用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)
樓主: monmantong
go

2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6) [複製鏈接]

Re: 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)

[size=large]~~Morning~~

Re: 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)

Supergirl,

我係中旅社到買package架,大約$1,000/位(成人),已包括酒店,野生動物園,馬戲團,酒店早餐及船飛(小童要另買船飛,但你細囡我就唔清楚駛唔駛買)
早餐係白老虎餐廳食,食物一般,如果你坐個個位近的話,應該可以見到白老虎,但唔需要係白虎餐廳食,係出面都可以見到白老虎架

[quote]
supergirl 寫道:
QQ2003,

我都想去長隆玩, 請問你個package幾錢, 小朋友係未要回郷証? 除

QQ:

在游會買係要成350一件(連身衫), 你果件有牌子都係要成400[quote]
QQ2003 寫道:
Hillary2002,

大少爺同事介紹"Bunn's",要成$400一件,我想睇下有冇d平d既,如果冇我就可能會去買e件law  
你有冇發覺成朝得我同你講野,d人去晒邊樹呀??   

[quote]
Hillary2002 寫道:
qq:

連鎖店可能無架, 你去d游泳用品店晤
依晴Hillary, 依韻Eleanor

QQ,

有無落雨啊? 熱唔熱啊? 好玩定啦!

野生動物園 – 係唔係番禺野生動物園啊? 上次去Bangkok, 我有帶Adrian 去Bangkok 的Safari World, 佢都睇得好開心! 如果我去長隆, 都會去嘅!

如果可以近距離睇到熊貓, 咁Adrian實又好開心的! 因為佢係海洋公園都睇得好鬼 c 開心架! 咁真係要去囉!

馬戲團 – 我知好睇架! 睇電視介紹時都好[正]!

但我如果去長隆, 我未必住長隆酒店了, 我上次住過, 又唔係好靚, 一般啦! 如果我去, 我寧願住 但山福酒店了! 因為平過長隆酒店好多!

好啦! 聽好人的comments 都好, 就等我去完海南島就又plan 下次去啦!

Supergirl,

係啊! 返大陸一定要回郷証架! 唔好諗住拎passport 就得! 除非妳拎passport 又apply 個china visa 啦! 但無人咁做嘅!

個白老虎餐廳 – 我覺得一般咋! 其實正如QQ 咁話, 妳唔入去餐廳食野, 企係出面都睇到白老虎架!

晴媽,
Hillary 點啊? 佢係唔係出疹啊! 定係普通流感?? 好番晒未啊??? 今日有無返學呢???   

qq/renee,

apply回鄉証&身份証會唔會好煩?又要親身去,佢地又5day work, 我都唔知可以點apply! 但公司有員工優惠去住長隆, 所以又唔想浪費個quota!

Supergirl,

係咩? apply 回鄉証好似唔係5 days work 啊! 我記得當年我整時係星期六來喎! 妳check 下係唔係先啦! 至於ID card, 妳有無同阿仔及女整passport 啊? 因為整passport 時, 會一齊整埋ID card 喎!

員工優惠去住長隆 – 幾多錢啊? 平過出面自己book???? 如果妳未住過, 都可以一試嘅, 但我試過, 唔會了!
qq/renee,

apply回鄉証&身份証會唔會好煩?又要親身去,佢地又5day work, 我都唔知可以點apply! 但公司有員工優惠去住長隆, 所以又唔想浪費個quota!

Renee,

有無落雨啊? 熱唔熱啊? 有毛毛雨,可以唔駛用傘,有d凍,我著唔夠衫 :cry:
野生動物園 – 係唔係番禺野生動物園啊? 應該係la

Supergirl,

係啊! 返大陸一定要回郷証,passport & ID CARD,頭先答漏左你tim

renee,

係咩, apply passport(你指特區護照?)會做埋id card?!!咁好!!!咁咪可以郵寄apply! 跟住搵日short-week再去攪回鄉証!

員工優惠去住長隆 – $7xx, 我都唔知會唔會平過出面, 因為無諗過用, 但qq講得咁好玩, 先諗吓...頭先諗住check中旅價錢,但佢地個電話又成日都busy!:evil:

supergirl,

我係tsuen wan apply回鄉証架,佢地sunday都開架,好似申請兩個星期後有得law
至於apply ID CARD & passport 我就唔記得la

qq/renee,

QQ,

係啊! 咁妳有無冷親啊! QQ 夠唔夠衫著啊? 大人唔緊要, 細佬就真係要小心! 所以我通常出門, 就算去熱天地方, 我都會幫Adrian 帶一件厚小小的褸, 萬一突然凍, 都有衫著嘛!

Supergirl,

係啊! Apply 特區護照時, 有多張form 叫妳apply 埋ID card, 唔駛錢的 ! 妳郵寄啊! 我都係咁整,  快, 靚, 正!

Renee,

QQ就冇事,我帶左厚褸比佢著
而我本身上星期已經氣管炎,睇左e生,但食晒藥到e+都未好番    ,又唔想去睇e生,希望自己會好番la   

[quote]
Renee 寫道:
QQ,

係啊! 咁妳有無冷親啊! QQ 夠唔夠衫著啊? 大人唔緊要, 細佬就真係要小心! 所以我通常出門, 就算去熱天地方, 我都會幫Adrian 帶一件厚小小的褸, 萬一突然凍, 都有衫著嘛!

QQ,

哎唷! 病緊就帶多件衫嘛! 妳唔好比佢再之冷親嘛!得唔得架! 等自己好番! 再未好睇多次醫生啊! 知無???
QQ2003 寫道:
Renee,

QQ就冇事,我帶左厚褸比佢著
而我本身上星期已經氣管炎,睇左e生,但食晒藥到e+都未好番    ,又唔想去睇e生,希望自己會好番la   

唔該晒2位靚太! 等我上web 找下料先.

qq, 保重身體, 真係唔得就take off休息下!

唔該晒2位靚太! 等我上web 找下料先.

qq, 保重身體, 真係唔得就take off休息下!

Bebechu,

Hi!

今個星期四 (15/3) 一齊食lunch架! 唔好又唔得啊!

之前唔記同妳say Happy Birthday, 宜家補番啊!
祝妳青春常註, 身體健康, 阿仔同老公聽晒妳話!

Renee 寫道:
QQ,

哎唷! 病緊就帶多件衫嘛! 妳唔好比佢再之冷親嘛!得唔得架! 等自己好番! 再未好睇多次醫生啊! 知無???

QQ ma 梗係成日吾著衫冷親呢?      (講笑!) 快d好番喇, d天氣都吾知想點? 3月中仲冷下熱下咁!    

聰明豆,

咁都比你知道我成日係屋企吾著衫TIM   

聰明豆 寫道:

QQ ma 梗係成日吾著衫冷親呢?      (講笑!) 快d好番喇, d天氣都吾知想點? 3月中仲冷下熱下咁!    

嘩! 好~~~ 豪~~~ 放~~~~啊~~~~

QQ2003 寫道:
聰明豆,

QQ2003 寫道:
聰明豆,

唔............咁咪同我一樣??        
‹ 上一主題|下一主題