文章由 ritaor66 於 07-9-3 14:32 硐表
開學la.....
今朝阿仔......超百厭 又多口
我諗k1c同學仔一定知係邊個

今日見阿仔上校車, 又擔心, 但又好感動, 佢又大一歲lu

係呀..我個仔都係今日第一次坐校車,不過我出咗去睇佢,始終第一次加上落雨,我都想多d了解,就係咁阿仔上堂玩玩下忽然喊咗一陣...都係我唔好比佢見到我ops:" /> ops:" />
頭先我都有少少失落感:(
依家我都差不多落樓接仔la:D
原文章由 lovebbmom 於 07-9-4 09:26 硐表

今日見阿仔上校車, 又擔心, 但又好感動, 佢又大一歲lu

原文章由 ritaor66 於 07-9-4 11:36 硐表
係呀..我個仔都係今日第一次坐校車,不過我出咗去睇佢,始終第一次加上落雨,我都想多d了解,就係咁阿仔上堂玩玩下忽然喊咗一陣...都係我唔好比佢見到我ops:" /> ops:" />
依家我 ...

ritaor,
你住邊頭...

原文章由 ritaor66 於 07-9-4 11:36 硐表
依家我 ...

ritaor,
咁你住邊頭...? 要幾點上車...
今朝, 我見到阿仔上車時候, 都有d 小朋友係車到...

住上水...7:15am上車
原文章由 lovebbmom 於 07-9-4 14:02 硐表

ritaor,
咁你住邊頭...? 要幾點上車...
今朝, 我見到阿仔上車時候, 都有d 小朋友係車到...

Just recevied a call from teacher...just told me how my son is doing today....she said that he likes to walk around but when the teacher asked him to sit down, he can do that & listen to the teacher.  She said that he is okay at least not crying....Thanks god!

各位, 等我都報告下小女第一日既情況:
今朝陪亞囡上車, 佢無喊, 自己肯上車重同我地講
拜拜. 我覺得都ok啦. 話哂自己第一次搭車.
希望聽日都係咁乖就好啦. 不過回程係校車已經瞓左.
佢重話俾我知有人係校車嘔呀. (依單應該係堅料)
不過佢重話係學校有人打佢, 不過唔知真定假.(依單可能係流料)

hi
我今日接阿仔...嘩...遲咗超過半個鐘先返到黎,等到我傻...又擔心wor.. 希望聽日準時d la
阿仔都係瞓到呆呆地...落車仲想瞓...
不過都好開心,佢今晚用畫板畫咗個公仔,雖然係簡單一個圓圈加兩點做眼同橫線做口...但係d位好岩,佢話係今日學ga
真係開心佢學到野
原文章由 queen180307 於 07-9-4 22:27 硐表
各位, 等我都報告下小女第一日既情況:
今朝陪亞囡上車, 佢無喊, 自己肯上車重同我地講
拜拜. 我覺得都ok啦. 話哂自己第一次搭車.
希望聽日都係咁乖就好啦. 不過回程係校車已經瞓左.
佢重話俾我知有人係校車 ...

[quote]原文章由 lovebbmom 於 07-8-30 09:54 發表
網上出唔到所有資料有無人可以幫我update吓呢
Thank you!

AM Class :

ritaor66--------------仔---K1C (上水)
HoiHangBB--------女--(青衣)
Howard_Ho-----仔---K1B (黄大仙)
linusivan------------仔---K1C (粉嶺)
tammyswl--------仔(Markus Lee)---K1B (美孚)
queen1803 ... [/quote

PM Class:
Metro City=TGV-----------女--- K1H (TKO)
‹ 上一主題|下一主題